wbarbus 15.01.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 PROSZę O POMOC I RADę PAPę KłADę NA PEłNE DESKOWANIE I MOCUJę PAPIAKAMI. NA WIOSNę CHCę POłOżYć DACHóWKę. NIESTETY NIE ZDążYłEM ZAPAPOWAć CAłEGO DACHU PRZED MROZAMI. CHCIAłBYM DOKOńCZYć PRACę I ZABEZPIECZYć DOM, ALE OBAWIAM SIę, żE PAPA BęDZIE PęKAć PRZY ROZWIJANIU (PAPA W64 NA WEONIE SZKLANYM).CZY Są JAKIEś SPOSOBY ABY TEGO UNIKNąć I CZY DA SIę ZAPAPOWAć DACH DO KOńCA PRZY OBECNEJ POGODZIE. POZDRAWIAMWB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.01.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 PROSZę O POMOC I RADę PAPę KłADę NA PEłNE DESKOWANIE I MOCUJę PAPIAKAMI. NA WIOSNę CHCę POłOżYć DACHóWKę. NIESTETY NIE ZDążYłEM ZAPAPOWAć CAłEGO DACHU PRZED MROZAMI. CHCIAłBYM DOKOńCZYć PRACę I ZABEZPIECZYć DOM, ALE OBAWIAM SIę, żE PAPA BęDZIE PęKAć PRZY ROZWIJANIU (PAPA W64 NA WEONIE SZKLANYM). CZY Są JAKIEś SPOSOBY ABY TEGO UNIKNąć I CZY DA SIę ZAPAPOWAć DACH DO KOńCA PRZY OBECNEJ POGODZIE. POZDRAWIAM WB No to odpowiedź jest chyba prosta. Trzymaj papę w podgrzewanym pomieszczeniu i szybko montuj po wyniesieniu. Sam musisz określić graniczną temp. na zewnątrz, kiedy jest jeszcze możliwe przeprowadZenie tych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 15.01.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dokładnie. Papa w ciepłym, ogrzewanym pomieszczeniu. Przybijasz kilka desek na to od razu papę( z ogrzewanego po rolce), potem znów kilka desek i papa. U mnie tak robili i wszystko pięknie wyszło. Gołych desek nie trzymaj bo ci zamokną i będzie kiepsko.No i nie pisz wielkimi literami na litość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbarbus 15.01.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wushu77 15.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 mam podobny problem, z tym że papa jest na budowie, stoi w salonie, ale bez okien itp. wiec jest zimna. Ostatnio dekarze probowali polozyc ale pekala. powiedzieli ze trza czekac az sie ociepli troche, tzn. na dniach ma byc cieplej :/ a dach juz od 2 tyg. odeskowany jest zaimpregnowany ale mimo wszycho wystawiony na deszcze, mrozy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.01.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kup kozę (albo jakikolwiek grzejnik)i podgrzewaj ten salon z papą. U nas też tak robotnicy zrobili i udało się położyć w grudniu kiedy przyszedł mrozik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 16.01.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Niech zafoliują w jednym pomieszczeniu okna i drzwi (tu taka zasłona z foli) a tam albo koza do grzania albo coś na prąd. Jak zrobią to szybko i sprawnie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts