martynka1 14.01.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Słyszeliście o naczyniach tupperware ? Znajoma namawia mnie na zakup kilku produktów m.in.dzbanka, słodkiego młynarza ... Ciekawa jestem czy ktoś ma i czy warto zakupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 14.01.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Tak, mam trochę tych naczyń. Fajne, choć mogłyby mniej kosztować. Najprzydatniejsza (moim zdaniem) jest miska do ciasta drożdżowego, nie trzeba się męczyć z wyrabianiem, a rośnie Bardzo dobre są pojemniki do mrożenia, elastyczne, nie pękają, dobrze się z nich wyjmuje. Świetnie sprawdzają się szklarenki (dodługiego przechowywania warzyw i owoców) oraz pojemnik na sery (na prawdę na cokolwiek, np. kanapki nie obsychają) Młynarza akurat nie mam, bo stwierdziłam, że posypać ciasto cukrem mogę przez zwykłe sitko i wyjdzie mi taniej Jakiś dzbanek też mam, ale nie kupowałam, dostałam (dzbanek jak dzbanek, od tańszych produktów specjalnie się nie różni) Jeśli Cię coś jeszcze zainteresuje, to pytaj, jeśli będę wiedziała, to odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 15.01.2009 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Nie są przereklamowane, wszystko jest tak jak miało być czyli duże OK Ich tajemnica chyba tkwi w materiałach użytych do produkcji, to nie są jakieś-tam plastikowe pudełka i pojemniki - to tworzywo faktycznie się sprawdza. Nie skłamię, jak powiem, że pewne ich wyroby używamy już ponad 10 lat - są praktycznie niezniszczalne. A mój pojemnik na pieczywo i baniaki do warzyw po prostu kocham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 15.01.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Mam otwieracz do puszek , chlebak, maselniczkę i kilka innych produktów. Chlebak sprawdził się w 100 %. A co do miski -ja ciasto drożdżowe robię w zwykłej misce, też nie mieszam i też wychodzi b dobre.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.01.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Moja miska do ciasta też ma już 10 lat i nic się z nią nie dzieje (myta w zmywarce). Dobrym ich patentem są wiaderka do kiszenia, mają większą pojemność od balonów. Mam też silikonową formę do pieczenia, ale nie miałam odwagi jej używać Świetne są ich noże, tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 15.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja mam maselniczkę,pojemniki do przechowywania wędlin i robot szefa kuchni,którym sałatkę jarzynową robi się 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.02.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Co jeszcze macie z tych naczyń? Co warto kupić ? Szkoda, żeby wątek zdechł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 11.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Moim najnowszym nabytkiem jest stolnica,ale jeszcze jej nie używałam.Widziałam w użytkowaniu u koleżanki.Używałam za to wałek do ciasta na zwykłej stolnicy ,kiedy robiłam pierogi zresztą według przepisu tupperware.Fajna sprawa.Zadowolona też jestem z pojemników do przechowywania wędlin,sera i z miski do ciasta .Niestety cena dość wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalia78 12.02.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 obieraczka do warzyw jest R E W E L A C Y J N A , każda pani domu powinna ją miećAha i jeszcze duży shaker, używam go jak robie pizze, mieszam wodę, drożdże, sól troche oleju i potem mieszam z mąk, mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 obieraczka do warzyw jest R E W E L A C Y J N A , każda pani domu powinna ją mieć Obieraczki obie są świetne Z miski ciasto drożdżowe jes na prawdę dobre i dobrze wyrobione, ale po wymieszaniu i :poturlaniu" miski,, zatkaniu i odpowietrzeniu trzeba poczekać, aż denko odskoczy. Po odskoczeniu dla lepszego efektu ciasto zamieszać i jeszcze raz zostawić do otwarcia. Robiąc pączki powtarzam to trzykrotnie Oprócz miski najbardziej lubię pojemniki do mrożenia, bo są elastyczne i łatwo wyjąć każdą zamrożoną potrawę bez bzędnej gimnastyki. Poza tym to one nie pękają jak wszystkie inne (nawet jak spadną z zamrożonym załadunkiem. Szkoda tylko, że nie są tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 29.03.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie? Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 29.03.2009 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Byłam na dwóch pokazach naczyń tuperwear i zakupiłam: maselniczkę swoją drogą bardzo polecam , obieraczkę, miskę maximilian 7l do wyrabiania ciasta, dzbanek do kompotów (robię napój tymbark w nim tzn. 2 torebki herbaty miętowej, 2 jabłka pokrojone w ósemki, cukier, zalewam wrzącą wodą, po 10 minutach - napój gotowy ). Zastanawiam się nad zakupem foremek silikonowych do pieczenia ale skutecznie ceny mnie odstarszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie? Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry. W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 29.03.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie? Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry. W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak Do ciasta drożdżowego wiatraczek wklęsły a do kawy mrożonej -wypukły taka jestem mądra bo świeżo po pokazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie? Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry. W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak Do ciasta drożdżowego wiatraczek wklęsły a do kawy mrożonej -wypukły taka jestem mądra bo świeżo po pokazie Do wszystkiego wklęsły, wtedy dobrze miesza. Na wypukłym nie robiłam nic (bo nie wiem co ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 29.03.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie? Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry. W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak Do ciasta drożdżowego wiatraczek wklęsły a do kawy mrożonej -wypukły taka jestem mądra bo świeżo po pokazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.04.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ciekawe to urządzenie Czy w takim razie, sposób ułożenia wiatraczka zależy od gęstości tego co mamy zamieszać? Przy okazji, znalazłam przepisy (będą goście w Święta http://img186.imageshack.us/img186/7521/umieszkichlejen2.gif ) Ajerkoniak: 250 ml mleka skondensowanego 4 żółtka 3 łyżki cukru pudru 100 ml spirytusu Wszystkie składniki oprócz spirytusu wlać do shakera ( mix max ), dokładnie wymieszać, w trakcie mieszania dodawać po trochę spirytusu. Po wymieszaniu schłodzić w lodówce. i Malibu: 75 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 75 ml likieru Malibu Mleko i likier wlać do shakera ( mix max ) i schłodzić w lodówce. Po wyjęciu z lodówki dobrze zamykamy shaker i ubijamy aż płyn potroi objętość. Wiatraczek ma być wklęsły, robiąc te napitki, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.04.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ciekawe to urządzenie Czy w takim razie, sposób ułożenia wiatraczka zależy od gęstości tego co mamy zamieszać? Przy okazji, znalazłam przepisy (będą goście w Święta http://img186.imageshack.us/img186/7521/umieszkichlejen2.gif ) Ajerkoniak: 250 ml mleka skondensowanego 4 żółtka 3 łyżki cukru pudru 100 ml spirytusu Wszystkie składniki oprócz spirytusu wlać do shakera ( mix max ), dokładnie wymieszać, w trakcie mieszania dodawać po trochę spirytusu. Po wymieszaniu schłodzić w lodówce. i Malibu: 75 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 75 ml likieru Malibu Mleko i likier wlać do shakera ( mix max ) i schłodzić w lodówce. Po wyjęciu z lodówki dobrze zamykamy shaker i ubijamy aż płyn potroi objętość. Wiatraczek ma być wklęsły, robiąc te napitki, czy tak? Ja daję zawsze wklęsły Ps. Ajerkoniaku nie wlewać do butelki, bo robi się gęsty i trudno wylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 09.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 ja też mam parę gażdetów tuperware: tłuczek do ziemniaków rewlacja_po użyciu spłukane zimna wodą nawet i czysty, łyżkę z widelcem do sałatek - też extra, parę różnych pojemników - super są ale tak jak większość pisze ceny odstraszają skutecznie od zakupów tych plastików. ja swoje mam tylko dzięki temu że koleżanka rozprowadza te plastiki i ma jakieś tam bonusy na a ja czasem korzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.05.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 Jeśli ma się znajomą rozprowadzającą, to warto zapolować i kupić wtedy, gdy są w promocji. Promocje powtarzają się co jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.