siwyra 12.01.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Posiadam dość wąską działkę i bardzo mokrą,przez całe lato woda stała 25 cm. pod gruntem,opasałem już dom jak robiłem fundament i z całego wjazdu(40m.)zdarłem humus,wysypałem na ten wjazd tony gruzu i miałem szczerą nadzieje ze się poprawi,owszem jest w miarę twardo ale w gruzie stoi woda dlatego zamierzam położyć peszel tylko na jakiej głębikości?,narazie nie zamieżam robić kostki bo dom ważniejszy,nie chce przy pierwszej lepszej okazji go zarwać pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.01.2009 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ...pewnie chodzi Ci o dren wyglądający jak peszel... to taki peszel tylko ponacinany... poszukaj tematów gdzie chodzi o dreny i odwodnienie działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 właśnie się zastanawiałem po co ten peszel? bo ani słowa o kablu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Ten dren ma odprowadzać wodę, więc musi być położony z odpowiednim spadem i to właśnie pomoże Ci określić głębokość. Masz gdzie ją odprowadzić? My musieliśmy w jednym miejscu zrobić studzienkę, bo inny dren dało się podpiąć do kanału biegnącego przez działkę. Nasz pan "koparkowy" robiąc dren w drodze dojazdowej używał nawet niwelatora i mam nadzieję, że wszystko będzie spełniać swoje zadanie jak należy, czego i Tobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 13.01.2009 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 no dobra,niech wam będzie dren ,zwał jak zwał ważne że wiadomo o co chodzi,mam gdzie odorowadzić tylko że będę wjeżdzał często na posesje autem ciężarowym,i właśnie o tą głębokość chodzi i czym go zasypać nie licząc oczywiście żwiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts