india 17.09.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Witam ! Oboje z mezem zdecydowalismy sie na projekt HENRYK z Archipelagu.Decyzja byla jednoglosna!Spelnia on nasze marzenia w 100%!!! Od roku szukamy jakichkolwiek informacji na jego temat.Znalezienie go w Polsce graniczy z cudem.Moze ktos wie gdzie ewentualnie go szukac,lub jest ktos kto go buduje???Dziekuje z gory za wiadomosci!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 17.09.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Ładny dom, duży i drogi. Ten kosztorys na stronie Archipelagu to jakaś fikcja. Trzeba to pomnożyć razy 2 i dodać jeszcze 1/3 na nieprzewidziane zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india 17.09.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Ja nie pytam sie o koszty jakie sa z tym domem zwiazane bo doskonale sobie z nich zdajemy sprawe!Spelniamy nasze marzenie! Chcialabym natomiast wiedziec czy gdzies taki dom juz stoi lub czy ktos ma zamiar dopiero go budowac>To wszystko i na temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 17.09.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 >To wszystko i na temat! No to spełniajcie, to wszystko i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india 18.09.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Rozumiem ze musisz dluzej sie wczytac w temat za nim go zrozumiesz.Dzieki za 'dobre rady" ale czekam na powazniejsze odpowiedzi.Bo budowa to jak wiadomo nie zarty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 18.09.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Rozumiem ze musisz dluzej sie wczytac w temat za nim go zrozumiesz.Dzieki za 'dobre rady" ale czekam na powazniejsze odpowiedzi.Bo budowa to jak wiadomo nie zarty!!!! Po tych niezbyt sympatycznych odpowiedziach, przesiąkniętych "bufonerią", nie sądzę żeby ktokolwiek udzielił Ci jakiejkolwiek odpowiedzi na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india 18.09.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Wolalabym abys tez sie zastanowil zanim komukolwiek udzielisz tylu "istotnych rad".Marnujesz moj cenny czaso dpowiadajac nie na temat.Pozdrawiam Cie serdecznie!!!I nie bierz wszystkiego tak do siebie,troche wiecej luzu!!! Do uslyszenia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 18.09.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Wolalabym abys tez sie zastanowil zanim komukolwiek udzielisz tylu "istotnych rad".Marnujesz moj cenny czaso dpowiadajac nie na temat.Pozdrawiam Cie serdecznie!!!I nie bierz wszystkiego tak do siebie,troche wiecej luzu!!! Do uslyszenia!!!!! Wypisuje Pani bzdury na forum, że szuka Pani od roku - to jest dopiero marnowanie Pani cennego czasu. A czy w owym cennym czasie nie wykonała pani telefonu do biura i nie zadała kilku prostych pytań o to, czy już egzemplarz jakiś sprzedali i do jakiego miasta ? To powinni podać - no i w tym Pani cennym czasie to już jakiś wynajęty architekt za porównywalne z tym projektem pieniądze (wiem, że nie grają roli) nakreśliłby coś podobnego i pewnie dom by już stał. A tu traktuje Pani człowieka (Darpiota), który stara się pomóc jak może tak wyniośle, że aż mnie wstrząsnęło. Myślę, że trzeba zachować troszkę umiaru, szczególnie w ilości wykrzykników wobec osób nieznanych sobie a wtedy można pomoc uzyskać. W przeciwnym, wypadku nikt ze strachu przed złajaniem się nie odezwie. Nie będę dłużej marnował Pani cennego czasu więc żegnam i życzę więcej wyczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.09.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Witam ! Oboje z mezem zdecydowalismy sie na projekt HENRYK z Archipelagu.Decyzja byla jednoglosna!Spelnia on nasze marzenia w 100%!!! Od roku szukamy jakichkolwiek informacji na jego temat.Znalezienie go w Polsce graniczy z cudem.Moze ktos wie gdzie ewentualnie go szukac,lub jest ktos kto go buduje???Dziekuje z gory za wiadomosci!! Najprościej - zadzwoń do Archipelagu i zapytaj się komu sprzedali taki projekt i gdzie się buduje lub zbudował taki dom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOT_R 22.09.2004 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Ja się przymierzam do budowy tego domu.Na dzień dzisiejszy "walczę" z papierami, a nie jest to łatwe w Krakowie.Projekt mam już kupiony i faktycznie tak jak pisali tu moi przedmówcy, trzeba się liczyć ze znacznie wyższymi kosztami budowy niż przewiduje to wstępny kosztorys.Jezeli chodzi o uzyskanie jakichkolwiek wiadomosci o sprzedanych projektach w firmie ARCHIPELAG to wcale to nie jest takie proste bo sam ten etap przerabiałem.Projekt jednemu sie podoba, drugiemu nie i każdy ma prawo do własnego zdania , a tutaj link do mojego postu o HENRYKU:http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=196462&highlight=#196462 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 22.09.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Faktycznie - popieram poprzedników, że Twoje odpowiedzi nie należą do najsympatyczniejszych i nie powinnaś w ten sposób reagować, bo później każdy będzie unikał odpowiedzi i zaglądania w jakikolwiek temat, w którym ukaże się Twój nick!!!! Wyluzuj, cenny czas, to marnujesz odpowiadając i wdając się w jakąś dyskusję... A propos biura projektowego, np. mi nie chcieli udzielić odpowiedzi kto zakupił i w jakim mieście, gdyż zasłaniali się ustawą o danych osobowych... i nie prowadzą nawet żadnej dokumentacji, by dać ogólnikową odpowiedź - np. miasto!!! Ale może Twoje biuro jest inne, tymbardziej, że projekt jest wyjątkowy powinni zrobić wyjątek! Zyczę powodzenia w szukaniu i radzę - wyluzuj, budowa nie zabawa, ale bez przesady, żeby od razu się naburmuszać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jipi 16.11.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 czy znalazl pan osobe ktora buduje dom henryk? Mamy plan . Potrzebny nam sa informacje odnosnie dachu pilne mamy spotkanie z architektum 22/11/04 budujemy w francji jipi tché Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgosia1 12.05.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 to najpiękniejszy projekt, jaki znalazłam podczas pięcioletnich poszukiwań!!!! A ponieważ nie stać mnie na taki dom, wybrałam Sandrę Archipelagu:(((( Zazdroszczę przyszłym właścicielom Henryka:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hilsyl 13.05.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Domek rewelacja, prześliczny. Obejrzałam dokładnie wszystkie rzuty, elewacje i po prostu mnie zachwycił! Bardzo jestem ciekawa czy faktycznie się na niego zdecydujesz...będę czekać na zdjęcia z realizacji Powodzenia! Justa Witam Bilbo czy dobrze domniemuje ze jestes posiadaczką Bilbo - ten projekt zachwycil mnie rok temu i juz myslałam ze mam jedno z głowy czyli wybor projektu a tu znajomy architekt odradził ze niefunkcjonalny itd. podzielasz jego zdanie please napisz jezeli mieszkasz moze w BILBO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 13.05.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 a co z Heniutkiem? gdzie inwestor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal 67 07.06.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 taki Henryk stoi w Sanoku widzialem na wlasne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusława Kowalska 16.07.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 poszukuję osób, które już wybudowały dom wg tego projektu albo wiedzą gdzie taki dom już stoi. Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 17.07.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi wątek jest niedaleko (chyba na 2 podstronie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusława Kowalska 17.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Dzięki sonal, przeczytałam dokładnie, ale oprócz wypowiedzi na temat walorów estetycznych tego projektu znalazłam niewiele informacji praktycznych. Ciekawa jestem, czy gdzieś w Polsce taki dom już jest... Tego w Sanoku niestety, nie udało mi się znaleźć! Pozdrawiam, czekam cierpliwie na informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kieu 22.10.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Jesteśmy wraz z żoną pod dużym wrażeniem w/w projektów. Zastanawiamy się, czy ktoś z Szanownych Forumowiczów wybudował/buduje/zamierza wybudować dom według któregoś z nich. Może ktoś po prostu widział już wybudowany taki dom i może się podzielić obserwacjami, jak wygląda w rzeczywistości. Będę wdzięczy za wszelkie uwagi i komentarze (funkcjonalność, koszty, problemy przy okazji budowy…). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts