Martiner28 12.01.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Macie doswiadczenia z rodzicami lub tesciami za plotem? Wiecej zalet czy wad? My mielismy do wyboru : Kupic mieszkanie lub budowac dom ale na dzialce obok obecnej dzialki rodzicow.Wybralismy budowe domu.Czy dobrze zrobilismy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 12.01.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 12.01.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 A ja wolalabym zdecydowanie dom obok tesciow niz mieszkanie w domu wielorodzinnym. Zapewne ma to wiele plusow jak i minusow, ale najwiekszym plusem jest wlasny dommmmmmmmmmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.01.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jeśli z rodzicami macie dobry kontakt, to chyba żaden problem mieć ich za płotem My na razie mieszkamy z rodzicami (choć różnie bywa, to ogólnie jest ok), a po przeprowadzce będziemy ich mieć w najbliższym sąsiedztwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.01.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Podczas budowy jest fajnie, bo jest mróz, a jak jestesmy umówieni w sobotę z jakimś wykonawcą, to dziecko idzie do babci w prawo a my w lewo na budowę. Po załatwieniu sprawy idziemy po dziecko i jeszcze obiadek czeka gotowy No i jest czynna toaleta Jak się wprowadzimy, to akurat babcia pójdzie na emeryturę i będzie dziecko odbierać ze szkoły Za kilka lat (jestem jedynaczką) jak rodzice będą wymagali opieki, to nie będę gdzieś latać na drugi koniec miasta w korkach. Tyle o zaletach. Wadami tego rozwiązania wolę się nie dołować bo i tak mam zły dzień po obejrzeniu działalnosci ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 13.01.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A ja mam i do rodziców i do teściów około 350-400 metrów. I powiem Wam jest super. Pomagają jak mogą, odbieraja na zmianę dzieci z przedszkola i jeszcze ugotują obiad jak ja z żoną nie zdążę - ale zaznaczam nie chcemy ich obciążać dodatkowymi obowiązkami i staramy się sami jak najwięcej zrobić - one mają tylko zajmować się dziećmi. Same się dogadały że będą chodzić na zmianę 2-3 dni w tygodniu. Niby daleko ale jak coś musimy załatwić to są zawsze pod ręką i mogę im podrzucić chłopców. A jak teść czy tata chce pomocy bo coś robi koło domu i na działce to też nie trzba jechać 50 km tylko na rower albo po nogach - polecane przy imprezach. NO I TRZEBA JASNO OKREŚLIĆ ZASADY - twoje porady są cenne ale my chcemy troszkę inaczej i już. To wystarczy aby się nie narzucały zbytnio z tekstem BO JA to widze inaczej. Daliście nam działkę to jest NASZA i ROBIMY JAK MY UWAŻAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 13.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Teściowa ok.1000 m i do tej pory chyba nawet nie wie dokładnie gdzie ten nasz budowany dom. Mama 300m (podarowała mi działkę) i stale nas bombarduje dobrymi radami ale sobie radzimy. Poza tym jej posesja to nasz magazyn, przebieralnia itp. W przyszłości może być różnie ale wtedy będziemy się martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.01.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ale pytanie ! nigdy w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.01.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 pomimo dobrego kontaktu z moimi rodzicami sprzedaliśmy działkę, którą dostaliśmy od nich w prezencie, a która graniczy z ich domem i kupiliśmy 2 km dalej. Rozwiązanie super. Nie za blisko, nie za daleko Koło teściów nigdy w życiu nie chciałabym mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.01.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 miłość rodziców (teściów) do dzieci (synowych, zięciów) jest wprost proporcjonalna do odleglości miejsc zamieszkania. Tylko dla jedynaków nie ma to większego znaczenia, chociaz i tak nie zawsze.mówta co chceta, sam jestem już dziadkiem, to swoje wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.01.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jesli od samego początku jasno określisz zasady współżycia w rodzinie i będziesz potem ich konsekwentnie przestrzegał w obie strony - powinno być bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 13.01.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dobrze zrobiliście! Tylko bierzcie przykład z adrianka999. Wiemy że nie ze wszystkimi dziadkami tak można, ale przy odrobinie szczęścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.01.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Będziemy mieszkać w jednym domu, więc będą za ścianą Jakoś się nie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.01.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ja mieszkam na tej samej ulicy ,kilka domow dalej ...nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 My też będziemy mieli . Nie widzę problemu zawsze to te 30 metrów , jakieś zasieki , wilcze doły , fosa (no i moja polisa na przyszłość wielkie wieczne głodne bydle które zamierzam sobie sprawić) itd można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 13.01.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 miłość rodziców (teściów) do dzieci (synowych, zięciów) jest wprost proporcjonalna do odleglości miejsc zamieszkania. A stosunki z teściową układają się odwrotnie proporcjonalnie do odległości, lub nawet do kwadratu odległości Jak masz małe dzieci, to babcia za płotem jest nieoceniona !!!!! Mnie dzieli podłoga/sufit od teściowej i po 10 latach takiego mieszkania wiem, że wyszłam za mąż za moją teściową, a nie za mojego chłopa Wszystko to kwestia charakterów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 13.01.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Ja mieszkam z teściami za scianą (bliźniak, ale WSZYSTKO oddzielnie) a Rodzice moi 2 domy dalej (do tego z teściami mieszka póki co szwagier z żoną a z moimi Rodzicami moje rodzeństwo) i jestem z tego powodu bardzo szcześliwa Zarówno rodzice jak i teściowie "niewtracający się" w nic (trzeba wołać na kawę i prosic o radę ), wszyscy razem się znają i lubią - mamy partnerskie stosunki (z teściami po imieniu) ogólnie jest wesoło Babcie chętnie zabierają wnusię do siebie, nawet na noc, więc my mamy więcej czasu na rozrywki Do sklepu we wsi nie chodzimy bo zawsze ktoś ma to, czego drugiemu własnie potrzeba Codziennie jest do kogo pójść pogadać a latem to w ogóle życie towarzyskie kwitnie - sami na tej wsi to bysmy się chyba zanudzili na śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 14.01.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Macie doswiadczenia z rodzicami lub tesciami za plotem? Wiecej zalet czy wad? My mielismy do wyboru : Kupic mieszkanie lub budowac dom ale na dzialce obok obecnej dzialki rodzicow.Wybralismy budowe domu.Czy dobrze zrobilismy? mnie się wydaje duzy plus tez byśmy tak chcieli dziecko miałoby opiekę po szkole, gdy my jeszcze w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.01.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 U nas też będą przez ścianę - w drugiej części bliźniaka. Na razie jestem nastawiona pozytywnie - zobaczymy jak będzie później. Teraz widzę plusy, bo np. jak jesteśmy w pracy, to teść dokłada u nas do kominka, coby ciepło było jak wrócimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 14.01.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 u nas też jest dom obok domu. Zalety - stały dozór, jak nas nie ma I doświadczenie budowlane Taty też sie przydaje. teraz, jak niewiele mogę robić, Tata zapali w centralnym Wady - ciut za blisko, ale da sie przeżyć Mimo wszystko będziemy osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts