Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

i co o tym myśleć?

andzik.78

Recommended Posts

http://goscniedzielny.wiara.pl/?grupa=6&art=1231704753&dzi=1207812935&idnumeru=1231455477

W dzisiejszej Angorze znalazłam taki artykuł i po przeczytaniu dosłownie się ..bardzo zdenerwowałam :evil:

I nie chodzi o to ,że czekam na kasę męża. Obecnie nie pracuję zawodowo bo wychowuję dzieci , czyli moje emerytura będzie niższa o ile w ogóle ja dostanę bo umowa o pracę dawno mi się skończyła. Podejrzewam ,że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji.. Ot polityka prorodzinna k.mać :evil: :evil: :evil:

Jak sobie pomyślę,że mam pracować do 60 rż - to przestaję się martwić o emeryturę, ja poprostu nie będę miała szans jej pobierać, wcześniej skończą się moje dni :roll:

od dawna mam ubaw że wiek emerytalny facetów jest powyżej średniej życia ;) a później dziwią się że Polacy kombinują jak tu zostać rencistą w wieku 45 lat 8)

hej, hej ja malka jestem - płeć podobno piękna :lol:

Ale mam taki zawód, że żałosnym by było pracować w takim wieku

malka - wiem o tym :) Samolubnie pisałem pod swoim kątem, zresztą jak zrównają wiek kobiet i mężczyzn (w ramach równouprawnienia oczywiście....) to uprzejmie proszę o zdjęcie ze mnie obowiązku płacenia składek emerytalnych... :evil:

90 mówisz matko ??

Ale to wersja optymistyczna ??

Oczywiście, ale warunkiem wypłaty emerytury będzie aktualny podpis obojga rodziców....

a dziadków nie ?? no to mnie zaskoczyłeś

Raczej nie, ponoć jeden z dziadków naszych aktualnie rządzących.... lepiej nie ruszac tematu ;)

ZUS to już bankrut. W dodatku nie umieja się doliczyć kilku miliardów złotych. Znaczy brakuje im więcej, tylko o te kilka miliardów rachunki sie nie zgadzają. Nie rozumiem tylko jednego. PO serwuje nam co chwila takie niespodzianki, w tel publicznej i TVN o tym słowa nie mówią a w dodatku jeszcze im poparcie rośnie. Pytam sie gdzie są dziennikarze, którzy tak walczą o wolność słowa??? Ile biorą od PeOwców za milczenie??? Michnik kto Cię teraz opłaca co??? O pierdołach piszecie a o tym jak nas Tusk znów w konia zrobił ani słowa... Cała dyskusja o in vitro jest po to, żebyśmy nie zauwazyli, że oni co chwila walajakis ukryty podatek jak np brak możliwości dziedziczenia emerytur. Ludzie kogośmy wybrali na rząd??? (ja akurat na nich nie głosowałem , ale ta cholerna demokracja słusznie nazwana przez Platona rządem głupców).

Ludzie kogośmy wybrali na rząd??? (ja akurat na nich nie głosowałem , ale ta cholerna demokracja słusznie nazwana przez Platona rządem głupców).

zamiast kolejnej agitki politycznej proponuję zapoznanie się z tekstem ustawy nie tylko tej, także tej, której pan prezydent właśnie nie podpisał (one mają związek) i przygladnięcie się faktycznym zapisom paragrafów. Już kilka razy takiego typu teksty w niektórych gazetach okazywały się raczej mało zgodne z prawdą, więc ja wolę chwilę poczekać na wieści z kilku źródeł i zapoznanie się najlepiej z tekstem oryginału. Nie wyrabiam sobie opinii w oparciu o sensacyjnego newsa.

Co do prasy to masz rację, że czasem przy czytaniu uaktywnia się odruch wymiotny na widok napisanych bzdur.

Jeśli chodzi o reformę emerytalną, to jest to kontynuacja czegoś, co już zostało rozpoczęte w chyba zamierzchłych czasach, ale żaden z rządow nie odważył się tego wprowadzić w życie. Kiedyś musiało to jednak nastąpić. Faktem jest, że nie wygląda to najlepiej z punktu widzenia przyszłych emerytów.

A łapę na emeryturach (tych do dziedziczenia) chciał położyć już PiS, ale na szczęście nie zdążył :lol:

Obyśmy tylko zdrowi byli :roll:

PiS nie zdażył, albo sie w porę zorientował, że to lipa a Tusk nam oczy mydli i jedna ręka a druga zabiera. A PiS nie chciał nam zabrać mozliwości dziedziczenia emerytut tylko chciał, aby pieniadze z funduszy wpłynęły na konto ZUs. Potem ZUS niby miał to oddać. A Tusk nie dośc, ze zabrał nam pieniądze z funduuszy to ich jeszcze nigdy nie odzyskamy. Moim zdaniem to sie nazywa złodziejstwo i tyle. A ustawa jest do bani a jedyna gazeta jaka jej broni jest Gazeta Wyborcza ogólnia znana z tego, że jeszcze słowa prawdy w niej nie napisano, korzystają z niej politycy PO i SLD jako narzędzia walki politycznej i okłamywania nas szarych ludzi. Niestety większośc z nas dajesie ładnie w konia robic a Michnik sie z nas śmieje a z kieszeni wystaja mu koperty. Z lewej od Kalisza z Prawej od Tuska i kolegów. Po prostu dzisiejsza polityka wyglada dokładnie tak samo jak za komuny. I chyba będzie to tak jak z narodem wybranym. Dopóki pokolenieżyjące w niewoli nie wymrze co do sztuki nie dane nam będzie życ w normalnym wolnym kraju. Ja nie moge sami POpaprańcy dookoła.

Do mnie przemawiają konkrety.

Jakby na to nie patrzeć w pracy dostałam podwyżkę:

od PiSu - 3% :lol: :lol: :lol: (na koniec ich kadencji)

od PO - 10% (na początku kadencji)

W tym roku ma być 2x po 5%.

Dla mnie to duża różnica. Wiem, że w porównaniu z innymi zawodami to niewiele, ale cieszę się i z tego. Budowa potrzebuje kasy :roll:

Podwyżki które dostawaliśmy za czasu kadencji PiSu uważam za śmieszne, bo to ledwie wyrównanie inflacji było :evil: