plutek 15.01.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 [robus75To dzieki za te cenne informacje. Bede mial czas to bede patrzyl na ta wiezbe i jak by co to kore sam sciagne.] pamiętaj aby kora była ściągnięta przed składowaniem.Ja impregnowałem sam na budowie jakieś 2-3 tygodnie przed stawieniem więźby.Kupiłem opryskiwacz ogrodowy tak jak już ktoś wspominał. Cała więźba była impregnowana 2 razy. Opryskiwacz jest zdecydowanie lepszy od pędzla. Dwa trzy dni i masz więźbę zaimpregnowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To tak pewnie zrobie z tym opryskiwaczem. Mam nadzieje tylko ze znajde czas zeby samemu to zrobic.Ale jak piszecie ze 3 dni to sie wyrobie. Dzieki wszystkim wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwyra 15.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 kiedyś jakiś cieśla mi powiedział że jak jest za sucha to też nie dobrze bo pory się zamykaja i że najlepiej jak poleży 2-3 miesiące,no chyba ze dopilnować na tartaku żeby odłożyli i po tym czasie zaimpregnują i ja tak chyba tak zrobięPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 kiedyś jakiś cieśla mi powiedział że jak jest za sucha to też nie dobrze bo pory się zamykaja i że najlepiej jak poleży 2-3 miesiące,no chyba ze dopilnować na tartaku żeby odłożyli i po tym czasie zaimpregnują i ja tak chyba tak zrobię Pozdrawiam Tylko który tartak Ci 3 miech dechy będzie trzymał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 15.01.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To tak pewnie zrobie z tym opryskiwaczem. Mam nadzieje tylko ze znajde czas zeby samemu to zrobic.Ale jak piszecie ze 3 dni to sie wyrobie. Dzieki wszystkim wielkie Ile Wy macie tej wiezby? Malowanie pedzlem w dwoch 6m^3 zajelo nam ok. 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To tak pewnie zrobie z tym opryskiwaczem. Mam nadzieje tylko ze znajde czas zeby samemu to zrobic.Ale jak piszecie ze 3 dni to sie wyrobie. Dzieki wszystkim wielkie Ile Wy macie tej wiezby? Malowanie pedzlem w dwoch 6m^3 zajelo nam ok. 7h No to juz nie wiem ile to zejdzie wezme srednia czyli poltora dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 To tak pewnie zrobie z tym opryskiwaczem. Mam nadzieje tylko ze znajde czas zeby samemu to zrobic.Ale jak piszecie ze 3 dni to sie wyrobie. Dzieki wszystkim wielkie Ile Wy macie tej wiezby? Malowanie pedzlem w dwoch 6m^3 zajelo nam ok. 7h ja mam 13 m3 z kawałkiem , ale całość z dechami na strop . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 15.01.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 i pamietaj ze przy kazdym cieciu na dachu impregnuj uciete boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus75 15.01.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 no to nic innego nie pozostaje mi tylko sie wybrac do tartaku i zamawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 15.01.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 koniec wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 15.01.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A gdzie robia taka impregnacje cisnieniowa? W tartaku czy jakies inne firmy sie tym zajmuja?[/quotkiedyśw Antoninowie pod Wawą robili, Ale oni mają siedzibę chyba pod Łodzią , trzeba w google wpisać i wyskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 15.01.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ja zamawiałem impregnację ciśnieniowo i nie żałuję jak cieli cieśle drewno to widać około 2-3 cm impregnat wgłąb krokwi. Rozumiem, że widziałes na 2-3 cm kolor, ale czy to impregnat to tego nikt nie wie no tak można powiedzieć że kolor, ale cieśle mówili że kotśnie żałował impregnatu, nie wiedzieli że to ciśnieniowa byłą. Wiesz nie sprawdzałem tego na smak , ani składu chemicznego , hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts