Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt WŁASNY pracownia DOMY Z WIZJĄ

Recommended Posts

Witam Was forumowicze.

Po ponad półrocznym poszukiwaniu projektu i zarwanych nocek,już w 100% wybranym projekcie,zaakceptowaym przez żonę ,Robinson z pracowni Domowe Klimaty http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=2810

Przeglądając forum,zupełnie już zrelaksowany :wink:(przecież czekamy tylko na sprzedaż w.w.projektu,ponieważ jest nowością)natknąłem się na link, nieznanej mi przedtem pracowni Domy z Wizją,poczułem się jak bym w łeb dostał zobaczywszy projekt "Własny" http://www.domyzwizja.pl/

Oglądajac wizualizację z moją drugą połową,nie odzywaliśmy się do siebie,rozumieliśmy się bez słów.Układ pomieszczeń,wygląd zewnętrzny po prostu to jest ten jedyny.

Przyglądając się juz bez emocji dokonałbym kosmetyczne zmiany,między innymi:

Piętro:

1.mniejszą łazienkę przerobiłbym na garderobę.

2.do drugiej łazienki dostęp z korytarza.

3.rezygnacja z okna połaciowego nad antresolą(brak dostępu do niego)

Parter,pozostaje bez zmian.

Orientowałem się w biurze ,koszt budowy "pod klucz" nie powinien przekroczyć 500 tys.Jest to nowy projekt i na ukończeniu,więc na dzień dzisziejszy nie można go nabyć,więc pozostaje nam cierpliwie czekać :cry:

Prosiłbym Was o sugestię i ewentualnie jakieś podpowiedzi dotyczące tego wyboru,może ktoś z Was miał do czynienia z w.w.firmą.Jakie mają podejscie do klienta i czy podawane kalkulacje są realne.

Pozdrawiam

Projekt ten bardzo mi się podoba i również brałam pod uwagę jego realizację.

To co mnie się nie podoba to ten wielospadowy dach, nie wiem jakiej wysokości jest ściana kolankowa- wydaje mi się, że jest nie wysoka i obawiam się że pomieszczenia przy tej powierzchni domu mogą okazać się za małe. Kolejna rzecz której mi brakuje to garaż 2-stanowiskowy.

• 2 months później...

Witam,

my z mężem również jesteśmy pod ogromnym wrażeniem tego projektu .... mimo iz mieliśmy wcześniej wybrany już inny projekt domu.

Uważam że projekty tej pracowni nie mają sobie równych :-)

Wspaniała architektura :D

Podoba nam sie również projekt Stylowy 3 ale Własny jest najlepszy !!!Jestem ciekawa czy ktoś realizuje w tej chwili budowę tego domu ?

• 1 month później...

Witam

Mi też się podobają projekty tego biura i oby więcej takich wśród projektów "typowych".

A co do uwag dotyczących projektu "Własny" to tylko jedna: nie chciałbym w swoim domu mieć drzwi z garażu bezpośrednio do części mieszkalnej, no chyba że w garażu nie trzymam samochodu :-) ale z tego co widzę nie ma problemu z przeniesieniem drzwi do wiatrołapu.

• 3 years później...
  • 4 years później...
Witam, poszukuję osób budujących lub posiadających dom według projektu Własny 2 z pracowni Domy z Wizją. W tym roku chciałbym rozpocząć budowę takiego domu.

Witam,

Rozpoczelam budowe tego domu w tym roku. Zalane fundamenty i podmurowka. W przyszlym roku budujemy pod dach a w 2018 chcielibysmy wykonczyc. Chcialabym zapytac sie, czy juz Pan wybudowal? Miala bym kilka pytan odnosnie okien i ogolnie budynku. Niestety nie wiele osob buduje ten dom. Moj dom buduje pod Kozienicami. Nie tak daleko od Jedlinska.

Pozdrawiam serdecznie

Magdalena

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Witam,

Rozpoczelam budowe tego domu w tym roku. Zalane fundamenty i podmurowka. W przyszlym roku budujemy pod dach a w 2018 chcielibysmy wykonczyc. Chcialabym zapytac sie, czy juz Pan wybudowal? Miala bym kilka pytan odnosnie okien i ogolnie budynku. Niestety nie wiele osob buduje ten dom. Moj dom buduje pod Kozienicami. Nie tak daleko od Jedlinska.

Pozdrawiam serdecznie

Magdalena

Witam

z zoną wybraliśmy ten projekt i jest genialny. Mam pytanie odnośnie samego wykonastwa .Czy policzyła Pani ile mniej więcej budowa finalna tego domu może w ogóle kosztować?

z góry dziękuje za odpowiedź

• 2 weeks później...

Witam,

Trudno ostatecznie policzyc koszty calkowite. Zalezy od wielu czynnikow. Mam nadzieje, ze uda nam zamknac w kwocie 400 tysiecy. Jak na razie fundamenty i podmorowka kosztowaly okolo 30 tysiecy. Kiedy Panstwo zaczynaja budowe i w jakiej miejscowosci? Moze niedaleko od nas. Doloczylam tez na forum na Facebooku, mam nadzieje, ze ktos jeszcze buduje nasz dom i bedzie mozna podyskutowac i powymieniac uwagi w trakciem budowy.

Pozdrawiam