Gość super gacek 26.10.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Czy można wpuscic zawór napowietrzający kanalizacje do kanału wentylacyjnego? Nie mam możliwosci wypuścić ponad dach . Kanał oczywiście nie będzie używany do wentylacji pomieszczeń , ewentualnie moge jedna kondygnacje nizej podłączyc do tego kanału piec łazienkowy.Prosze o poradę , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 26.10.2003 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Ja mam w kanale wentylacyjnym wyprowadzony pion kanalizy. Ale nic innego nie zamierzam do niego podłączyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 no bracie trudny orzech do zgryzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 27.10.2003 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Jeżeli kanał nie będziesz używał do niczego innego to nie widzę przeszkód, przeciwnie (jakiś pieć) to nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 28.10.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 zaworu napowietrzającego nie trzeba nigdzie wpuszczać, ponieważ ma on tylko funkcję napowietrzania nie odpowietrzania, czyli może byc w pomieszczeniu, a kanał zostanie Ci do wykorzystania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 28.10.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 A jeśli zawór nawali i gazy z szamba bedą przedostawać sie do łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 28.10.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Gazy gromadzące się w rurach kanalizacyjnych są dosyć przenikliwe, więc rura odpowietrzająca pionu kanalizacyjnego powinna być szczelna.Wyprowadzenie rury powinno znajdować się powyżej wylotów wentylacji grawitacyjnej. Jeżeli te wyprowadzenia będą obok w ściance komina, to może nastąpić przenikanie zapachów do wentylowanych pomieszczeń.Często spotykanym rozwiązaniem (aczkolwiek nie w pełni zgodnym z zasadami) jest wprowadzenie rury odpowietrzającej do kanału wentylacyjnego tuż pod dachem i wyprowadzenie tej rury do góry przez t.zw. czapę (zakończenie betonowe komina) i zakończenie jej t.zw. grzybkiem p. deszczowym.Wówczas wylot odpowietrzenia będzie 50-70 cm powyżej wylotów wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 29.10.2003 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 W moim wypadku przenikanie gazów odpada ba w szybie wentylacyjnym mam rurę pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts