Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kierownik zgubił Dziennik Budowy - co począc???

f.5

Recommended Posts

Witam.

Jak by problemów bylo mało moj nowy kierownik budowy zgubił dziennik.Czy spotkał sie juz ktos z taką sytuacją? Mam z nim spisaną umowę i dokument odbioru przez niego tego dziennika od poprzedniej ekipy.Proszę o ewentualne sugestie co mam w tej chwili zrobic bo prawdę mowiąc nie planowem takiej sytuacjii (odtwarzania dziennika ).

Dziękuje i pozdrawiam F.5

Ps.

Niebawem pewnie umieszczę namiary Pana(ktory za 3000 zl gubi dzienniki budowy) aby ustrzec potencjanych budujących przed utratą dokumetu.

oczywiscie Pan byl z polecenia ?!?!

Ps.

Niebawem pewnie umieszczę namiary Pana(ktory za 3000 zl gubi dzienniki budowy) aby ustrzec potencjanych budujących przed utratą dokumetu.

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale czy to było z jego strony umyślne działanie na Twoją szkodę, czy przypadek? W czym to ma pomóc komukolwiek? Może lepiej pomyśl jak się z nim dogadać żeby nie ponosić niepotrzebnych kosztów?

Ps.

Rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale czy to było z jego strony umyślne działanie na Twoją szkodę, czy przypadek? W czym to ma pomóc komukolwiek? Może lepiej pomyśl jak się z nim dogadać żeby nie ponosić niepotrzebnych kosztów?

Oczywiscie ze nieumyslnie przeciez nikt specjaklnie nie gubi dokumentu.

Dzwoniłem do niego z 10 razy to pryszcz lecz to ze sciemnia osobie 2x starszej od niego i umawia się po czym mnie przyjezdza na spotkanie to juz beszczelonosc.

Jestem osobą spokojną i wiele zrozumiem, dostal na rękę 3 000 za nic miał nadzorowac i pomagac na budowie - nic nie zrobił totalnie nic .

Zawsze jestem skory do rozmowy lecz ten typ juz 3 razy miał terim dostarczenia dokumentu i 0 odzewu.

wyslij goscia do druków akcydensowych - tam kupi czysty dziennik

potem kaz mu z tym iść do wydziału archietktury, tam znów mu opieczętuja

dalej niech kombinuje samodzielnie ...

p.s.

podzielam zdanie jajmara - przepłaciłeś

niezrozumiałes gosc miał mi prowadzic budowę za odpowiednią cenę -bylo to poparte umową i kwotą - nic nie zrobił opowiadał co on to nie uczyni i zgubił dziennik tyle w temacie
a było mu płacić z góry? Tyle się o tym mówi, że płaci się po robocie a nie w trakcie. Ja przynajmniej swojemu muszę zapłącić 1000 i za dużo od niego nie oczekuję.

Ale mam spokój bo dziennik mam u siebie i jak coś to sam mogę go sobie zgubić, a nie płacić komuś za to :D

a było mu płacić z góry? Tyle się o tym mówi, że płaci się po robocie a nie w trakcie. Ja przynajmniej swojemu muszę zapłącić 1000 i za dużo od niego nie oczekuję.

Ale mam spokój bo dziennik mam u siebie i jak coś to sam mogę go sobie zgubić, a nie płacić komuś za to :D

Sprawa wyglądala tak : dom do pewnego momentu budowala pewna firma prowadzila wszystko wzorowo.Po dokonczeniu pewnego etapu surowego zamknietego zdecydowalem sie na przestoj i po pewnym czasie wynajelem kierownika do kontynuowania prac i odbioru tego co poprzednia firma wykonała.

Czyli defacto zaplacilem mu za odbiór pewnego etapu i tego nieukrywam a umowę z nim zawarłem na kontynuację dalszych prac.

Problem polega na tym ze kierownik duzo obiecywał ze ma kontakt z firmami (bo napewno ma) lecz w między czasie dostal znakonitą posadę kierownika budowy na duzej budowie i mnie olał .(Budowa osiedla w Tychach)

Dodam ze to tez nie problem dla mnie bo znajde innego kierownika budowy lecz to ze zgubil dziennik mnie zdenerwowalo a w zasadzie nie to ze zgubil bo moze sie zdażyc lecz to ze nie ma ochoty go odtworzyc , po prostu echo.

Dzieki Brzoza za radę!!!

Sprawa wyglądala tak : dom do pewnego momentu budowala pewna firma prowadzila wszystko wzorowo.Po dokonczeniu pewnego etapu surowego zamknietego zdecydowalem sie na przestoj i po pewnym czasie wynajelem kierownika do kontynuowania prac i odbioru tego co poprzednia firma wykonała.
A to nie jest tak że kierownik budowy ma być od początku? Co się stało z tym pierwszym? Może skieruj się do niego, aby Ci kontynuował. W końcu zna budowę.

Z drugiej strony - co masz w umowie? Jakie zapisy? Zawsze możesz żądać zwrotu kasy za niewykonanie umowy, jeżeli znajdziesz odpowiednią interpretację zapisów umowy.

lecz to ze nie ma ochoty go odtworzyc , po prostu echo.

Może musisz mu przypomnieć że ma nad sobą PIIB która pewnie z chęcia zajmie sie członkiem który ma w poważaniu swoje obowiązki. Oni mogą mu uprawnienia zawiesić, zabrać zależy od przewinienia.

http://www.piib.org.pl/

Witam ile Waszym zdanie kosztuje odtworzenie takiego dziennika?

Znalazłem inz.z uprawnieniami który jest w stanie się tego podjąc.

Ten co zgubił ani mysli tego robic .........

Odtworzenie to jak i napisanie od 1000 w góre . Zależy od regionu od piszącego.

Ile chce ten "nowy" ?

Pierwszy kierownik był od dewelopera.Po zakonczeniu prac przez dewelopera przestał byc kierownikiem budowy- myslałem ze to zrozumiałe lub nie pisalem o tym wczesniej. Potem byl ten co zgubil a teraz zlece odtworzenie dziennika co nie jest rownoznaczne z zatrudnieniem kierownika. :) zaczynam byc specem to fakt. W naszym kraju kazdy jest od wszystkiego specem powinienes to wiedziec!!!