popcarol 15.01.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Zastanawiam sie nad podloga w kuchni. Kuchnia bedzie z frontami MDF fornirowana debem bielonym. Sciany pomalowane na jasny popiel/szare.Zaczynaja sie klasc podlogi, wszedzie (salon i reszta parteru) bedzie gres nowej gali MM02 (jasny bez-cieply-na wizualkach na srodku). Pod szafkami (przed wyspa tez, nie dodalam tego na wizualkach niestety) chcialam dac pasek ciemniejszych kafli, zeby oszczedzic sobie codziennego sprzatania (licze ze na tych ciemniejszych kaflach bedzie mniej widac zabrudzenia, ale i tak sprzatac trzeba). I teraz sie zastanawiam:1/w calej kuchni tak jak w salonie MM02 bezyk wszedzie i sprzatanie codziennie;) 2/pod szafkami gres tokio kolor grafit (jasniejsze paski na nim sa w kolorze MM02), wiec plytki do siebie kolorystycznie pasuja. Jednak producent jest inny i nie jest to gres polerowany. Do tego ma inny rozmiar (MM02 to 30x60 cm, a tokio 33,3x33,3) Jak to bedzie wygladalo polozone obok siebie? Gres mam juz kupiony. 3/pod szafkami polozyc pasek z dopasowanego gresu nowej gali ale czarnego, nazwa MM14 - tez poler, 30x60 - rozmiar ten sam. Ale dokupienie tych pare metrow bedzie kosztowalo nas troche.Co robic?Jaki kolor fug do MM02? - czy moga byc ton ciemniejsze od plytek, a najchetniej szare? KTORA wersja??http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/KxSSO07DhXmLXxjpbX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/esloS2qBSSkhb5oqFB.jpg I jeszcze z biala kuchnia, uklad podobny, na mojej inspiracji:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/TQFvxI2RFNFAyjzvvX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/qC8DQkhbOk8Oz8JbxX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 15.01.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ja glosuje na 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.01.2009 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Piatka - czyli z brazowym Tokio? Dlaczego? Prosze o uzasadnienie:) Dopiero za tydzien bede na budowie, zobacze jak to bedzie wygladalo. Chyba kaze majstrowi na razie polozyc do momentu do ktorego moze, a doklei pozniej jakie mu powiem. Tyle ze jesli juz wtedy mm14 w sklepie nie bedzie, to sobie strzele w lepek;) Pytanie dodatkowe - czy te paski z tokio nie beda sie gryzly ze slojami debu na szafkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 15.01.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A ja sobie wyobraziłam obie wersje i moim zdaniem obie nie będą dobrze wyglądały. Nie kombinuj i daj po całości ten beż. Ja mam w kuchni całkowicie biały gres i tragedii nie ma jak coś w kuchni robie, a bez psów w domu to już by było całkiem super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 15.01.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja bym dała ten beż na całości. Najgorsza chyba wersja 3, bo na czarnym wszystkie paprochy będą jeszcze bardziej widoczne niż na jasnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.01.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja bym dała ten beż na całości. Najgorsza chyba wersja 3, bo na czarnym wszystkie paprochy będą jeszcze bardziej widoczne niż na jasnym. ok, bez na calosci na razie wygrywa! Prosze o kolejne wpisy, dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 15.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja bym dała ten beż na całości. Najgorsza chyba wersja 3, bo na czarnym wszystkie paprochy będą jeszcze bardziej widoczne niż na jasnym. Zdecydowanie. Białe płytki sprzątam rzadziej niż w kolorze czekolady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 15.01.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A mi podoba sie wersja 1.bardzo ciekawy jest kolor tych ciemniejszych kafli zasada ponoc jest taka jak ciemna gora to jasny dół i odwrotnie.meble masz jasne wiec podloga moze byc ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 15.01.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 bez zastanowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.01.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A ja jestem za 3. Lubię kontrasty, a ten czarny gres NG jest baaaardzo ładny., To chyba jedyny ładny gres tej firmy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 16.01.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 zdecydowanie 1 - lubię. beże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts