Gość 26.10.2003 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Mam takie dwa pytanak, a nie znalazłem odpowiedzi na forum. Czy posiadająć gospodarstwo rolne i dom jednorodzinny w innej miejscowości przysługują mi dwie ulgi remontowe (każda na oddzielny budynek w wysokości 29.842zł) czy tylko jedna. Nieruchomości te są moje i mojej siostry czy każde z nas ma oddzielną ulge remontową po 29.842 pomimo ,że dotyczą tych samych nieruchomości.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 ulga dotyczy generalnie osoby a nie nieruchomości, czyli1. bez względu na to, ile masz nieruchmości masz TYLKo 1 ulgę2. jeżeli sa 2 osoby (ale nie małżonkowie rzecz jasna) współwłaścicielami domu to KAŻDA z nich odlicza swoją ulgę odrębnie, a to, że to jedna nieruchomośc nic nie szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Dzięki za odpowiedz ,bo w udzędzie skarbowym to ci jedno powiedzą ,a póżniej się okazuje trochą inaczej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts