sindra2 13.01.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam, jestem na etapie wyboru dachówki do mojego domku i i chce zamontować ozdobe na kalenicy - kota. Jeśli ktoś posiada taką ozdobę to prosze o umieszczenie zdjęć, chcialabym zobaczyć jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 kot na kalenicy http://www.magdaumer.pl/mnostw3.jpg lecz IMHO lepiej wygląda kot na krawędzi dachu ... http://img219.imageshack.us/img219/3351/kotum7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.01.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Piękne koty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 14.01.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Sindra2, my mamy koty, na dachu też jednego , nie umiem wklejać zdjęć, więc wysłałam ci pw, jeśli chcesz wyślę ci zdjęcia mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 14.01.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 sasiad ma takowa ozdobe - orla czy jakiegos tam wielkiego ptaka, sasiedzi smieją sie ze siedziba wermahtu chyba bedzie.moja opinia na takie cuda - wies spiewa i tanczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilutek 14.01.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ale my właśnie budujemy domek na głębokiej wsi , ze śpiewem też nie ma problemu tylko ten taniec nie bardzo. Przecież nikt Ci nie każe stawiać kota na dachu a jesli ci sie nie podoba u sąsiada - to nie patrz na dach. W tym wątku autorce nie chodzi chyba o to co się komu podoba a co nie. Ja tam koty lubię, KAŻDE, dlatego mam też takiego na dachu. U mnie to coś więcej niż dodatek - to informacja widoczna z daleka: uwaga tu mieszka kociara. Taki sygnał dla wtajemniczonych - wiesz U nas też się śmiali - ale raczej z sympatią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.01.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ja też mieszkam na wsi - i u mnie na kalenicy również piękna ozdoba - poprowadzona instalacja odgromowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 14.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ale my właśnie budujemy domek na głębokiej wsi , ze śpiewem też nie ma problemu tylko ten taniec nie bardzo. Przecież nikt Ci nie każe stawiać kota na dachu a jesli ci sie nie podoba u sąsiada - to nie patrz na dach. W tym wątku autorce nie chodzi chyba o to co się komu podoba a co nie. Ja tam koty lubię, KAŻDE, dlatego mam też takiego na dachu. U mnie to coś więcej niż dodatek - to informacja widoczna z daleka: uwaga tu mieszka kociara. Taki sygnał dla wtajemniczonych - wiesz U nas też się śmiali - ale raczej z sympatią Co kto zrobi ze swiom domem to jego sprawa. Ja to uszanuje ale ja tak to oceniam i mam do tego prawo. Taka dekoracja to jest wg mnie urocza jak krasnal ogrodowy. Mam psa czy powinieniem psa miec na dachu tak dla informacji ze tu wlasciciel lubi pieski ? moze powiniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.01.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Do wszystkich krytykantów... Nie chodzi o jakąś cepelię tylko o element systemowy produkowany przez wytwórcę dachówki... Niektórzy producenci np. Rupp oprócz gąsiorów, trójników, dachówek antenowych, dachówek wentytlacyjnych mają własnie takie sympatyczne ozdoby w ofercie... Lepiej to wygląda niż np. takie rokokowe gąsiory, co to prawie na co trzecim domu teraz są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 14.01.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ja też mieszkam na wsi - i u mnie na kalenicy również piękna ozdoba - poprowadzona instalacja odgromowa no wiesz, tak sobie dach oszpecić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.01.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 my mamy koguta, ale ciągle tylko w garażu, bo nie ma chętnego dekarza żeby go zainstalować na kalenicy znajomy ma kota, ale mu łeb odpadł w okresie ostatnich mrozów jak myslicie - przyjmą reklamację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 14.01.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam, jestem na etapie wyboru dachówki do mojego domku i i chce zamontować ozdobe na kalenicy - kota. Jeśli ktoś posiada taką ozdobę to prosze o umieszczenie zdjęć, chcialabym zobaczyć jak to wygląda Nie miałem ozdób ale miałem przez ptaki obsr... dach i elewacje. Dlatego "ozdobiłem" krawędź dachu kilkoma drutami. Skuteczne. A jak mogę doradzić to nie kota ale coś spiczastego by ptaki nie mogły tam siadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 14.01.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ozdoba?. Takie duze gniazdo z bociania rodzinką na dachu. Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 15.01.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 my mamy koguta, ale ciągle tylko w garażu, bo nie ma chętnego dekarza żeby go zainstalować na kalenicy znajomy ma kota, ale mu łeb odpadł w okresie ostatnich mrozów jak myslicie - przyjmą reklamację ? jak byl karmiony to przyjmą reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts