igunia 08.04.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 tez planuje budowe "henryka", szkoda tylko że tak trudno uzyskać jakieś info od kogoś kto już budował ten dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 08.04.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 tez planuje budowe "henryka", szkoda tylko że tak trudno uzyskać jakieś info od kogoś kto już budował ten dom... Drogi dom , niewielu buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 10.04.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam po świętach cześć Igunia Informuję, że na forum "Gazety" rozpoczęła się krucjata przeciwko mnie. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=58321458 Prosiłam o niewypowiadanie się na temat walorów estetycznych domku, ale do wrednych ludzi prośby nie docierają Przeczytajcie, ale ostrzegam, jest to przykre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiyagaris 12.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam, chciałabym zobaczyc foty z linków od Tiyagaris, ale niestety pomimo ze mowisz ze to banalne, nie wiem jak je otworzyć....???? Nie możesz otworzyć bo pliki wygasły . Poza tym to nie są foty tylko scany z projektu (rzuty parteru i poddasza z opisem modyfikacji, jakie wprowadziłem). Jeżeli Cię to interesuje daj znak a raz jeszcze zamieszczę obrazki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiyagaris 12.04.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam, rozpoczęła się krucjata przeciwko mnie niewiasto zacna olej te pszennoburaczane wywody . Jest to objaw frustracji niespełnionych życiowo malkontentów. Rzecz jasna w sukurs Ci poszedłem. Popatrz, poczytaj daj znak jak odsiecz Ci się podoba. Zauważyłem przy okazji, że jakoś tylko kobietkom to domostwo odpowiada. Czyżbym miał w sobie nieprzebrane pokłady pierwiastka żeńskiego hihihihi. Zaczynam szukać odpowiedniej poradni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 13.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Dzięki Poradni nie szukaj. Mężczyznom się też podoba, ale oni są mniej chętni do wypowiadania się po prostu. Mojemu mężczyźnie się podoba, a kto jak kto, ale on pierwiastka żeńskiego to chyba nie ma w ogóle. Zaraz zobaczę jak potraktowałeś naszych malkontentów ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 13.04.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Przeczytałam Dobre toto jest Uśmiałam się do łez Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiyagaris 13.04.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Witam Przeczytałam ja też, rewelacyjne spuentowałaś wątek na forum gazety, brawo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 14.04.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Dzięki Nie mam tylko pewności czy wszyscy zrozumieją przekaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiyagaris 14.04.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Zapewne nie, bo w większości pisałaś do niereformowalnych indywiduów. Znaczenia to jednak większego nie ma, pazurki pokazałaś i już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 14.04.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Moje obawy się potwierdziły. Nawet nie chce im się dokładnie przeczytać postów. Chyba w ogóle przestanę tam zaglądać. Albo nie będę czytać postów znajomych malkontentów. Zawsze może trafić się ktoś mający coś do powiedzenia na temat projektu. Mama zawsze mi powtarzała, że jeśli nie mam nic do powiedzenia, lepiej żebym się nie odzywała. Dobra zasada. Szkoda, że nie wszyscy o tym wiedzą. Byłoby piękniej na świecie. To tyle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 16.04.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=36092&postdays=0&postorder=asc&start=300 To link do forum o Mieszku. Polecają tam jakąś ekipę z Jabłonnej do krycia dachu. Nawet fotki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 17.04.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ta "jakaś firma" to DachMur z Jabłonnej. Polecam Pana Nowosińskiego.To on mi organizował cieślę i dekarzy. Są naprawdę dobrzy, ale......piekielnie drodzy.A Mieszko pod Wyszkowem - sorry, ale daleko mu do projektu z Archipelagu.Prawie brak fal na dachu, wole oko to bardziej okno mansardowe niż lukarna-wole oko.Dach kryty blachą i dlatego połacie musiały być proste, kominek ogrodowy...... cóż "de gustibus non disputandum est"No i te rolety na oknach - wiem, że to obawa przed rzeczywistością, ale można było zainwestować w monitoring...Za to kolorystyka - jak w Archipelagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 17.04.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 ... jeszcze jedno:Projek Henia to rewelacja. Mój faworyt.Pierwotnie to jego właśnie chciałem budować, ale niestety moje szacunkowe, wstępne wyliczenia pokazały,że mnie na niego nie stać.Za mojego Mieszka płacę jak za mokre zboże.A w szacunkach kosztów pomyliłem się o 100% (!!!!) Ale głowa do góry!Do odważnych świat należy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_dziobek 18.04.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Dzięki za dobre słowo Jac.ek Faktyczne, mi też coś w tym Mieszku nie grało, ale widziałam go tylko z szosy (przelotnie ). Cieszy mnie jednak, że ktoś go wybudował w naszej okolicy. Zmiany pewnie wynikają z oszczędności oraz umiejętności miejscowych fachowców. Nie mówię o wszystkich, mam nadzieję, że są w Wyszkowie także porządni wykonawcy. Spotkałam się jednak z zadziwiającym zjawiskiem (przy okazji budowy u znajomych), mianowicie panowie najchętniej decydowaliby się na przyjmowanie zleceń wyłącznie na spadziste dachy, nawet na proste "kukawki" kręcą nosem a cena gwałtownie rośnie. I ten tekst: "Panie, tego to się nie da zrobić!" Naprawdę podziwiam właścicieli, że dali radę. Mimo wszystko. Życzę powodzenia w dalszej budowie Mieszka (bo jak mówi mój profesor od malarstwa: "Dzieła się nie kończy, dzieło się kontynuuje"). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jac.ek 19.04.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ten widoczny z drogi to Jurand, nie Mieszko. To największy z Mieszkopodobnych. Jest on całkiem nieżle wykonany, tylko to ogrodzenie... Mieszko jest dalej, za torami, niedaleko cmentarza. A pro pos dyskusji o estetyce domów z Archipelagu polecam ostatnie komentarze przy temacie Mieszko http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=36092&start=300 Dzięki za życzenia i wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiyagaris 20.04.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jestem właśnie po spotkaniu z specjalistą od dachów z firmy DACHMUR. Powiem tylko tyle, że zadowolenie we mnie kiełkuje . Zapewne było w tym wszystkim sporo marketingu, ale gościu prezentował się jako wybitny fachowiec. W przyszłym tygodniu mam otrzymać ofertę. Wiem, że się cenią ma jednak nadzieje, że nie zemdleję na widok zer po cyferce hihihi. Informował będę na bieżąco. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk8999 30.04.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam.Ja też buduję ten domek .Mam już mury i strop .A oto kilka zdj. http://images20.fotosik.pl/282/207acea35030c1ebm.jpg http://images21.fotosik.pl/227/a11aa4aa5a97e35dm.jpg http://images21.fotosik.pl/227/9f902d235d73548bm.jpg http://images21.fotosik.pl/232/1b702184e44ffbd9m.jpg http://images21.fotosik.pl/232/6f6fef68d8610ea5m.jpg Do tej pory nie miałem większych problemów z projektem ,poza kilkoma błędnymi wymiarami, ale biorądz pod uwagę cenę projektu ,to nie powinny się one tam znajdować.Mam już dachówkę ,a więc dach niedługo też zacznę robić.Pozdrawiam wszystkich fanów "HENRYKA"[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk8999 30.04.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Gdzie mogę zamówić krążynę do wolego oka ????Ale za rozsądną cenę !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk8999 01.05.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam.Piszecie tu że powierzchnia dachu jest 443 m2, a mi wyliczyła firma Jopek, z której kupiłem dachówkę na 550 m2. plus dodatki, tj. dachówki skrajne ,początkowe i końcowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts