Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzienniki budowy....

magpie101

Recommended Posts

Ja jestem zarejestrowana na forum stosunkowo od niedawna, ale już z 1,5 roku wcześniej regularnie czytałam nowe posty. Jednym z moich ulubionych dzienników był dziennik RYDZU.

Pamiętam, że kiedyś był konkurs na najlepszy dziennik i wygrał chyba? taki co miał w tytule, że znaleziono go w betoniarce (lub coś w tym stylu). Czy ktoś może mi przypomnieć (np. wskazać linka, przypomnieć autora) ten dziennik, bo chciałabym jeszcze wrócić do jego czytania.

Może dobrze byłoby zrobić kolejny konkurs na najlepszy dziennik, albo rozbić taki konkurs raz do roku? Mam kilku faworytów :)

zacznij czytać mój pamiętnik od pierwszego odcinka. jeden odcinek dziennie.

na parę miesięcy starczy... zdjęć nie ma...

Nigdy wcześniej nie rozumiałem słowa "kryptoreklama" w codziennej szarości.

Dopiero teraz zrozumiałem że istnieje wokół mnie

:D

...

Pamiętam, że kiedyś był konkurs na najlepszy dziennik i wygrał chyba? taki co miał w tytule, że znaleziono go w betoniarce (lub coś w tym stylu). Czy ktoś może mi przypomnieć (np. wskazać linka, przypomnieć autora) ten dziennik, bo chciałabym jeszcze wrócić do jego czytania...

A prosie :)

http://forum.muratordom.pl/post2830784.htm?highlight=#2830784

Tez go luiłam czytać

:)

Ale nie boję się - bo czego?

- złodziei? a cóż mogliby mi ukraść - dokładnie jak pisze magpie101 ...sprzętów złodzieje już nie wynoszą , a kasę trzyma się w banku....

- krytyki? każdy piszący dziennik musi się z nią liczyć..... czy zdjęcia wkleja czy tylko opisuje ....

No i jeszcze trzaby dopasować adres ... przecież nikt takowego nie podaje na forum , a rozpoznanie po okolicy w większości przypadków takie proste nie jest ....

Oj, zdziwiłabyś się co złodziejowi może się "przydać". Ale nawet jeśli nie telewizor duży ze ściany ( ... ), to zawsze w garażu coś tam uszczknąć można.

A pomijam tu dokumenty, które nawet cenniejsze są niż żywa gotówka. I problemy można mieć po utracie ...

A dopasowywanie adresu. Hmm..... istnieje coś takiego:

http://mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=101153730462911999745.000461fff7f81618bb8ce&z=17

Nie oceniam. Podaję tylko fakty.

I pozdrawiam oczywiście.

Tooomek - nie popadajmy w paranoje ...

mapa forum - no jestem na niej , nawet widać w jakiej miejscowości ... ale nie myslisz chyba , ze wszerz i wzdłuż złodziej wszystkie ulice przejedzie w poszukiwaniu mojego domu :p :lol:

to trzaby się wogóle w internecie nie udzielac ... nie pisać na forum , a przynajmniej nie na wewontkach o dupach martynach z których mozna wiele wiadomosci wynieść, nie zakładać dzienników budowy , żadnych zdjęć nie dodawać .... cóż to za frajda .....

ja się nie boję ... jesli będzie chciał mnie okraść - okradnie.... bez względu na to co w internecie wypisuję .... na taką ewentualnośc sie poprostu dom ubezpiecza ... i tyle .... :wink:

też przestałam pisać dziennik, jak się wybudowałam.

Bo jakoś tak wydaje mi się, że to dziennik budowy a nie mieszkania :lol:

A zdjęcia wnętrz zbieram się od dawna, żeby wkleić, ale po pierwsze zawsze jest jakiś bałagan u mnie (mniejszy bądź większy) i ciągle mi się przypomina, jak jedna dziewczyna wkleiła swoją kuchnię a przeczytała o niej, że za dużo dorbiazgów, że wrażenie bałaganu, że zagracone.

To jak zagracone jest u mnie, skoro ja muszę mieć wszystko pod ręką, bo nie mam czasu ciągle chować i wyjmować rzeczy, a do dego mój mąż uwielbia bibeloty :-? i zastawia durnostojkami wszystkie wolne poziome i nawet pionowe (!) przestrzene :-? :-? :-? :-?

Żeby zrobić zdjęcia muszę posprzątać na tip-top. A ciągle nie mam na to czasu :wink: