pit79 14.01.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Zastanawiam się , czy jest sens , a raczej czy można tak zrobić cy drewniana ściana zewnętzna z bala(dom z drewna) była ocieplona z dwóch ston wełną?> Na chwilę obecną patrząc od zewnątrz mam taki układ warstw:szalówka, folia,wełna 15cm , bal 10cm Z racji tego że od środka będzie szedł KG na ruszcie to zastanawiam się czy może nie dać między bal a KG wełny 5cm? Czy któryś z szanownych forumowiczów mógłby odpowiedzieć mi na to pytanie? Czy są jakieś przeciwskazania do stosowania takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.01.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Zastanawiam się , czy jest sens , a raczej czy można tak zrobić cy drewniana ściana zewnętzna z bala(dom z drewna) była ocieplona z dwóch ston wełną?> Na chwilę obecną patrząc od zewnątrz mam taki układ warstw: szalówka, folia,wełna 15cm , bal 10cm Z racji tego że od środka będzie szedł KG na ruszcie to zastanawiam się czy może nie dać między bal a KG wełny 5cm? Czy któryś z szanownych forumowiczów mógłby odpowiedzieć mi na to pytanie? Czy są jakieś przeciwskazania do stosowania takiego rozwiązania? Można to zrobić tylko należy pamiętać o paroizolacji na tą wełnę od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 15.01.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Folię, tak czy inaczej dać musisz. Wełnę możesz dać, ale po co? I tak masz ciepłą ścianę, a izolacja od wewnątrz spełnia mniejszą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts