tidia 12.01.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 czesc panowie co sadzicie o tym piecu wolnostojacym ,chce taki wstawic w pokoju do ogrzania calego mieszkania 2 kondygnacyjnego. myslicie ze da rade??? ze wzgledow usytuowania mieszkania nie mozna zrobic kotlowni itp, wogole nie wiem czy te piece sa na wegiel czy tylko inne paliwa? moze ktos z was ma takowy? prosze o podpowiedzhttp://allegro.pl/item526349748_kominek_z_plaszczem_wodnym_26kw_250m2_piec_hit.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.01.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 wogole nie wiem czy te piece sa na wegiel czy tylko inne paliwa? A wystarczyło przeczytać opis tranzakcji: Paliwo: drewno, brykiet i węgiel drzewny Węgiel kamienny może pewnie za dużą temperaturę generować na co ten piecyk nie jest gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 12.01.2009 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 a moze znacie takie piecyki na wegiel. wegiel jest ogolno dostepny i malo zajmuje miejsca mozna go trzymac wszedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.01.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 a moze znacie takie piecyki na wegiel. wegiel jest ogolno dostepny i malo zajmuje miejsca mozna go trzymac wszedzieMało miejsca? Może i tak w porównaniu do drewna. Ale jak ładnie się kurzy i brudzi przy jego używaniu Chyba bardziej aniżeli przy drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tidia 13.01.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 czesc.pewnie kolego masz racjeale prubuje wybrac z dwojga zlego.wegiel sie kurzy i brudzi pewnie ze tak ale drzewo tez mam teraz kominek.nie sposob podlozyc do niego bez zasmrodzenia pokoju. ale wiesz wegiel przywiaza do domu,tona niewiele zajmuje,moze stac na deszczu drzewo niena sezon trzeba miec ok 12 m3 drzewa to dosc duzo ale mnie bardziej interesuje co wybrac ze wzgledu na ilosc dostarczonego ciepla do szybkosci spalania.nie sposob stac non stop kolo pieca i non stop ladowac by utrzymac wode o temp 50 st c.tak potrzebuje taki piec moze byc na drzewo ,moze brykiet czy wegiel drzewny. aby mial mozliwosc sterowania nim,aby byl dlugo i stalo palny i by wode na grzejnik o temp 60 st c nie bylo problemu nagrzac - a co to jest 60 na grzejnik pewnie nic???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 13.01.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 znajomy kupil sobie koze taka ozdobna z castoramy. za 1400 zl.. na wegiel... holernie gorace to... nie spodziewalismy sie az takiego ciepla.... polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 25.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 ale mnie bardziej interesuje co wybrac ze wzgledu na ilosc dostarczonego ciepla do szybkosci spalania.nie sposob stac non stop kolo pieca i non stop ladowac by utrzymac wode o temp 50 st c.tak potrzebuje taki piec moze byc na drzewo ,moze brykiet czy wegiel drzewny. aby mial mozliwosc sterowania nim,aby byl dlugo i stalo palny i by wode na grzejnik o temp 60 st c nie bylo problemu nagrzac - a co to jest 60 na grzejnik pewnie nic???? zależy jakie zapotrzebowanie na ciepło; generalnie w nowobudowanych domach 60 st na grzenikach to tylko w mrozy minus 20 st. Przy "normalnej" zimie 40-50 st. A może jedank ... gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts