Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sadzicie o tym piecu wolnostojacym

tidia

Recommended Posts

czesc panowie co sadzicie o tym piecu wolnostojacym ,chce taki wstawic w pokoju do ogrzania calego mieszkania 2 kondygnacyjnego. myslicie ze da rade??? ze wzgledow usytuowania mieszkania nie mozna zrobic kotlowni itp, wogole nie wiem czy te piece sa na wegiel czy tylko inne paliwa? moze ktos z was ma takowy? prosze o podpowiedz

http://allegro.pl/item526349748_kominek_z_plaszczem_wodnym_26kw_250m2_piec_hit.html

czesc.pewnie kolego masz racjeale prubuje wybrac z dwojga zlego.wegiel sie kurzy i brudzi pewnie ze tak ale drzewo tez mam teraz kominek.nie sposob podlozyc do niego bez zasmrodzenia pokoju. ale wiesz wegiel przywiaza do domu,tona niewiele zajmuje,moze stac na deszczu drzewo nie

na sezon trzeba miec ok 12 m3 drzewa to dosc duzo

ale mnie bardziej interesuje co wybrac ze wzgledu na ilosc dostarczonego ciepla do szybkosci spalania.nie sposob stac non stop kolo pieca i non stop ladowac by utrzymac wode o temp 50 st c.tak

potrzebuje taki piec moze byc na drzewo ,moze brykiet czy wegiel drzewny. aby mial mozliwosc sterowania nim,aby byl dlugo i stalo palny i by wode na grzejnik o temp 60 st c nie bylo problemu nagrzac - a co to jest 60 na grzejnik pewnie nic????

• 2 months później...
ale mnie bardziej interesuje co wybrac ze wzgledu na ilosc dostarczonego ciepla do szybkosci spalania.nie sposob stac non stop kolo pieca i non stop ladowac by utrzymac wode o temp 50 st c.tak

potrzebuje taki piec moze byc na drzewo ,moze brykiet czy wegiel drzewny. aby mial mozliwosc sterowania nim,aby byl dlugo i stalo palny i by wode na grzejnik o temp 60 st c nie bylo problemu nagrzac - a co to jest 60 na grzejnik pewnie nic????

zależy jakie zapotrzebowanie na ciepło; generalnie w nowobudowanych domach 60 st na grzenikach to tylko w mrozy minus 20 st. Przy "normalnej" zimie 40-50 st.

A może jedank ... gaz :D