Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Więźba dachowa- kupowac wczesniej czy zaraz przed wykonaniem

Recommended Posts

[robus75

To dzieki za te cenne informacje. Bede mial czas to bede patrzyl na ta wiezbe i jak by co to kore sam sciagne.]

pamiętaj aby kora była ściągnięta przed składowaniem.

Ja impregnowałem sam na budowie jakieś 2-3 tygodnie przed stawieniem więźby.

Kupiłem opryskiwacz ogrodowy tak jak już ktoś wspominał. Cała więźba była impregnowana 2 razy. Opryskiwacz jest zdecydowanie lepszy od pędzla. Dwa trzy dni i masz więźbę zaimpregnowaną

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

kiedyś jakiś cieśla mi powiedział że jak jest za sucha to też nie dobrze bo pory się zamykaja i że najlepiej jak poleży 2-3 miesiące,no chyba ze dopilnować na tartaku żeby odłożyli i po tym czasie zaimpregnują i ja tak chyba tak zrobię

Pozdrawiam

Tylko który tartak Ci 3 miech dechy będzie trzymał ??

To tak pewnie zrobie z tym opryskiwaczem. Mam nadzieje tylko ze znajde czas zeby samemu to zrobic.Ale jak piszecie ze 3 dni to sie wyrobie. Dzieki wszystkim wielkie

Ile Wy macie tej wiezby?

Malowanie pedzlem w dwoch 6m^3 zajelo nam ok. 7h

No to juz nie wiem ile to zejdzie :D wezme srednia czyli poltora dnia

To tak pewnie zrobie z tym opryskiwaczem. Mam nadzieje tylko ze znajde czas zeby samemu to zrobic.Ale jak piszecie ze 3 dni to sie wyrobie. Dzieki wszystkim wielkie

Ile Wy macie tej wiezby?

Malowanie pedzlem w dwoch 6m^3 zajelo nam ok. 7h

ja mam 13 m3 z kawałkiem , ale całość z dechami na strop .

ja zamawiałem impregnację ciśnieniowo i nie żałuję jak cieli cieśle drewno to widać około 2-3 cm impregnat wgłąb krokwi. :wink:

Rozumiem, że widziałes na 2-3 cm kolor, ale czy to impregnat to tego nikt nie wie :wink:

no tak można powiedzieć że kolor, ale cieśle mówili że kotśnie żałował impregnatu, nie wiedzieli że to ciśnieniowa byłą. Wiesz nie sprawdzałem tego na smak , ani składu chemicznego , hehehe :wink: