Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt BENEDYKT 5 pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

w benedykcjie podoba mi sie rozmieszczenie pomieszczen na poddaszu, wielki plus za łazienke oddzielna dla rodzicow i pralnie( bo nie wyobrazam sobie latania po schodach z praniem na parter), z tym ze benedykt jest troszke za duzy dla nas, chociaz z pomieszczeniami to w sumie prawie idealnie. No i z zewnatrz piekny. Pozdrawiam

patrzyłam na wymiary budynków , jak powiększycie garaż to wyjdzie taki sam wymiar jak w dworku lk

pozdrawiam

• 5 months później...

Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji :)

Zaczęliśmy w tym roku Benka V :) Wg. mnie i mojej małżonki to jest ten jedyny :)

Oczywiście powodów do narzekań jest sporo - kuchnia jest niestety za mała w stosunku do całego domu, a przecież wokół tego pomieszczenia często koncentruje się życie rodzinne.

Druga sprawa to należy zwrócić uwagę na sam projekt - jest zrobiony niedokładnie i jest w nim trochę błędów, ale wystarczy qmaty kierownik i da się przeżyć - W moim przypadku dodatkowymi kosztami okazały się fundamenty - nie dość ze "wg. kierownika" źle zaprojektowane w stosunku do ścian (ściana gr. 30cm, fundament 24cm) to jeszcze musieliśmy sporo podnieść.

Ekipa budowlana też musiała trochę ponarzekać, bo jest mnóstwo skosów i trzeba się bawić w docinanie materiału, a zbrojenia zaprojektowane jak na bunkier :)

Tak czy inaczej z każdym dniem budynek nabiera kształtów. 3mam qciuki, żeby się w przyszłym roku wprowadzać :)

Pozdr,

Witam!

Mimo, że założyłam ten wątek , nie buduję benka V tylko edytę też z mgprojektu, jest trochę węższa a mamy niedużą działkę.

W edycie ubolewam nad brakiem wykusza, projekty podobne, zwłaszcza, że dorabiamy balkonik tak jak w V od frontu i od ogrodu.

Trzymam kciuki .

Odnośnie błędów w projektach ; spotkaliśmy się z opinią (chyba trafną) że projekty gotowe w większości rusują studenci jako prace magisterskie ............... a potem ktoś to sprawdza lub nie i już .

Pozdrowionka

• 1 month później...

Siema,

Na jakim etapie jesteś i gdzie stawiasz chatę??Mnie czeka obecnie krycie dachówką i nie będę ukrywał, że sporo się trzeba było namęczyć :)

Np. wczoraj podczas konfrontacji dekarzy i cieśli niewiela brakowało, a byłaby niezła zadyma :)))

• 4 months później...

Witam serdecznie,

od dłuższego czasu przeglądamy z mężem projekty domów jedorodzinnych z użytkowym poddaszem (pow. uzytkowa 200 - 250 m2). Ciągle wracamy jednak do jednego - Benedykt V z pracowni architektonicznej MG Projekt :).

Poniżej link do niego:

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/benedykt5/index.php

Jesteśmy zainteresowani opiniami i spostrzeżeniami osób, którzy rozpoczęli bądź też szczęśliwie zakończyli budowę tego właśnie projektu.

Pozdrawiam,

Marta

• 1 month później...

Witam, my budujemy Benka V, właśnie czekamy na montaż okien. Jak narazie wszystko się nam bardzo podoba, dokonaliśmy bardzo niewielu zmian. Uważam jednak że jak na tak duży dom to salon mógłby byc troszkę większy. Dużo zdjęc i ciekawych informacji na temat projektu benedykt III ( bardzo podobny do benedykt V, tylko odrobine mniejszy) znajdziecie tu : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=145803&page=1 Jeżeli będziecie mieli jakieś pytania, postaramy się na nie odpowiedziec.

Pozdrawiam

Edytowane przez DarekJ.

• 5 months później...

Witam,zdecydowalismy sie na Benedykta V. Mielismy stawiac III, ale ze wzgledu na niektore elementy, ktore poprawialismy w oryginalnym projekcie wybralismy V- mniej poprawek. Benio jest odeskowany i czeka na dachowke. Ekipa ma byc w listopadzie, ale juz mam obawy czy przyjda w terminie. Juz dzis zdanie " no wie pani jak to jest z ekipami, zawsze maja opoznienie" denerwuje nad wyraz.... i wciaz slysze ta sama wymowke, niezaleznie od rodzaju "fachowcow i ekip".

budujemy sie 50 km od Warszawy.

Obecnie krecimy sie za oknami. Wymiary w projekcie absolutnie nie odpowiadaja firmom realizujacym zlecenia. Wszyscy chca wstawic belki, szczegolnie chodzi tu o okno w salonie. Okna sa duze i nikt nie da gwarancji na okna bez belki w 1/3 okna. Jakie sa Wasze doswiadczenia w tej kwestii?

Pozdrawiam,

Marta

• 2 years później...
Gość wisienkozerca
Witam, mam zamiar budować benedykta ale się troszke obawiam czy nie jest za duży, czy mogę odwiedzić taki dom? Bardzo mi zależy na tym by zobaczyć jak to wygląda w środku. Mogę odwiedzić województwa pomorskie i okolice i warmińsko- maz i okolice. Proszę o kontakt : iwona.new+++gmail.com (+++ czyli to jest @)

Gość wisienkozerca

wisienkozerca

adres @ tu jest właściwy

Witam, mam zamiar budować benedykta ale się troszke obawiam czy nie jest za duży, czy mogę odwiedzić taki dom? Bardzo mi zależy na tym by zobaczyć jak to wygląda w środku. Mogę odwiedzić województwa pomorskie i okolice i warmińsko- maz i okolice. Proszę o kontakt : iwona.news+++gmail.com (+++ czyli to jest @)