jeanpascale 15.01.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Gdy na tej cieplejsze nitce zakrece 3 pierwsze najcieplejsze grzejniki pozostałe grzeja lepiej- ale to chyba normalne ale odkryłem ze na tej drugiej nitce na zasilaniu podłogówki jest zawór RTL miał byc na powrocie. jutro sprawdze te grzejniki które mają krócce cieplejsze na powrotach, moze tez bedzie jakas niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fil 2871 15.01.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 dzieki a moze jeszcze jakies sugestie? Miałem kiedyś podobnie i okazało sie że odrotnie były podłaczone niektóre grzejniki Wezwałem hydraulika poprawił i gra ja miałem sytuacje identyko hydraulik zle podłaczyl zasilanie teraz gra i buczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 16.01.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 a jeszcze mam pytanie jesli mam pompe na powrocie to zawór bezpieczenstwa ( gruszka ) tez na powrocie ma byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasper2301 16.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja miałem kiedyś podobną sytuacje. Wszystko było dobrze podłączone. Po 6 miesiącach walki okazało się że system był zapowietrzony, ALE: wczesniej próbowałem odpowietrzać i nie było powietrza w układzie. Dopirero kiedy nabiłem wody do 3bar i włączyłem to poszło. później zredukowałem ciśnienie i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 18.01.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Rozumie ze z sieci masz ponad 3 ale jak zredukowales cisnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 18.01.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 U mnie tez pewnie jest powietrze ale ja juz nie ma siły odpowietrzac bo ot nic nie daje jak zrobi sie cieplej to wypuszcze wode i uzupełnie na nowo ale inaczej jak poprzednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 18.01.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 A masz nastawy wstępne na zaworach termostatycznych, może tam pokręć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 01.03.2009 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 I wszystko wyjasnione tak jak myslałem wczoraj było ciepło wiec oprózniłem układ z wody i: 2 grzejniki odwrotnie podłaczone( kucie sciany, zamienienie zasilania z powrotem ) i po kłopocie dodatkowo załozyłem zawory w kotlowni aby odzielic jedna nitke od drugiej popołudniu rozpale i sprawdze na goracej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 01.03.2009 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 A jeszcze pytanie do instalatorów jakie cisnienie powinno byc w instalacji w układzie otwartym? mam manometr do 1bara dobry czy za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts