Toszka 01.02.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Wszystko zależy od charakteru teściów i wzajemnych relacji między nimi a Wami. Ja niestety mam taką teściową, że nigdy bym się nie zdecydowała (mimo, że była taka propozycja), a i mój mąż też się jakoś do tego pomysłu nie zapalił . Babsko jest po prostu mega-toksyczne . Jeśli relacje są ok, to myślę, że sąsiedztwo z teściami da się przeżyć, a nawet można polubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.02.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Mój dom został wybudowany z myślą głównie o Teściach. Jestem cholerną egoistką - chcę ich mieć pod jednym dachem. Całe wyposażenie ich mieszkania jest z myślą o funkcjonalności i wieku/sprawności. Nie zruinuję własnego życia prowadząc dwa domy - ćwiczyłam, i wiem, że nie dam rady. Pomimo, że nigdy nie korzystałam z żadnych usług moich Teściów zdecydowałam własnie tak. Ale rzeczywiście - trzeba przejść coś na własnej skórze, żeby wiedzieć jak to jest. Teściowie mają oddzielne mieszkanie, oddzielne wejście - spotykamy się na tarasie. Pożywiom - uwidzim. A jak będzie źle to i tak muszę to przecierpieć. Z Teściami jak z dziećmi - trzeba naznaczyć granicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.02.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jeśli z rodzicami macie dobry kontakt, to chyba żaden problem mieć ich za płotem Ja mam z rodzicami dobry kontakt i teściowa w zasadzie też dobry człowiek, ale mi się łatwiej stawia granice jak mam do dyspozycji również odpowiednią odległość. Bo dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane a zarówno moi rodzice jak i teściowa mają same dobre chęci. Rodzice za płotem? Kochani są, ale nie... Oni z resztą też by nie chcieli. Siostra mojej mamy ma wszystkie dzieci za płotem i to jest chore. Nie ma własnego życia, tylko żyje problemami dzieci, bo nawet najdrobniejszą małżeńską sprzeczkę przeżywa bo jest na miejscu. Chore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts