Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy warto teraz kupować wełnę ?

budek835

Recommended Posts

Potwierdzam, byłem pytać o wełnę i znajomy sprzedawca mówił że jak nie trzeba ci na juz to trochę poczekaj. Obecnie wycenił mi URSA DF 40 15,50m2. A jakie ceny u was.
Oczywiście, jak masz czas i chęci to trochę poczekaj, a:

- cena spadnie i kupisz o jakieś X zł/m2 taniej

- cena wzrośnie, kupisz o jakieś Xzł/m2 taniej

To tak jak było z budowlanką. Mogłeś :

- czekać, bo dalej już rosnąć nie moze

- kupować, bo nie wiadomo czy spadnie

Jak się okazało ceny trochę spadły, więc masz szansę, ze i ceny materiałów polecą.

Potwierdzam, byłem pytać o wełnę i znajomy sprzedawca mówił że jak nie trzeba ci na juz to trochę poczekaj. Obecnie wycenił mi URSA DF 40 15,50m2. A jakie ceny u was.

Jak się okazało ceny trochę spadły, więc masz szansę, ze i ceny materiałów polecą.

Do tego warto dodać, że w obecnej chwili wełny sprzedało się mało z kilku powodów:

1. Jest po sezonie

2. Zatrzymano wiele inwestycji budowlanych z powodu za wysokich cen oraz strachu przed kryzysem

Sezon przyjdzie nowy, ceny budowlanki już spadły, kryzys w Polsce nie jest kryzysem lecz tylko spowolnieniem.

W związku z tym możesz zgadywać czy wzrośnie czy spadnie, ale do następnej jesieni bym nie czekał z zakupem.

Do tego warto dodać, że w obecnej chwili wełny sprzedało się mało z kilku powodów:

1. Jest po sezonie

2. Zatrzymano wiele inwestycji budowlanych z powodu za wysokich cen oraz strachu przed kryzysem

Sezon przyjdzie nowy, ceny budowlanki już spadły, kryzys w Polsce nie jest kryzysem lecz tylko spowolnieniem.

W związku z tym możesz zgadywać czy wzrośnie czy spadnie, ale do następnej jesieni bym nie czekał z zakupem.

Eno panowie nie mówimy tutaj o czekaniu do jesieni, tylko kilka tygodni do 2 mcy, jak jest zastój zimowy.

Witam,

Czyli lepiej poczekać?

A jak jest z innymi materiałami z terakotą i panelami?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Ale nie rozumiem. Chcesz terakote i panele na zapas kupować ???? Myślę, że warto ochłonąć. Na zapas to ja musiałem cegły i dachówkę w czasie boomu kupować. Teraz ceny pospadały, w składzie gdzie się zawsze zaopatrywałem puustki....mówię o pustkach klienteli. Natomiast nawet w czasie zeszłorocznego boomu z terakotą kłopotów nie było.

Kupuj powoli, przemyśl zakupy. Niech Ci się wykończenie w głowie poukłada i kafelków/kafelek :wink: na zapas nie kupuj.

Witam,

Czyli lepiej poczekać?

A jak jest z innymi materiałami z terakotą i panelami?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Ale nie rozumiem. Chcesz terakote i panele na zapas kupować ???? Myślę, że warto ochłonąć. Na zapas to ja musiałem cegły i dachówkę w czasie boomu kupować. Teraz ceny pospadały, w składzie gdzie się zawsze zaopatrywałem puustki....mówię o pustkach klienteli. Natomiast nawet w czasie zeszłorocznego boomu z terakotą kłopotów nie było.

Kupuj powoli, przemyśl zakupy. Niech Ci się wykończenie w głowie poukłada i kafelków/kafelek :wink: na zapas nie kupuj.

Po prostu zastanawiam się na czym mogę zaoszczędzić jakieś pieniądze.

Pozdrawiam.

osobiscie uważam że nie musisz się spieszyć, cena wełny teraz jest dużo niższa i raczej nie zejdzie już w dól a jeżeli to niewiele. w chwili obecnej jest więcej towaru niz klientów, powinno tak byc jeszcze maksimum pół roku nie dłużej. Znam ceny hurtowe i są na mniej więcej na stałym poziomie od którego można głównie iśc już tylko w górę.

Pozdrawiam

• 5 months później...