antoniobermuda 11.11.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 jarek1012 Witam. Aktualnie jestem użytkownikiem PT2.Piec został zainstalowany ponad rok temu, ja osobiście używam go od około pół roku - piec wcześniej był cały czas "na chodzie", ale używany przez kogo innego.Wnioski z użytkowania:1. Piec trzeba czyścić około 1 raz na tydzień (nie wiem czy to dużo czy mało)2. Spalanie groszku to 1.3 - 1.6 kg/h - wydaje mi się że to za dużo jak na obecne temperatury, ale z drugiej strony myślę, że jest możliwość obniżenia spalania przez odpowienią regulację pieca.3. Na jakich ustawieniach pracujesz? Pytanie do Ciebie, czy poradziłeś sobie z sadzą?Ile pali twój piec, na godzinę lub na dobę?Jaki groszek do niego sypiesz? Ja jestem teraz na etapie budowy domu i zastanawiam się nad zakupem tego modelu pieca, plusem jest to, że producent jest niedaleko i pasują mi jego wymiary i ułożenie do mojej kotłowni, która jest projektowana niestety pod mały piec gazowy. Z drugiej strony mam wątpliwości dotyczące właśnie zużycia paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 15.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja tez mam Specstala jestem bardzo zadowolony !!!! Daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts