czopuch 15.01.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Prosze o porade osob majacych w domau tak duze okna jednoskrzydlowe.Chcialbym zakupic okna na profilu brugmann. Maja byc uchylno-rozwierne.Zastanawiam sie czy okucia w oknach o takich wymiarach nie beda wymagaly regulowania i wymiany po kilku latach pracy. Napiszcie prosze jak sie sprawdzaja u Was. Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 15.01.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ja ma takie okna o takich wymiarach, maja juz 3 lata -raz byly regulowane przez serwis -sami to chceli zrobic bo to jednak waga jest. Zreszta kazde okna z czasem wymagają regulacji.Co do uzytkowania to otwierane sa tylko kilka razy w roku przy okazji mycia, natomiat czesto sa uchylane i nic sie z nimi nie dzieje.jak bym mial jeszcze raz decydowac to wybralbym okna bez slupkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.01.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja mam od ponad roku 2 szt. 150x150 jednoskrzydłowe, fakt, że otwierane tylko kilka razy rozwiernie a częściej uchylnie ale po pierwszych regulacjach póki co jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.01.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Potwierdzam - duze okna częściej się uchyla aniżeli otwiera. Dobrze wykonane nie będą sprawiały problemów. A ile światła....U mnie w kuchni są okna 150x160. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 15.01.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Czy mogę prosić o zdjęcie takie okna?Najlepiej tak traszkę z wiekszej odległości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 15.01.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja mam 180x150 ale tylko uchylne. Nie mogę nic więcej powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 15.01.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Ja mam 180x150 ale tylko uchylne. Nie mogę nic więcej powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkamy. a jakiej firmy były droższe (nietypowe?) czy tansze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 15.01.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Okna Jezierskiego a cena, dokładnie nie pamiętam, ok.2000zł. U nich podobno nie ma okien nietypowych, klient nasz Pan, jakie chcesz takie masz i nic nie dopłacasz. Co mi się podobało, to fakt iż wymyśliłam sobie parapety w tej samej okleinie co okna i Jezierski mi je zrobił. Duży plus za to dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.01.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja mam 180x150 ale tylko uchylne. Nie mogę nic więcej powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkamy.Jak zamierzasz je myć? Wychodzić na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 16.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja też mam 2 okna 150x150, jak chcę wywietrzyć to je uchylam, a jak chcę umyć to otwieram... Fakt faktem - wielkie są i na pewno przy częstym otwieraniu by się wypaczyły. Mam też w salonie witrynę 330x180 w jednej tafli, w ogóle nieotwieralną - myć ją będę od zewnątrz - z tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 16.01.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja tam nie wiem czy 150x150 to wielkie okna. Przecież to standardowy wymiar u wszystkich producentów okien, którzy mają w ogóle jakiekolwiek standardowe wymiary. Z tego co wiem praktycznie wszystkie profile okienne (PCV) spokojnie dopuszczają takie wymiary. Ja mam tylko takie okna (+ wielkie tarasowe), ale nie wypowiem się o ich użytkowaniu, bo jeszcze nie miałem okazji poużytkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.01.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja tam nie wiem czy 150x150 to wielkie okna. Przecież to standardowy wymiar u wszystkich producentów okien, którzy mają w ogóle jakiekolwiek standardowe wymiary. Z tego co wiem praktycznie wszystkie profile okienne (PCV) spokojnie dopuszczają takie wymiary. Ja mam tylko takie okna (+ wielkie tarasowe), ale nie wypowiem się o ich użytkowaniu, bo jeszcze nie miałem okazji poużytkować Standart mają owszem tylko że ze slupiem. Troche jest strach otworzyc przy silnym wietrze - zona raz ledwo co utrzymala. Waga skrzydla jest nawet spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 16.01.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja mam 180x150 ale tylko uchylne. Nie mogę nic więcej powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkamy.Jak zamierzasz je myć? Wychodzić na zewnątrz? Okna do mycia otwieram, uchylam tak jak piekarnik a pod oknem będą biurka, a więc mycie w poziomie. Jeden plus, że płyn do mycia szyb nie będzie spływał na dół, co dzieje się w przypadku mycia okien w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.01.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja mam 180x150 ale tylko uchylne. Nie mogę nic więcej powiedzieć, bo jeszcze nie mieszkamy.Jak zamierzasz je myć? Wychodzić na zewnątrz? Okna do mycia otwieram, uchylam tak jak piekarnik a pod oknem będą biurka, a więc mycie w poziomie. Jeden plus, że płyn do mycia szyb nie będzie spływał na dół, co dzieje się w przypadku mycia okien w pionie.Czekaj czekaj. To okna Ci się uchylają do kąta prostego?? Tegom jeszcze nie widział. Ciekawe rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.01.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 bardzo ciekawe, a czy w tej opcji sa jakies hydrauliczne urzadzenia/silowniki? Mysle ze bez w/w sprzetow to umyjesz jeden jedny raz a moze nawet nie zdazysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 16.01.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Czekaj czekaj. To okna Ci się uchylają do kąta prostego?? Tegom jeszcze nie widział. Ciekawe rozwiązanie. Kiedyś były drewniane okna 3 skrzydłowe. Prawe i lewe sie otwierały w pionie, natomiast środkowe miało zawiasy na dole i mozna je było "położyc" np na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.01.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Czekaj czekaj. To okna Ci się uchylają do kąta prostego?? Tegom jeszcze nie widział. Ciekawe rozwiązanie. Kiedyś były drewniane okna 3 skrzydłowe. Prawe i lewe sie otwierały w pionie, natomiast środkowe miało zawiasy na dole i mozna je było "położyc" np na stole. 180x150 to pudzian chyba bedzie w zestawie bo ja bym tego nie utrzymal a co dopiero kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 16.01.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Wprawiona kobieta, po budowie to i z takim oknem sobie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.01.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Wprawiona kobieta, po budowie to i z takim oknem sobie poradzi. ale masz zapasowa szybke czy masz przeciwpancerną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 16.01.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Nie mam zapasowej szyby, a pancerna też nie jest. Jak masz ochotę zobaczyć to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts