Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naczynia tupperware


martynka1

Recommended Posts

Tak, mam trochę tych naczyń. Fajne, choć mogłyby mniej kosztować.

Najprzydatniejsza (moim zdaniem) jest miska do ciasta drożdżowego, nie trzeba się męczyć z wyrabianiem, a rośnie :D

 

Bardzo dobre są pojemniki do mrożenia, elastyczne, nie pękają, dobrze się z nich wyjmuje.

 

Świetnie sprawdzają się szklarenki (dodługiego przechowywania warzyw i owoców) oraz pojemnik na sery (na prawdę na cokolwiek, np. kanapki nie obsychają)

 

Młynarza akurat nie mam, bo stwierdziłam, że posypać ciasto cukrem mogę przez zwykłe sitko i wyjdzie mi taniej :lol:

Jakiś dzbanek też mam, ale nie kupowałam, dostałam (dzbanek jak dzbanek, od tańszych produktów specjalnie się nie różni)

 

Jeśli Cię coś jeszcze zainteresuje, to pytaj, jeśli będę wiedziała, to odpowiem :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie są przereklamowane, wszystko jest tak jak miało być czyli duże OK

:D

Ich tajemnica chyba tkwi w materiałach użytych do produkcji, to nie są jakieś-tam plastikowe pudełka i pojemniki - to tworzywo faktycznie się sprawdza. Nie skłamię, jak powiem, że pewne ich wyroby używamy już ponad 10 lat - są praktycznie niezniszczalne. A mój pojemnik na pieczywo i baniaki do warzyw po prostu kocham :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moja miska do ciasta też ma już 10 lat i nic się z nią nie dzieje (myta w zmywarce).

Dobrym ich patentem są wiaderka do kiszenia, mają większą pojemność od balonów.

Mam też silikonową formę do pieczenia, ale nie miałam odwagi jej używać :lol:

Świetne są ich noże, tylko ta cena :-?

:wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 weeks później...

Moim najnowszym nabytkiem jest stolnica,ale jeszcze jej nie używałam.

Widziałam w użytkowaniu u koleżanki.

Używałam za to wałek do ciasta na zwykłej stolnicy ,kiedy robiłam pierogi zresztą według przepisu tupperware.Fajna sprawa.

Zadowolona też jestem z pojemników do przechowywania wędlin,sera i z miski do ciasta .

Niestety cena dość wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

obieraczka do warzyw jest R E W E L A C Y J N A , każda pani domu powinna ją mieć

 

Obieraczki obie są świetne :D

 

Z miski ciasto drożdżowe jes na prawdę dobre i dobrze wyrobione, ale po wymieszaniu i :poturlaniu" miski,, zatkaniu i odpowietrzeniu trzeba poczekać, aż denko odskoczy. Po odskoczeniu dla lepszego efektu ciasto zamieszać i jeszcze raz zostawić do otwarcia. Robiąc pączki powtarzam to trzykrotnie :wink:

 

Oprócz miski najbardziej lubię pojemniki do mrożenia, bo są elastyczne i łatwo wyjąć każdą zamrożoną potrawę bez bzędnej gimnastyki. Poza tym to one nie pękają jak wszystkie inne (nawet jak spadną z zamrożonym załadunkiem.

Szkoda tylko, że nie są tańsze :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...

Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie?

 

Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Byłam na dwóch pokazach naczyń tuperwear i zakupiłam: maselniczkę swoją drogą bardzo polecam :wink: , obieraczkę, miskę maximilian 7l do wyrabiania ciasta, dzbanek do kompotów (robię napój tymbark w nim tzn. 2 torebki herbaty miętowej, 2 jabłka pokrojone w ósemki, cukier, zalewam wrzącą wodą, po 10 minutach - napój gotowy :wink:). Zastanawiam się nad zakupem foremek silikonowych do pieczenia :roll: ale skutecznie ceny mnie odstarszają.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie?

 

Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze :)

 

Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry.

W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie?

 

Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze :)

 

Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry.

W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak :wink:

 

Do ciasta drożdżowego wiatraczek wklęsły a do kawy mrożonej -wypukły

taka jestem mądra bo świeżo po pokazie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie?

 

Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze :)

 

Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry.

W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak :wink:

 

Do ciasta drożdżowego wiatraczek wklęsły a do kawy mrożonej -wypukły

taka jestem mądra bo świeżo po pokazie :D

 

Do wszystkiego wklęsły, wtedy dobrze miesza.

Na wypukłym nie robiłam nic :roll: (bo nie wiem co :lol: )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napiszcie coś więcej o shakerze http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ave.gif Mam Mix Maxa, ale nie bardzo wiem jakz niego prawidłowo korzystać. Te wierzchnią kratkę np. można mocować na 2 sposoby. Kiedy bolcem do góry, a kiedy odwrotnie?

 

Jakby ktoś był tak dobry i podał instrukcje wykorzystywania także innych naczyń, a nie samych informacji jak się sprawują, bo podobno wiadomo że dobrze :)

 

Jeśli chcesz coś dobrze wymieszać lub ubić to "wiatraczek" musi być wklęsły patrząc od góry.

W szejkerze możesz szybko wymieszać budyń z mlekiem, ciasto na naleśniki (jeśli nie jest duża porcja), zrobić kawę mrożoną, albo ajerkoniak :wink:

 

Do ciasta drożdżowego wiatraczek wklęsły a do kawy mrożonej -wypukły

taka jestem mądra bo świeżo po pokazie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ciekawe to urządzenie ;) Czy w takim razie, sposób ułożenia wiatraczka zależy od gęstości tego co mamy zamieszać?

 

Przy okazji, znalazłam przepisy (będą goście w Święta http://img186.imageshack.us/img186/7521/umieszkichlejen2.gif ;))

 

Ajerkoniak:

 

250 ml mleka skondensowanego

4 żółtka

3 łyżki cukru pudru

100 ml spirytusu

 

Wszystkie składniki oprócz spirytusu wlać do shakera ( mix max ),

dokładnie wymieszać, w trakcie mieszania dodawać po trochę spirytusu.

Po wymieszaniu schłodzić w lodówce.

 

i Malibu:

 

75 ml mleka skondensowanego niesłodzonego

75 ml likieru Malibu

 

Mleko i likier wlać do shakera ( mix max ) i schłodzić w lodówce.

Po wyjęciu z lodówki dobrze zamykamy shaker i ubijamy aż płyn potroi objętość.

 

Wiatraczek ma być wklęsły, robiąc te napitki, czy tak?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ciekawe to urządzenie ;) Czy w takim razie, sposób ułożenia wiatraczka zależy od gęstości tego co mamy zamieszać?

 

Przy okazji, znalazłam przepisy (będą goście w Święta http://img186.imageshack.us/img186/7521/umieszkichlejen2.gif ;))

 

Ajerkoniak:

 

250 ml mleka skondensowanego

4 żółtka

3 łyżki cukru pudru

100 ml spirytusu

 

Wszystkie składniki oprócz spirytusu wlać do shakera ( mix max ),

dokładnie wymieszać, w trakcie mieszania dodawać po trochę spirytusu.

Po wymieszaniu schłodzić w lodówce.

 

i Malibu:

 

75 ml mleka skondensowanego niesłodzonego

75 ml likieru Malibu

 

Mleko i likier wlać do shakera ( mix max ) i schłodzić w lodówce.

Po wyjęciu z lodówki dobrze zamykamy shaker i ubijamy aż płyn potroi objętość.

 

Wiatraczek ma być wklęsły, robiąc te napitki, czy tak?

 

Ja daję zawsze wklęsły :wink:

 

Ps. Ajerkoniaku nie wlewać do butelki, bo robi się gęsty i trudno wylać :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 month później...

ja też mam parę gażdetów tuperware:

tłuczek do ziemniaków rewlacja_po użyciu spłukane zimna wodą nawet i czysty,

łyżkę z widelcem do sałatek - też extra,

parę różnych pojemników - super są

ale tak jak większość pisze ceny odstraszają skutecznie od zakupów tych plastików.

ja swoje mam tylko dzięki temu że koleżanka rozprowadza te plastiki i ma jakieś tam bonusy na a ja czasem korzystam. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...