Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ozdoba kalenicy, dachu, kto ma ??Mile widziane zdjęcia

Recommended Posts

Ale my właśnie budujemy domek na głębokiej wsi :lol: , ze śpiewem też nie ma problemu tylko ten taniec nie bardzo. Przecież nikt Ci nie każe stawiać kota na dachu a jesli ci sie nie podoba u sąsiada - to nie patrz na dach. W tym wątku autorce nie chodzi chyba o to co się komu podoba a co nie. Ja tam koty lubię, KAŻDE, dlatego mam też takiego na dachu. U mnie to coś więcej niż dodatek - to informacja widoczna z daleka: uwaga tu mieszka kociara. Taki sygnał dla wtajemniczonych - wiesz :wink: U nas też się śmiali - ale raczej z sympatią

Ale my właśnie budujemy domek na głębokiej wsi :lol: , ze śpiewem też nie ma problemu tylko ten taniec nie bardzo. Przecież nikt Ci nie każe stawiać kota na dachu a jesli ci sie nie podoba u sąsiada - to nie patrz na dach. W tym wątku autorce nie chodzi chyba o to co się komu podoba a co nie. Ja tam koty lubię, KAŻDE, dlatego mam też takiego na dachu. U mnie to coś więcej niż dodatek - to informacja widoczna z daleka: uwaga tu mieszka kociara. Taki sygnał dla wtajemniczonych - wiesz :wink: U nas też się śmiali - ale raczej z sympatią

Co kto zrobi ze swiom domem to jego sprawa. Ja to uszanuje ale ja tak to oceniam i mam do tego prawo. Taka dekoracja to jest wg mnie urocza jak krasnal ogrodowy.

Mam psa czy powinieniem psa miec na dachu tak dla informacji ze tu wlasciciel lubi pieski ? moze powiniem

Do wszystkich krytykantów...

Nie chodzi o jakąś cepelię tylko o element systemowy produkowany przez wytwórcę dachówki... Niektórzy producenci np. Rupp oprócz gąsiorów, trójników, dachówek antenowych, dachówek wentytlacyjnych mają własnie takie sympatyczne ozdoby w ofercie...

Lepiej to wygląda niż np. takie rokokowe gąsiory, co to prawie na co trzecim domu teraz są...

Witam, jestem na etapie wyboru dachówki do mojego domku i i chce zamontować ozdobe na kalenicy - kota. Jeśli ktoś posiada taką ozdobę to prosze o umieszczenie zdjęć, chcialabym zobaczyć jak to wygląda :)

Nie miałem ozdób ale miałem przez ptaki obsr... dach i elewacje. Dlatego "ozdobiłem" krawędź dachu kilkoma drutami. Skuteczne. A jak mogę doradzić to nie kota ale coś spiczastego by ptaki nie mogły tam siadać.