jowik 12.01.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 witam was kochani jestem bardzo początkująca w jakichkolwiek remontach i eksperymentach chciałabym zakupić takie gwieźździste niebo...może ktoś z was już coś takiego zakładał można je kupicgotowe tzn swiatłowody rozmieszczone na płycie plexi wraz z generatorem i podobno jest to mocowane na zasadach haków i zaczepów ale ta wersja jest strasznie droga natomiast inna czyli ta moja;d to światłowody i generator do samodzielnego rozmieszczania w płycie kartonowo-gipsowej ja tu sobie mysle ze moze dałoby radę pomysleć z tą płyta plexi tylko jak to umocowac do sufitu nie bawiąc sie w regipsy i nie zabić pomysłami męża dla dokładniejszego spojrzenia zapodaje link tego co mi się podoba ...najbardziej interesowałby mnie kształt koła...pomóżcie czarodzieje http://www.gwiezdziste-niebo.otwarte24.pl/53,Gwiezdziste-Niebo-na-1-do-2m2-ROZNE-PROGRAMY-SWIECENIA-100x100cm-STANDARD-PLUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 12.01.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Normalnie - bierzesz wiertarkę i jedziesz w suficie! Nie napisałaś jaki masz sufit i jak to chcesz zamocować. Poza tym zwróć uwagę, że zainteresowałaś się zestawem do samodzielnego montażu, więc chyba będziesz musiała obsadzić to jakoś w płycie GK? Ale w sumie ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Nudzi Ci się! Stanowczo! Jak naprawdę brakuje Ci innych problemów, a płacić i wymagać nie zamierzasz - to pobaw się w "małego majsterkowicza" Chłopa zostaw, bo po kilku takich pomysłach Cię porzuci! Żeby to zrobić dobrze wcale nie potrzeba siły czy wielkiej wiedzy tylko mrówczej, Benedyktyńskiej pracy! Jakiś wyrok trzeba mieć czy co.... Zadanie dla Kopciuszka! Wcale nie dziwne, że chcą kasy za to. Wygląda ładnie.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik 12.01.2009 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 jasne jasne śmiejcie się sufit mam normalny i wiem ze musze to umiescic np w płycie KG ale czy oznaby z tym podumać trochę inaczeej samo powiecenie dziur i przeciagniecie światowodu to nie kłopot ale jak to przyczepic do sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jak zawsze! Zabudowa z takich metalowych kształtek, trzech trzyma a czwarty wkręca wkręty samogwintujące jaką wkrętarką... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik 12.01.2009 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 wiem jak sie montuje płyte kg ale moze ktoś ma inny pomysł albo coś takiego juz zakładał u siebie to że laik nie oznacza że głupek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Nie złość się! Tygodnia nie ma, jak widziałem, jak montowano coś bardzo podobnego. Ja instalator jestem, to sporo widuję... Żebyś Ty wiedziała jakie nowe słowa poznałem, co ich dotąd wcale nie słyszałem! A oni za kasę to robili! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik 12.01.2009 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 no i co w zwiazku z tą instalacją za kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik 12.01.2009 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 a widziałeś ten zestaw gotowy na plexie ?tez jest w tym linku dlatego tak sobie pomyślałam że może by tak samemu z tą plexą? no poradź coś instalatorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.01.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Tam była taka zabudowa, że część sufitu była niżej. "Gotowca" przynieśli, wcisnęli nad ten sufit a potem w wywierconych otworkach mocowali te końcówki! ILEŻ ja się tam nauczyłem! Bardzo wzbogacono mój zasób słownikowy... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik 12.01.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 NO to wiesz tyle co ja ...gotowca tez moge kupic ale nie za tyle kasy;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.01.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 zrób to na czymkolwiek chcesz. Konstrukcja nie musi być na stałe mocowana do sufitu. Rozważ może wwiercenie się w sufit z jakimiś kołkami zakończonymi uszkiem. Potem konstrukcję po prostu podwieszasz na jakiś łancuchach od spodu. Jak się znudzi wzorek, można łatwo wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 13.01.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 moze ja cos nowego dozuce proponuje wyciac kolo o rozmiarach jakie ci odpowiadaja i przejsc sie do sklepu ze szklanymi kulkami rozno kolorowe lub jak wolisz niebieskie i zulte i biale kolory raczej takie jakie by tobie odpowiadaly montaz jest prosty kazda kulka ma jakas srednice zazwyczaj jest to fi 10 wierc w plycie czy innym materjale ( jesli roby na 1 cm) do polowy fi10 a reszte fi8 a jesli cienki calosc fi 8 i na gore poluz mala jazeniowke boki obudujesz zeby swiatlo nie przedostawalo sie tamtendy i masz niebo jak znalazl mozna nawet dziecka znak z odjaku ulozyc z niebieskich kulek a reszte zulte czy jakies inne pozdrawiam i milej zabawy jaki koszt podejzewam ze zmiescisz sie w 70 zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 14.01.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Pomysłowe Jedynie można zamienić świetlówkę na coś innego czym da się sterować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 14.01.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 a tak dokladniej to czemu chcesz sterowac bo barwy swiatla to zastepuja kulki szklane kolorowe chciala jak naj taniej to ma ja tak planuje niebo wlasnie ze znakiem zodiaku nad wyrkiem malego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 15.01.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Sterować chcę po to, żeby na przykład gwiazdki sie mieniły. Inny pomysł na gwieździste niebo.Bierzemy szybę (chartowaną) i przyklejamy na jednej ze stron duuużo małych kropek z grubej folii o średnicy max 1-2 mm.Kiedy już wykleimy wzór o jaki nam chodzi (może być niebo takie jak nad głowami, ale też może być i rysunek) malujemy całość farbą do szkła 100% kryjącą i nieprzepuszczającą światła.Kiedy farba wyschnie odrywamy przyklejone punkty.Teraz malujemy punkty farbą przeźroczystą w żądanym kolorze - niekonieczne jeżeli użyjemy barwionej szyby.No i za podwieszoną na suficie szybą montujemy źródło światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 15.01.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 no ze sterowaniem byl by kompletny odlot ale zato za jaka kase masz cos namysli jakis sterownik samorobke czy cos innego taniego bo caly bajer polega na tym zeby bylo jak za 400 za kosztowalo jak naj mniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.01.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a moja babcia mawiała, że szybą doopy nie obetrzesz...nie ma jak za frico pałac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 16.01.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 a moja babcia mawiała, że szybą doopy nie obetrzesz... nie ma jak za frico pałac... Masz rację! Zawsze można sobie wyrąbać kawał dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 31.01.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 raczej mialo byc nie podetrzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts