Berni1983 31.01.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Rom Kom, czy możesz napisać czym dokładnie zaspoinować regipsy i łączenia regips-sciana. Mąż sam będzie wykonywał, i chciałabym żeby były użyte dobre materiały. Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.02.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Rom Kom, czy możesz napisać czym dokładnie zaspoinować regipsy i łączenia regips-sciana. Mąż sam będzie wykonywał, i chciałabym żeby były użyte dobre materiały. Z góry bardzo dziękuję Płytę dosuwam do ściany. Przykręcam do obwodowych profili UD. Ewentualną szczelinę wypełniam szpachlówką Vario. Po związaniu Vario daję taśmę flizelinową (z papierowej powtórnie zrezygnowałem już chyba prawie rok temu - zbyt uciążliwe w stosowaniu a flizelina w tym miejscu się sprawdza) stycznie na płytę do narożnika ze ścianą. Nie wywijam jej na ścianę! Flizelinę przyklejam na gotową, wiaderkową masę - ja używam akrylputz finish z wiaderka, trochę rozcieńczoną wodą. Na to warstwa finiszowa, szlifowanie, gruntowanie (gruntuje farbą gruntującą) i po zagruntowaniu w narożnik daję akryl z tuby, akryk wygładzam gąbeczką doi mycia naczyń maczaną w wodzie. I to cała "filozofia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 11.02.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 I kto robi na "zmywaku" Kupiłem ostatnio komplet szpachelek Veller - informacja dla ludzi którzy podchodzą do tematu szpachlowania poważnie! Szpachelki są lepsze niż się spodziewałem, z czystym sumieniem mogę polecić te szpachelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 18.02.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Może kogoś zainteresują aukcje http://allegro.pl/szpachelka-sheetrock-300mm-i5992024868.html http://allegro.pl/szpachelka-sheetrock-300mm-i5992024868.html http://allegro.pl/szpachelka-sheetrock-250mm-i5992022543.html http://allegro.pl/szpachelka-sheetrock-250mm-i5992021613.html http://allegro.pl/pojemnik-na-gips-sheetrock-350mm-i5992027388.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.02.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 O widzę że zmieniłeś branżę. Teraz handlujesz sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.02.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ha! Teraz spojrzałem na aukcję! Używany sprzęt! Wyprzedajesz sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 18.02.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 taki handel to nie handel;) kupiłem Vellery a sheetrocków już nie używam, pomyślałem że może komuś się jeszcze przydadzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec janek 23.02.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Powiedzcie mi jak i czym najlepiej połączyć płytę k-g z metalową ościeżnicą tzn czym wypełnić szczelinę.Zwyczajny akryl z tuby sprawdzi się tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 23.02.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Ja używam w takich miejscach silikonu akrylowego TYTANA dużo lepszy od zwykłego akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec janek 23.02.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Ja używam w takich miejscach silikonu akrylowego TYTANA dużo lepszy od zwykłego akrylu. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery-w6 06.03.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Witam, wlasnie fachowiec kończy szpachlowanie połączeń k-g. Na ostatnią warstwe byl kładzony AkrylPutz z worka. Juz nawet zagruntowane farba gruntująca sniezki. I mam kilka pytań. Czy to normalne ze są takie jakby puste pęcherze, zagłebienia porozciągane. Czy to kwestia jeszcze leprzego doszlifowania? jak sie tego pozbyć? czy sie zamaluje? Męczyć fachowca by to poprawiał czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 06.03.2016 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Rom-Kon czy tą taśmę używasz także do łączenia płyt (płyta z płytą)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 07.03.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam, wlasnie fachowiec kończy szpachlowanie połączeń k-g. Na ostatnią warstwe byl kładzony AkrylPutz z worka. Juz nawet zagruntowane farba gruntująca sniezki. I mam kilka pytań. Czy to normalne ze są takie jakby puste pęcherze, zagłebienia porozciągane. Czy to kwestia jeszcze leprzego doszlifowania? jak sie tego pozbyć? czy sie zamaluje? Męczyć fachowca by to poprawiał czy to normalne? Co masz na mysli ? Jakby takie "kratery", "sloneczka", czy co ? Chyba lepiej byloby wstawic zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 07.03.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam, wlasnie fachowiec kończy szpachlowanie połączeń k-g. Na ostatnią warstwe byl kładzony AkrylPutz z worka. Juz nawet zagruntowane farba gruntująca sniezki. I mam kilka pytań. Czy to normalne ze są takie jakby puste pęcherze, zagłebienia porozciągane. Czy to kwestia jeszcze leprzego doszlifowania? jak sie tego pozbyć? czy sie zamaluje? Męczyć fachowca by to poprawiał czy to normalne? to nie jest normalne. jedyne co moze pomoc, to wysuszenie całości i ponowane całościowe szpachlowanie materiałem finiszowym. do dup[y bym nakopał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery-w6 07.03.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 to nie jest normalne. jedyne co moze pomoc, to wysuszenie całości i ponowane całościowe szpachlowanie materiałem finiszowym. do dup[y bym nakopał no wlaśnie, tego sie obawiałam ze od nowa trzeba nakładać. Ja nie wiem jak ktos kto twierdzi ze zna sie i "nie chce sobie opinii psuć" bo mieszka niedaleko, takie buble zostawia. Przecież jak nakładal to widział. Ja sama pilnuję budowy to może pomyslał sobie ze baba co mu sie mądrzyć bedzie i błędy wytkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimhaumman 26.09.2017 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Witam.Panowie mogłibyścię polecić sprzęt do spoinowania płyta k-g?Chciałbym kupić pacę i szpachlę.(coś lepszego)Jakie wymiary?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riot 16.12.2017 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Czym gruntować krawedzie cięte płyt Rigips ? Producent zaleca chyba tylko lekkie zwilzenie wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riot 28.02.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Widzę, że tamat umarł, ale zapytam. Co polecacie na narożniki zewnetrzne do gk. Kupiłem tasme papierowa z wkladka alu do naroznikow wew i zew, ale szczerze mówiąc jakoś mnie nie przekonuje chyba. Najlepiej chyba standardowy naroznik alu wzmocniony fizeliną ? Tylko, ze sporo odpadu przy tym i chyba tez mało trwały na uszkodzenia mechaniczne później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 01.03.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Widzę, że tamat umarł, ale zapytam. Co polecacie na narożniki zewnetrzne do gk. Kupiłem tasme papierowa z wkladka alu do naroznikow wew i zew, ale szczerze mówiąc jakoś mnie nie przekonuje chyba. Najlepiej chyba standardowy naroznik alu wzmocniony fizeliną ? Tylko, ze sporo odpadu przy tym i chyba tez mało trwały na uszkodzenia mechaniczne później Może to cie zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riot 10.03.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Jak rozwiązać sytuację z łączeniem sufit/sciana ? Sufit podwieszany na grzybkach z kreceniem do ud, a ściana z prefabrykatu- okladzina z gk, a pod nią plyta osb na sztywno przykrecona do belek drewnianych. Więc jest polaczenie gk/gk. Czy stosuje sie tutaj laczenie slizgowe jak przy ścianie masywnej ? Niestety"fachowcy nie dali taśmy do połączeń slizgowych... Czy można wkleić w to tasme tuff tape na mase np. Vario? Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts