Cezarr 14.01.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 WitamMój projekt przewiduje wykonanie dwóch słupów podtrzymujących elementy stropu. Słupy stoją oczywiście na łapach fundamentowych, wylane są mniej więcej do wysokości chudziaka i zatopione są w nich druty konstrukcyjne wystajace powyżej. Czy zalewajac chudziak - aby zrobić poprawna iziolacje podłogi na grunice ów słup powinien kończyś się na poziomie chudziaka?Czyli ucinam druty i dalszą częśc słupa w górę rozpoczynam zalewając go od poziomu zaizolowanej np papą podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 14.01.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 nie, nic nie ucinaj. mam 10 takich słupów i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 14.01.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ale wtedy słup przechodząc przez warstwę podłogi nie ma w tym miejscu izolacji poziomej. Może to i szczegół, nie wiem dlatego pytam. Może jeszcze się ktoś wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Było o tym na forum... Słup lejesz z B-20 i to załatwia problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 29.01.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 W części fundamentowej słup juz mam.A może lepiej zakończyć go do wys chudziaka i potem wyżej już na izolacji poziomej? (nie mogę znaleźć tego wątku na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 29.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 eee tam... daj spokoj z ta ilozacja- na bagnach sie budujesz ? jak tak bardzo ci zalezy to posmaroj to jakims bitumexem z zewnatrz i styknie... no chyba ze ten slup to z BK robisz tak jak pisano powyzej: zalej B20 i zapomnij o sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 29.01.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Tu jest na ten temat: http://forum.muratordom.pl/czy-daje-sie-izolacje-pozioma-przy-stopach-fundamentowych,t123613.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.01.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ale wtedy słup przechodząc przez warstwę podłogi nie ma w tym miejscu izolacji poziomej... prawdopodobnie byłes straszony /na forum/ tzw. kapilarnym podciaganiem wody (jesli czytałes duzo postów, a na dodatek sugerowałes sie tytułami przy nicku mozesz miec w takim wypadku uraz na tym tle ...) mimo to odpuść sobie izolowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts