robus75 15.01.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No to juz jestem zdecydowany ze teraz zamowie wiezbe i niech lezy do poznego lata. A jeszcze powiedzcie mi kiedy impregnowac? Zlecic to ciesli jak juz bedzie na dachu czy samemu wczesniej? A jesli wczesniej to jaki czas ma uplynac od przywiezienia wiezby na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 15.01.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Jak zaimpregnujesz mokrą, to będzie to raczej impregnacja powierzchowna - drzewo za dużo nie wypije, bo i tak jest mokre. Ja bym poczekał, aż wyschnie, ale jeszcze przed zamontowaniem na dachy, bo później będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Czyli jak zamowilbym teraz i przywiezli moze za miesiac lub dluzej to np w lipcu wystarczy zaimpregnowac? Czy poczekac do sierpnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 15.01.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Nie musisz czekać do ostatniego dnia. Tylko odpowiednio poukładaj drewno z przekładkami, aby był przewiew. Do impregnacji możesz wykopac długi rów (wannę) o długości większej niż krokwie, 60 -70 cm szerokości i głębokości 50 cm. Rów wykładasz folią budowlaną, najlepiej 2 razy (jakby gdzieś się przedziurawiła) wlewasz impregnat i moczysz drewno. Niech sobie trochę poleży i popije. Możesz również drewno zawieźć do pobliskiego tartaku i tam zaimpregnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A nie mozna pedzlem ipregnowac? Np ze dwa razy pomalowac. Nie mam pojecia o impregnowaniu i dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.01.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A nie mozna pedzlem ipregnowac? Np ze dwa razy pomalowac. Nie mam pojecia o impregnowaniu i dlatego pytam Można, ale efekt teoretycznie będzie gorszy. jeśli jednak porównasz to do efektu zaimpregnowania zanurzeniowego w tartaku to nie koniecznie będzie gorzej pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 15.01.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 można też nalać płynu do spryskiwacza ogrodowego i pryskać, ale efekt też chyba jak przy pędzlu. Najlepiej chyba zanyrzyć i niech drewno pije ile wlezie. No chyba, że impregnacja ciśnieniowa w jakimś tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 No wlasnie chyba wolalbym sam zaimpregnowac niz w tartaku. Tam nie wiadomo jak impregnuja i czy wogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 15.01.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Aha, ważne też żeby na drewnie nie było żadnej kory, a niektóre tartaki tak tną, że na krawędziach trochę jej zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To dzieki za te cenne informacje. Bede mial czas to bede patrzyl na ta wiezbe i jak by co to kore sam sciagne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 15.01.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Aha, ważne też żeby na drewnie nie było żadnej kory, a niektóre tartaki tak tną, że na krawędziach trochę jej zostaje. ja zamawiałem impregnację ciśnieniowo i nie żałuję jak cieli cieśle drewno to widać około 2-3 cm impregnat wgłąb krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A gdzie robia taka impregnacje cisnieniowa? W tartaku czy jakies inne firmy sie tym zajmuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 15.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ja zamawiałem impregnację ciśnieniowo i nie żałuję jak cieli cieśle drewno to widać około 2-3 cm impregnat wgłąb krokwi. Rozumiem, że widziałes na 2-3 cm kolor, ale czy to impregnat to tego nikt nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A sa jakies impregnaty niekolorowe? Bede chcial tak zrobic podbitke zeby bylo widac krokwie.Wiec zielony ani inny kolor nir wchodzi w rachube. A moze jakis impregnat mozecie mi polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 15.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 oczywiście że są, kolory są po to żebyś wiedział, że zostało zaimpregnowane. Kupując impregnat w granulkach do rozrobienia z wodą, masz dołączoną saszetkę z kolorem. Są też gotowe impregnaty w płynie bezbarwne. Przejdź się do jakiegoś markety budowlanego i popatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Moja dzisiaj przyjechała - jest zieleniutka jak trawa na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A kiedy Malka bedzie Twoja więźba robiona? Mozesz sie pochwalic ile zaplaciles za ta więźbe? Jak mozesz to podaj cene z impregnacja i bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 15.01.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja kupowalem w styczniu, a wiezba robiona byla w sierpniu. Lzej bedzie wciagac krokwie, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To bedzie czopuch tak jak u mnie. A moze masz jakies wskazowki co do skladowania tej wiezby? Kupowales juz zaimpregnowana? I skoro nic nie piszesz to podczas skladowania ci sie chyba nie "powykrecala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A kiedy Malka bedzie Twoja więźba robiona? Mozesz sie pochwalic ile zaplaciles za ta więźbe? Jak mozesz to podaj cene z impregnacja i bez. Mam nadzieję,że więźbę położą w przyszłym tygodniu Kupowałam impregnowaną zanurzeniowo po 700 zł m3, nie wiem ile kosztuje bez impregnacji , wiedziałam, że dach będzie robiony zimą i jakoś nie chciało mi się babrać z impregnowaniem "domowymi sposobami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts