PIOT_R 26.10.2003 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Dzień dobry! Jestem na etapie wyboru projektu.Podoba mi się projekt Henryk z pracowni Archipelag.Co onim sądzicie i dlaczego jest taki drogi ? Jezeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z tym projektem ( a moze juz wybudował) to bardzo proszę o informację. Dziękuję i pozdrawiam. http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=362&ExtraNavText=Henryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 14.11.2003 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Czy nikomu się nie podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 14.11.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Podoba???jest jak z bajki, super - ale nie na kieszeń przeciętnego Polaka. Drogi, o skomplikowanym bardzo dużym dachu, pow. też niczego sobie.Jesli masz dużo kasy to buduj, jeśli nie to zejdź na ziemię i poszukaj czegoś prostszego.Jak dla mnie salon za duży, lubię przestrzenie, ale bez przesady. Ogród zimowy super rzecz. A cena - jaki dom taka cena. Pozdr....G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin k. 14.11.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 musisz miec chlopie kasiury napalajac sie na taki dom sam dach tu bedzie kosztowal ze 70 tys :> a "domek" ladny ladny nie powiem ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 17.11.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Domek rewelacja, prześliczny. Obejrzałam dokładnie wszystkie rzuty, elewacje i po prostu mnie zachwycił! Bardzo jestem ciekawa czy faktycznie się na niego zdecydujesz...będę czekać na zdjęcia z realizacji Powodzenia! Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_Z 28.03.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Witam,po wielu miesiącach analiz dokonaliśmy z żoną wyboru projektu - Henryka. Przed rozpoczęciem prac bardzo byśmy chcieli wymienić doświadczenia nt. budowy tego domu. Czy jest ktoś, kto ma na nt. tego projektu jakąś praktyczna wiedzę ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 31.03.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Nie wiem czy uda Ci się znaleźć kogoś kto buduje/budował, ale radzę poszukać bardzo dobrej ekipy:-dach,-przeszklenia-stolarka w rzeczywistości może wyglądać lepiej, ta stylizacje nie podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 25.06.2004 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Witam, po wielu miesiącach analiz dokonaliśmy z żoną wyboru projektu - Henryka. Przed rozpoczęciem prac bardzo byśmy chcieli wymienić doświadczenia nt. budowy tego domu. Czy jest ktoś, kto ma na nt. tego projektu jakąś praktyczna wiedzę ? Pozdrawiam Witam Czy nadal jesteście zdecydowani na ten dom? Ja mam juz kupiony projekt, ale walczę z biurokracją (WZiZT) Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.06.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Ja wiem czy to jest aż taki piekny dom ??? Może mam spaczony gust, bo skoro nawet mag sie wypowiada w przychylnym tonie . Do rzeczy jednak. Chcę zwrocic uwage na kilka spraw : 1. Spiżarnia mimo dośc dużego metrazu chyba nie bedzie zbyt wygodna - jest wąska. A może sie mylę? Nie wiem ile ona ma szerokości,ale moim zdaniem powinna miec co najmniej 1,3 szer. Warto ja poszerzyc kosztem gabinetu. 2.Brak mi Wc w części dziennej, bo ta lazienka na parterze warto, by była tylko dla sypialni. Może lepiej to pomieszczenie podzielic na 2 mniejsze ? 3. schody - może to taki ich urok, może własnie ten kształt wam sie podoba - dla mnie to marnotrawstwo powierzchni i naciaganie kosztow. Te 2 pusteczki obk nich to to ni przypiął ni wypiał, a do tego hol na poddaszu jest kiszkowaty. Ja zrobilabym je zwyczajnie pod katem prostym, ze spocznikiem. Byłybu wygodniejsze, a i poddasze byloby bardziej uporzadkowane, byłaby pustka 1,ale wieksza. A może one inaczej sie nie mieszczą i stąd ich taki udziwniony kształt ? 4. Brak mi przejścia bezposredniego z garazu do domu. Generalnie nie jestem zwolenniczka takich "rozfalowanych" dachów i moim zdaniem dom jest udziwniany na siłe. chyba tylko po to, by uzasadnic koszt projektu, ale może ja mam spaczony gust.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 25.06.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 2.Brak mi Wc w części dziennej, bo ta lazienka na parterze warto, by była tylko dla sypialni. Może lepiej to pomieszczenie podzielic na 2 mniejsze ? malutkie wc /1,8 m/ znajduje się obok łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.06.2004 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Sprawia wrażenie, jakby w kilku miejscach dach sie juz zapadł, a w innych za chwilę to sie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 28.06.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ja tylko odpowiedziałem na pytania autora, nie pytał co o nim sądzimy i czy nam sie podoba dlatego krótko ina temat a co do funkcjonalności i urody chętnie się wypowiem jak zapyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 29.06.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Jestem przekonana, że ten dom po wybudowaniu będzie robił ogromne wrażenie i nawet krytykanci przystaną z rozdziawioną paszczą jak zobaczą taką rezydencję na żywo Mnie się bryła szalenie podoba. Zgadzam sie z Groszkiem - dom z bajki. Mnie się tylko jedno nie podoba: ogromna przestrzeń na dole i maleńkie sypialnie na górze. No chyba, że metraż jest podany po odliczeniu skosów, ale i tak jak będą tam mieszkać dzieci, to trochę to niesprawiedliwe, że w domu 320-metrowym mają dla siebie kliteczki jak w małym, oszczędnym domku...Ale to tylko moje osobiste odczucie. Ale jak będą już zdjęcia Waszych domów....rany, już się ekscytuję na samą myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 01.07.2004 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Dziekuję za wszystkie opinie ! Po drobnych modyfikacjach z garażem ,będzie to wyglądało mniej więcej tak ( i będzie przejscie bezpośrednio z garażu do domu): http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=23624&q=pio_TREK&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 04.07.2004 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Daj może rzuty po modyfikacji.W widoku z garażem jest już maksymalnie brzydko. Chyba ciężko znaleźć bardziej nieudany projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 08.07.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Jestem pod wrażeniem wyboru tak nietuzinkowego projektu. Tu nawet nie chodzi o koszty bo to widać na pierwszy rzut oka, ale o odwagę i zaufanie do ekipy aby nic w nim nie spartoliła. Jeżeli wątek się rozwinie będe zaciekłym obserwatorem i życzę powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 08.07.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Jestem pod wrażeniem wyboru tak nietuzinkowego projektu. Tu nawet nie chodzi o koszty bo to widać na pierwszy rzut oka, ale o odwagę i zaufanie do ekipy aby nic w nim nie spartoliła. Jeżeli wątek się rozwinie będe zaciekłym obserwatorem i życzę powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.07.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Uuuuuuuu chyba jednak mam spaczony gust, bo widok z garażami na dole jeszcze mniej mi sie podoba (a raczej bardziej niepodoba )niz oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.07.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Wyglada troche jak wschodnia swiatynia. Za bardzo wyszukana forma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Bardzo proszę o informację.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts