adam m. 13.01.2009 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam Was forumowicze. Po ponad półrocznym poszukiwaniu projektu i zarwanych nocek,już w 100% wybranym projekcie,zaakceptowaym przez żonę ,Robinson z pracowni Domowe Klimaty http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2810 Przeglądając forum,zupełnie już zrelaksowany (przecież czekamy tylko na sprzedaż w.w.projektu,ponieważ jest nowością)natknąłem się na link, nieznanej mi przedtem pracowni Domy z Wizją,poczułem się jak bym w łeb dostał zobaczywszy projekt "Własny" http://www.domyzwizja.pl/ Oglądajac wizualizację z moją drugą połową,nie odzywaliśmy się do siebie,rozumieliśmy się bez słów.Układ pomieszczeń,wygląd zewnętrzny po prostu to jest ten jedyny. Przyglądając się juz bez emocji dokonałbym kosmetyczne zmiany,między innymi: Piętro: 1.mniejszą łazienkę przerobiłbym na garderobę. 2.do drugiej łazienki dostęp z korytarza. 3.rezygnacja z okna połaciowego nad antresolą(brak dostępu do niego) Parter,pozostaje bez zmian. Orientowałem się w biurze ,koszt budowy "pod klucz" nie powinien przekroczyć 500 tys.Jest to nowy projekt i na ukończeniu,więc na dzień dzisziejszy nie można go nabyć,więc pozostaje nam cierpliwie czekać Prosiłbym Was o sugestię i ewentualnie jakieś podpowiedzi dotyczące tego wyboru,może ktoś z Was miał do czynienia z w.w.firmą.Jakie mają podejscie do klienta i czy podawane kalkulacje są realne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinazet 14.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Projekt ten bardzo mi się podoba i również brałam pod uwagę jego realizację. To co mnie się nie podoba to ten wielospadowy dach, nie wiem jakiej wysokości jest ściana kolankowa- wydaje mi się, że jest nie wysoka i obawiam się że pomieszczenia przy tej powierzchni domu mogą okazać się za małe. Kolejna rzecz której mi brakuje to garaż 2-stanowiskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 14.01.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Puściłam odpowiedź na priva odnośnie współpracy - dobre wrażenia. Jakby nie doszła to proszę o info, bo ostatnio coś mi nie wychodzi wysyłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galazka 26.03.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam, my z mężem również jesteśmy pod ogromnym wrażeniem tego projektu .... mimo iz mieliśmy wcześniej wybrany już inny projekt domu. Uważam że projekty tej pracowni nie mają sobie równych Wspaniała architektura Podoba nam sie również projekt Stylowy 3 ale Własny jest najlepszy !!!Jestem ciekawa czy ktoś realizuje w tej chwili budowę tego domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 26.03.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Wizualizacje tej pracowni nie mają sobie równych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amelinka 24.05.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam-masz piękny dom.Oglądałam fotki.Możesz mi na meila przesłać zdjęcia wraz z wizualizacją?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_es 30.05.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Witam Mi też się podobają projekty tego biura i oby więcej takich wśród projektów "typowych". A co do uwag dotyczących projektu "Własny" to tylko jedna: nie chciałbym w swoim domu mieć drzwi z garażu bezpośrednio do części mieszkalnej, no chyba że w garażu nie trzymam samochodu ale z tego co widzę nie ma problemu z przeniesieniem drzwi do wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorro 15.06.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witam, poszukuję osób budujących lub posiadających dom według projektu Własny 2 z pracowni Domy z Wizją. W tym roku chciałbym rozpocząć budowę takiego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda73 22.10.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Witam, poszukuję osób budujących lub posiadających dom według projektu Własny 2 z pracowni Domy z Wizją. W tym roku chciałbym rozpocząć budowę takiego domu. Witam, Rozpoczelam budowe tego domu w tym roku. Zalane fundamenty i podmurowka. W przyszlym roku budujemy pod dach a w 2018 chcielibysmy wykonczyc. Chcialabym zapytac sie, czy juz Pan wybudowal? Miala bym kilka pytan odnosnie okien i ogolnie budynku. Niestety nie wiele osob buduje ten dom. Moj dom buduje pod Kozienicami. Nie tak daleko od Jedlinska. Pozdrawiam serdecznie Magdalena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda.w 27.11.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Zapraszam do dołączenia do grupy inwestorów i zainteresowanych budową Domów z wizją https://www.facebook.com/groups/359752787749991/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesolz 26.12.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Witam, Rozpoczelam budowe tego domu w tym roku. Zalane fundamenty i podmurowka. W przyszlym roku budujemy pod dach a w 2018 chcielibysmy wykonczyc. Chcialabym zapytac sie, czy juz Pan wybudowal? Miala bym kilka pytan odnosnie okien i ogolnie budynku. Niestety nie wiele osob buduje ten dom. Moj dom buduje pod Kozienicami. Nie tak daleko od Jedlinska. Pozdrawiam serdecznie Magdalena Witam z zoną wybraliśmy ten projekt i jest genialny. Mam pytanie odnośnie samego wykonastwa .Czy policzyła Pani ile mniej więcej budowa finalna tego domu może w ogóle kosztować? z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda73 03.01.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Witam, Trudno ostatecznie policzyc koszty calkowite. Zalezy od wielu czynnikow. Mam nadzieje, ze uda nam zamknac w kwocie 400 tysiecy. Jak na razie fundamenty i podmorowka kosztowaly okolo 30 tysiecy. Kiedy Panstwo zaczynaja budowe i w jakiej miejscowosci? Moze niedaleko od nas. Doloczylam tez na forum na Facebooku, mam nadzieje, ze ktos jeszcze buduje nasz dom i bedzie mozna podyskutowac i powymieniac uwagi w trakciem budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts