BOHO 14.01.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 witam moja ciotka jest wlaścicielem (1/28 części ) dzialki budowlanej..... w dniu dzisiejszym dostala list: zawiadomienie o wszczęciu postępowania, że na wniosek Spódzielni Mieszkaniowej, zostalo wszczęte postępowanie administracyjne w sprawie o ustalenie warunków zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie zespolu budynków wielorodzinnych z garażami podziemnymi wraz z niezbędną infrastrukturą i zjazdami na dzialkach x,y,z, przy czym są to dzialki sąsiadujące z dzialką ciotki..... i że można się zapoznać z aktami sprawy w Biurze Architektury i Planowania Urzędu m. st . Wawy czy oznacza to, że Spóldzielnia wlaśnie szykuje się do stawiania osiedla ? czy w aktach, z którymi można się zapoznać, będzie wszystko opisane - co chcą budować i jakiej wysokości ? i jak to będzie rozmieszczone na ich dzialce ? ciotka najbardziej obawia się, że to mogą być jakieś wysokie bloki, które zacienią jej dzialkę..... czy można zgaszać w trakcie tego procesu swoje wnioski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 14.01.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 tak, po prostu idziesz z tym pismem (formalnie to stronie czyli adresatowi - jeśli sprawdzają tożsamość, u mnie nie) i pokażą Ci tą dokumentację. spółdzielnia złożyła wniosek o warunki zabudowy więc musiała z grubsza opisać co chcą wybudować. szkic, wymiary, powinny być. do tego możesz składać swoje wnioski (uwaga na termin - masz napisane zapewne na zawiadomieniu, bodajże 7 lub 14 dni od otrzymania tego pisma). ale nie licz na to, że ograniczą ich bardziej niż nakazuje prawo. warunki dot. zacienienia występują w warunkach technicznych i te na pewno będą tak czy inaczej spełnione. ale próbować zawsze można, piszcie co Wam przeszkadza mnie np. uwzględnili moją prośbę o nakaz nasadzenie zieleni izolującej w przypadku pawilonu handlowego na sąsiedniej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.01.2009 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dzięki za te kilka slów komentarza..... hmmmmm...... w zawiadomieniu nie ma żadnego pouczenia, że można skladać swoje wnioski i ile ma się na to czasu......nic a nic..... jest napisane tylko : zgodnie z treścią art. 10 kpa można się zapoznać z aktami w powyższej sprawie w Biurze Architektury..... i to wszystko..... czy ciotka jest stroną w tym postępowaniu, czy jedynie widzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 14.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Zawiadamia się tylko strony, więc jest stroną. Sprawdziłem u mnie - piszą o terminie 7 dniowym na "zapoznanie z aktami sprawy, uzyskać wyjaśnienia w sprawie, składać wnioski i zastrzeżenia". aha, pisma składać tylko za potwierdzeniem odbioru. niestety, nie ufam im. raz nie miałem to wyszło, że złożono po terminie i pozostawiono bez rozpatrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 14.01.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 u ciotki w zawiadomieniu nie ma żadnego terminu..... tylko tyle że może się zapoznać z aktami..... ciekawe, czy powinni zawiadomić o tym terminie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 14.01.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 nie wiem, ale radzę go dotrzymać jeśli chcecie coś spróbować osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 15.01.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 trzeba będzie się przespacerować do tego urzędu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts