adamoff 13.01.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 WitamChcialbym podłoge w moim lokalu oblozyc styropianem 5cm na to siatke i wylac beton o grubosci ok 3 cm, gdyz na gubszy nie moge sobie pozwolic. Powiezchnia uzytkowa to 52m2. Prosze o pomoc w obliczeniu zuzycia cementu oraz innych srodkow gdyz nie mam o tym zielonego pojecia. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.01.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam Chcialbym podłoge w moim lokalu oblozyc styropianem 5cm na to siatke i wylac beton o grubosci ok 3 cm, gdyz na gubszy nie moge sobie pozwolic. Powiezchnia uzytkowa to 52m2. Prosze o pomoc w obliczeniu zuzycia cementu oraz innych srodkow gdyz nie mam o tym zielonego pojecia. Dziekuje Daruj sobie beton. Wylej wylewkę samopoziomującą. Ten beton to zbierzesz łopatą po jakimś czasie, ale specjalistą od betonu to ja nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoff 13.01.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 a jakie sa koszta takiej wylewi i czy jest to duzo drozsze? Jeszcze jedna sprawa dotyczy tego, ze chcialem w niektorych miejscach zalozyc ogrzewanie podłogwe, wiec nie wiem czy mozna by ja bylo zastosowac w takim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 13.01.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 a jakie sa koszta takiej wylewi i czy jest to duzo drozsze? Jeszcze jedna sprawa dotyczy tego, ze chcialem w niektorych miejscach zalozyc ogrzewanie podłogwe, wiec nie wiem czy mozna by ja bylo zastosowac w takim przypadku Wg mnie 3cm betonu to pomyłka, ale jak pisałem nie jestem specjalistą. Jeśli chodzi o cenę to jest sporo droższa od betonu. szczególnie tego mieszanego betoniarką na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamoff 13.01.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 hmm taka intrukcje otrzymalem przy ogrzewaniu podłogowym - Pomieszczenie wyłożyć styropianem lub innym izolatorem ciepła o grubości 4cm...8cm.- Na styropianie rozłożyć metalową siatkę zbrojeniową z drutu fi 3mm.- Siatkę należy uziemić, przylutować do niej miedziany przewód 1,5mm2, w miejscu lutowania nałożyć koszulką termokurczliwą, drugi koniec przewodu przylutować do przewodu uziemiającego przy kablu zasilającym.- Siatkę zalać zwykłym „chudym” betonem o grubości 3...6cm. Jeżeli nie mamy dużo miejsca na posadzkę lub gdy jest słaby strop to należy styropian zalać betonem lekkim ( z tzw. plastyfikatorem, uplastyczniaczem ) o grubości ok. 1,5cm. ewentualnie 3 moze 4 cm wylewki dlatego prosilbym o pomoc w wyliczeniu zuzycia skladnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 13.01.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Nie ma możliwości wylania chudego betonu 3 cm.... Zresztą to nie beton tylko powinna być wylewka, szlichta i tak około 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2009 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 ... Prosze o pomoc w obliczeniu zuzycia cementu oraz innych srodkow gdyz nie mam o tym zielonego pojecia. Dziekuje 450 - 500 kg cementu jedynki i ~ 2 m3 piasku /ostra płuczka/ plus plastyfikator i ekofiber /na opakowaniu znajdziesz recepture - w zaleznosci od rodzaju środka i wielkosci opakowania/ p.s. to o czym piszesz w temacie nie nazywa sie "beton chudy" lecz jastrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts