Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w czarnej sukni do slubu?

gabriela

Recommended Posts

Znajomej corka wychodzi za maz drugi raz, jest juz dziecko, drugie w drodze (bardzo gruby brzuch) i ma zamiar na te uroczystosc wystapic w czarnej sukience. Mnie wydaje sie to bardzo niestosowne, jestem wrecz przesadna, uwazam, ze czarna suknia nie pasuje do slubu ( co prawda tylko cywilny).

Jak myslicie?

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Znajomej corka wychodzi za maz drugi raz, jest juz dziecko, drugie w drodze (bardzo gruby brzuch) i ma zamiar na te uroczystosc wystapic w czarnej sukience. Mnie wydaje sie to bardzo niestosowne, jestem wrecz przesadna, uwazam, ze czarna suknia nie pasuje do slubu ( co prawda tylko cywilny).

Jak myslicie?

Podejrzewam, że ten ślub będzie miał miejsce w DE. Zatem nie przejmuj się. Będzie OK. W PL wzięliby ją ludziska na języki. W DE jak tą sukienkę rozjaśni jasnymi dodatkami itd, wszystkim się będzie podobać. A tak z drugiej strony, może świadomie ona tak na czarno. Czarna suknia, w czarnych myślach może czarno widzi swoją przyszłość :lol: .

Czerń to najbardziej elegancki kolor, wygląda sie w nim szczupło , a ona jak jest brzuszkiem to na pewno chce dobrze wyglądać. Czarna sukienka z dodatkami kontrastującymi nawet ostrymi takimi jak fiolet, fuksja, złoto czy srebro albo nawet czerwień i w tym samym kolorze kwiaty ............uważam że bardzo dobrze. A pan młody jak idzie w czarnym gajerze to to tez pogrzebowo wygląda.........? Nie ma nic gorszego niż okrąglejsza kobitka spowita w kremy czy biele...........beza + bałwanek w jednym.

Tym bardziej ze jest Karnawał i w czerni wypada jak najbardziej. Na wesela teraz i większości sprzedają się ciemne labo czarne kreacje..........wiejski przesąd że w czerni na ślub nie wypada dawno minęły

Bo nie sadze żeby to był kościelny.....

Nie wiem. Może się mylę. Ale to chyba jej ślub? Co tu inni mają do zgadzania się albo nie? Jest na tyle dorosła żeby mieć drugie dziecko i drugiego męża w drodze to chyba jest na tyle dorosła, żeby wybrać sobie sukienkę? Chce, to niech idzie ubrana w palmowe liście. :o

Chyba się nie mylisz :-) Chyba to rzeczywiście jej ślub i chyba rzeczywiście jej wybór ;-) I chyba rzeczywiście jest dorosła i sama decyduje o tym, w co sie ubiera ;-)

To nie tak. Wstaję rano i jak mam dobru humor to zakładam jadowicie zielony. jak jest smutno i ja smutna, to szaro-czarny..... Czarny to kolor depresyjny. Wiem, i wieczorowy. Ale to wieczorem. W dzień postarza, przydeptuje. Jeżeli ktoś by na ślub przyszedł w czerni, będąc jeszcze w dodatku w tak radosnym okresie życia, jak ciąża, pomyślałabym - trzeba jej pomóc, może depresja, może ten ślub dla dziecka a nie dla niej.... Generalnie coś nie tak...

Nie wiem. Może się mylę. Ale to chyba jej ślub? Co tu inni mają do zgadzania się albo nie? Jest na tyle dorosła żeby mieć drugie dziecko i drugiego męża w drodze to chyba jest na tyle dorosła, żeby wybrać sobie sukienkę? Chce, to niech idzie ubrana w palmowe liście. :o

Chyba się nie mylisz :-) Chyba to rzeczywiście jej ślub i chyba rzeczywiście jej wybór ;-) I chyba rzeczywiście jest dorosła i sama decyduje o tym, w co sie ubiera ;-)

przecież nie chodzi o to, żeby ją zatrzymac (może jednak ktoś tam pojedzie i nie dopuści do czarnego ślubu? :D ) tylko żeby wyrazić opinię. Własną. :D

przecież nie chodzi o to, żeby ją zatrzymac (może jednak ktoś tam pojedzie i nie dopuści do czarnego ślubu? :D ) tylko żeby wyrazić opinię. Własną. :D

Bo zapewne opinia zupełnie jej nieznanych ludzi na forum Muratora, jest dla niej ogromnie ważna. :lol: Tym bardziej, że to nie ona założyła ten wątek. 8)

Znajomej corka wychodzi za maz

Opinie osób z forum są bez znaczenia, ale autorka wątku możne zapytać matkę panny młodej, o co jej córce chodzi i czy nie powinna pomóc tej córce, bo może to wołanie o pomoc a nie manifest .....to nie jest zwariowana nastolatka w glanach, drugi ślub, drugie dziecko......

Gość elutek

dokładnie :)

To jest ślub cywilny, tutaj chyba nie ma żadnych reguł.

owszem, w kościele pewnie ta sukienka byłaby odebrana jako ostentacyjna manifestacja czegoś, co zwykle manifestuje sie w wieku lat piętnastu (ubiorę się na czarno i wszyscy zobaczą, że mam osobowośc ;-) ) ale w USC?

Nawet w kościele to jest li kwestia tradycji, a już jako zywo nie słyszałam o kolorach stosownych do wystepowania w urzędach państwowych...

:lol: :lol: :lol: ale przeżywacie :lol: :lol: bardziej niż autorka wątku, która temat nadała i się nie odzywa a pewnie i sama panna młoda. Niech gabriela napisze przede wszystkim czy ten ślub to w PL, czy w DE, na co wcześniej zwróciłem uwagę. Poza tym:

Czerń to najbardziej elegancki kolor, wygląda sie w nim szczupło , a ona jak jest brzuszkiem to na pewno chce dobrze wyglądać. Czarna sukienka z dodatkami kontrastującymi nawet ostrymi takimi jak fiolet, fuksja, złoto czy srebro albo nawet czerwień i w tym samym kolorze kwiaty ............uważam że bardzo dobrze. A pan młody jak idzie w czarnym gajerze to to tez pogrzebowo wygląda.........? Nie ma nic gorszego niż okrąglejsza kobitka spowita w kremy czy biele...........beza + bałwanek w jednym.

Tym bardziej ze jest Karnawał i w czerni wypada jak najbardziej. Na wesela teraz i większości sprzedają się ciemne labo czarne kreacje..........wiejski przesąd że w czerni na ślub nie wypada dawno minęły

Bo nie sadze żeby to był kościelny.....

He,he miałem rację i nawet żonka mi nie pomagała 8)

Stokrotka napisała

To jest ślub cywilny, tutaj chyba nie ma żadnych reguł.

owszem, w kościele pewnie ta sukienka byłaby odebrana jako ostentacyjna manifestacja czegoś, co zwykle manifestuje sie w wieku lat piętnastu (ubiorę się na czarno i wszyscy zobaczą, że mam osobowośc ) ale w USC?

właśnie o to mi wcześniej chodziło :D