Krzychos 12.01.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Proszę doradźcie jaki wybrać kolor do drewnianych parapetów wewnętrznych. Dodam, że okna są drewniane, najoględniej mówiąc brązowe (mężczyźnie bardzo trudno jest opisać jakiś kolor), kolor ścian będzie biały. Na razie parapety, które są jeszcze niezamontowane mają kolor jasny - jesion, skądinąd wyglądają bardzo ładnie. Wiem, że najbezpieczniej było by zastosować kolor zbliżony do okien, ale obawiam się czy nie będzie "za ciemno" w pokoju i czy takie zestawienie nie będzie zbyt ponure i przytłaczające ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.01.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Wszystko zależy od tego jakiego koloru będą podłogi, meble. Jeśli też w brązach, to lepiej parapet zrobić w tym samym kolorze co okno, albo w neutralnym białym. U kogoś a Forumowiczów na zdjęciach było takie zestawienie. Nie bardzo mnie zachwyca (ale to tylko moje zdanie, inni mogą się nie zgodzić) nagromadzenie większej ilości brązów w jednym pomieszczeniu, jeśli nie są z jednej bajki. Byłam w takim domu, w którym okna, meble, parapety i podłoga były w różnych brązach, które nie współgrały ze sobą. Coś mi się tam gryzło, a moja większa połowa wcale nie zwróciła na to uwagi Każdy odbiera kolory inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 13.01.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jeśli ściany będą jasne to ja bym zrobiła ciemniejsze parapety (ale to oczywiście kwestia gustu:) ) U nas okna są w kolorze orzechowym (w efekcie to taki średni brąz), a parapety dębowe - zabejcowane na kolor średni dąb. Odcień +/- taki sam, ale oba ciemne i wydaje mi się, że nie przytłaczają wnętrza.Możesz zobaczyć w galerii (choć nie oddają do końca prawdziwego efektu): http://picasaweb.google.pl/mslodkowska32/Parapety# Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 13.01.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Hej Marfa, czy Twoje okna (czywiście drewniane) są może z firmy Adpol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clevland 13.01.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jeśli ściany będą jasne to ja bym zrobiła ciemniejsze parapety (ale to oczywiście kwestia gustu:) ) U nas okna są w kolorze orzechowym (w efekcie to taki średni brąz), a parapety dębowe - zabejcowane na kolor średni dąb. Odcień +/- taki sam, ale oba ciemne i wydaje mi się, że nie przytłaczają wnętrza. Możesz zobaczyć w galerii (choć nie oddają do końca prawdziwego efektu): http://picasaweb.google.pl/mslodkowska32/Parapety# Pozdrawiam Fajnie to wygląda. Gratuluję, -parapety były zamawiane u dostawcy okien? -ile kosztował m2/mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 13.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Hej Marfa, czy Twoje okna (czywiście drewniane) są może z firmy Adpol ? Hej, Wstyd się przyznać, ale nie wiem jaki to producent Teściowie budowali się chwile wcześniej i zamówili takie okna, a my widząc je na żywo zamówiliśmy tego samego producenta (zmieniając tylko kolor) w firmie handlującej różnymi rzeczami (oknami, drzwiami, bramami itd...) nawet nie pytałam o producenta No więc Ci nie pomogę... ale zapytam teściów - może wiedzą !!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 13.01.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jeśli ściany będą jasne to ja bym zrobiła ciemniejsze parapety (ale to oczywiście kwestia gustu:) ) U nas okna są w kolorze orzechowym (w efekcie to taki średni brąz), a parapety dębowe - zabejcowane na kolor średni dąb. Odcień +/- taki sam, ale oba ciemne i wydaje mi się, że nie przytłaczają wnętrza. Możesz zobaczyć w galerii (choć nie oddają do końca prawdziwego efektu): http://picasaweb.google.pl/mslodkowska32/Parapety# Pozdrawiam Fajnie to wygląda. Gratuluję, -parapety były zamawiane u dostawcy okien? -ile kosztował m2/mb? Witaj Clevland, Tu niestety też nie pomogę. Parapety to "hand made" mojego Taty (stolarza z zamiłowania i po godzinach ). Robione w domowych warunkach z dębu kupionego w latach 80tych i leżącego lata w ogródku.. a potem bejcowanego i lakierowanego przeze mnie osobiście.. Efekt (jak dla mnie) bardzo zadowalający !!! no i pozwalający mocno obniżyć i tak duże koszty budowy Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.01.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Moim zdaniem najlepiej wygląda jak parapet dopasowany jest kolorystycznie do koloru okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts