Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kamień elewacyjny w domu ?

System744

Recommended Posts

poza scianami sahare kladlem takze na kominek na zwykly klej! zrobilem boczki z suporexu który wogole sie nie nagrzewa nawet przy wysokich temp a wklad mam 26KW tak to wygladalo

http://images44.fotosik.pl/49/1ded3754052d01b0m.jpg

a tak wyglada teraz

http://images31.fotosik.pl/437/56e782e418a5e8cemed.jpg

Fug kolorowych nie spotkałem w sprzedaży (pewnie są).

Chcesz kolorową fugę - kup w sklepie fugę oraz barwnik. Dodaj barwnik do fugi, zrób próbę koloru ( odsyp trochę, dodaj wody i pozostaw do wyschnięcia).

Jeżeli będzie ok, to do roboty.

Jak kupisz w płynie - nie będziesz wiedział jaki kolor Ci dokładnie wyjdzie (nie dodasz płynu do fugi i nie odstawisz na np. 1h.)

Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć w proszku to kup w płynie.

Do farb powinien też zdać egzamin.

Pamiętaj proporcje mieszania aby mieć jednakowy kolor całej fugi

• 1 year później...

Dwa pytania do fachowców:

1. czyli zdecydowanie do lepienia płytek należy użyć kleju, a nie zaprawy do płytek?

2. wszędzie (również w marketach budowlanych na ściankach prezentacyjnych) płytki/kamień jest do siebie idealnie dopasowany - bez fug. Rozpocząłem próbne układanie kamienia w domu i mimo tego, że trzymałem idealny poziom odstępy nad lub pod płytką były zbyt duże, nawet kilka milimetrów. Wychodzi na to, że płytki mają różną wysokość. Czy takie braki uzupełnia się fugą (kupiłem kamień Roma Sahara, dlatego pewnie kolor piaskowy), czy też jakoś szlifuje się płytki, aby miały równą wysokość. Czy taką fugę da się ułożyć tak, aby optycznie zlała się z kamieniem?

Z góry dzięki za odpowiedź.