Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt HENRYK pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Dzień dobry! :D

Jestem na etapie wyboru projektu.Podoba mi się projekt Henryk z pracowni Archipelag.Co onim sądzicie i dlaczego jest taki drogi ?

Jezeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z tym projektem ( a moze juz wybudował) to bardzo proszę o informację.

Dziękuję i pozdrawiam.

http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=362&ExtraNavText=Henryk

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podoba???

jest jak z bajki, super - ale nie na kieszeń przeciętnego Polaka. Drogi, o skomplikowanym bardzo dużym dachu, pow. też niczego sobie.

Jesli masz dużo kasy to buduj, jeśli nie to zejdź na ziemię i poszukaj czegoś prostszego.

Jak dla mnie salon za duży, lubię przestrzenie, ale bez przesady. Ogród zimowy super rzecz. A cena - jaki dom taka cena.

Pozdr....G

• 4 months później...

Witam,

po wielu miesiącach analiz dokonaliśmy z żoną wyboru projektu - Henryka. Przed rozpoczęciem prac bardzo byśmy chcieli wymienić doświadczenia nt. budowy tego domu. Czy jest ktoś, kto ma na nt. tego projektu jakąś praktyczna wiedzę ?

Pozdrawiam

• 2 months później...
Witam,

po wielu miesiącach analiz dokonaliśmy z żoną wyboru projektu - Henryka. Przed rozpoczęciem prac bardzo byśmy chcieli wymienić doświadczenia nt. budowy tego domu. Czy jest ktoś, kto ma na nt. tego projektu jakąś praktyczna wiedzę ?

Pozdrawiam

Witam

Czy nadal jesteście zdecydowani na ten dom?

Ja mam juz kupiony projekt, ale walczę z biurokracją (WZiZT)

Piotrek

Ja wiem czy to jest aż taki piekny dom ??? Może mam spaczony gust, bo skoro nawet mag sie wypowiada w przychylnym tonie :D :D :D . Do rzeczy jednak.

Chcę zwrocic uwage na kilka spraw :

1. Spiżarnia mimo dośc dużego metrazu chyba nie bedzie zbyt wygodna - jest wąska. A może sie mylę? Nie wiem ile ona ma szerokości,ale moim zdaniem powinna miec co najmniej 1,3 szer. Warto ja poszerzyc kosztem gabinetu.

2.Brak mi Wc w części dziennej, bo ta lazienka na parterze warto, by była tylko dla sypialni. Może lepiej to pomieszczenie podzielic na 2 mniejsze ?

3. schody - może to taki ich urok, może własnie ten kształt wam sie podoba - dla mnie to marnotrawstwo powierzchni i naciaganie kosztow. Te 2 pusteczki obk nich to to ni przypiął ni wypiał, a do tego hol na poddaszu jest kiszkowaty. Ja zrobilabym je zwyczajnie pod katem prostym, ze spocznikiem. Byłybu wygodniejsze, a i poddasze byloby bardziej uporzadkowane, byłaby pustka 1,ale wieksza. A może one inaczej sie nie mieszczą i stąd ich taki udziwniony kształt ?

4. Brak mi przejścia bezposredniego z garazu do domu.

Generalnie nie jestem zwolenniczka takich "rozfalowanych" dachów i moim zdaniem dom jest udziwniany na siłe. chyba tylko po to, by uzasadnic koszt projektu, ale może ja mam spaczony gust.... :D

Jestem przekonana, że ten dom po wybudowaniu będzie robił ogromne wrażenie i nawet krytykanci przystaną z rozdziawioną paszczą jak zobaczą taką rezydencję na żywo :p Mnie się bryła szalenie podoba. Zgadzam sie z Groszkiem - dom z bajki.

Mnie się tylko jedno nie podoba: ogromna przestrzeń na dole i maleńkie sypialnie na górze. No chyba, że metraż jest podany po odliczeniu skosów, ale i tak jak będą tam mieszkać dzieci, to trochę to niesprawiedliwe, że w domu 320-metrowym mają dla siebie kliteczki jak w małym, oszczędnym domku...Ale to tylko moje osobiste odczucie.

Ale jak będą już zdjęcia Waszych domów....rany, już się ekscytuję na samą myśl :D

Jestem pod wrażeniem wyboru tak nietuzinkowego projektu. Tu nawet nie chodzi o koszty bo to widać na pierwszy rzut oka, ale o odwagę i zaufanie do ekipy aby nic w nim nie spartoliła. Jeżeli wątek się rozwinie będe zaciekłym obserwatorem i życzę powodzenia w budowaniu.

Jestem pod wrażeniem wyboru tak nietuzinkowego projektu. Tu nawet nie chodzi o koszty bo to widać na pierwszy rzut oka, ale o odwagę i zaufanie do ekipy aby nic w nim nie spartoliła. Jeżeli wątek się rozwinie będe zaciekłym obserwatorem i życzę powodzenia w budowaniu.

• 1 month później...