chrobry 13.01.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam ! Chciałbym zmienic material na sciany z pustaka szer 25cm na 29cm oraz zamiast 10cm ocieplenia dać 12cm. Jak to sie ma do zmiany wymiarów zewnętrznych budynku ? Czy moge tak zrobic ? Dodam ze siane fundamentową z bloczków juz mam postawioną (szer 38cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 13.01.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 witam ja również w projekcie miałem scianę zew. 25 i ocieplenia 15,postawiłem z 29-tki a ocieplenia jeszcze nie mam,najważniejsze w tym temacie jest żeby przed inwentaryzacą domu nie zwiększyć wymiarów domu od tych w projekcie,radze ci wybudowac z 29,dokonczyć dom,zrobić inwentaryzacje,ocieplić i sie wprowadzić,ja tak zrobie dla śwętego spokoju zeby jakiś tam urzędas mi się nie dowalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 13.01.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 aha ścianę z bloczków mam na 25 i nie stanowi to żadnego problemu,jest jeszcze jedno wyjście,murem możesz uciec do środka tylko wtedy zmniejszą ci się wymiary pomieszczeń,mi to za bardzo nie pasowało i wystawiłem na zew. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 13.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ja mialem w projekcie 24 a postawilem z 30 takie rzeczy sa nie istotne dla urzedu oni nie mierza dlugosci a 6 cm to murarz sie moze walnacpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 13.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ja mialem w projekcie 24 a postawilem z 30 takie rzeczy sa nie istotne dla urzedu oni nie mierza dlugosci a 6 cm to murarz sie moze walnacpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 13.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 pewien nie jestem ale inwentaryzacje robi też geodeta i oddaje to do władz wraz z pomiarami które muszą pasować do projektu,nie jest to takie proste,strzeżonego Pan Bóg strzeże,znajdzie się jakiś upierdliwy i problem murowany pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 13.01.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Nie dajmy sie z powodu "wladzy" zwariowac, przeciez to wladza jest dla nas a nie my dla nich (teoretycznie oczywicie) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2009 03:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Nie dajmy sie z powodu "wladzy" zwariowac, przeciez to wladza jest dla nas a nie my dla nich (teoretycznie oczywicie) pozdrawiam inwentaryzacje powykonaczą robi geodeta/tka/ a nie "władza" uwazasz, ze jesli zapłacisz geodecie to (teoretycznie oczywiscie) on/ona/ ma wrysowac wszystko co mu podyktujesz lub wpisac to co Ci pasuje ? mozesz mu/jej/ za przeproszeniem nawet na łeb nas ...ac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 14.01.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 prawda jest taka że jak nie ma się mamony to my jesteśmy pod tą wielką dupą urzędową i na nas srają a jak ją mamy to stoją obok t zaglądają do kieszeni,dla mnie ten przepis to już jest jeden wielki szwindel,narzucaja bo mają do tego prawo a ja uważam że każdy ma prawo się bronić jak chce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.01.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 coście się czepili tego styropianu ?dla celów inwentaryzacji istotna jest ściana bez warstwy ocieplenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts