czopuch 15.01.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Stoje przed wyborem tynku zewnetrznego.Do tej pory przekonany bylem do Caparola - silikonowy, jednak natrafilem na tynki firmy Baumit, rowniez silionowe. Czy oprocz ceny za kg, ilosci tynku w paczce, tynki tych producentow sa porownywalne jakosciowo? No i baranek Caparola to min. 2 mm a Baumit - 1,5 mm, a co za tym idzie, biorac Baumit mialbym lepsza wydajnosc na m2, no i troche oszczednosci.Poradzcie prosze, dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.01.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a Kabe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 24.01.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Baumit silikonowy to kiepski materiał.Nie licz oszczędności. licz ile kosztują nerwy patrzenia na kieski wygląd ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 24.01.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Z tych dwuch tylko i wyłącznie Caparol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 A inne? Kiedyś peany pochwalne pod kątem Sto - Ispo Teraz widzę że Dryvit. Coś jest porównywalne do tej półki? Potrzebuję porównać ofertę na system bo sto mnie troche przygniotło - zwłaszcza w wersji Lotusan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 20.05.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Baumit silikonowy to kiepski materiał. Nie licz oszczędności. licz ile kosztują nerwy patrzenia na kieski wygląd ściany. Stoję właśnie przed wyborem tynku silikonowego i jedna z hurtowni oferuje mi tynk Baumit o fakturze 1,5mm - jest aż tak źle? Alternatywą jest dla mnie Kabe - lepszy wybór? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 20.05.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Zrobilem silikonowy Caparola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.05.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 podobny wątek jest tu: http://forum.muratordom.pl/tynk-silikonowy-czy-warto,t151782-60.htmja polecam kabe silikonowy - bo taki mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staary 23.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Baumit to nie ta liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.05.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Baumit to nie ta ligamożesz rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staary 24.05.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Baumit to materiał ze średniej pólki cenowej. Caparol to górna półka. Po 4 latach od wykonania na nadzorowanym przeze mnie budynku silikonowy Baumit wygląda słabo, jest pokryty brudem. Mineralny tynk pomalowany silikonowym Ispo, bodajże Lotusanem , na innym budynku wykonywanym mniej więcej w tym samym czasie wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Tu sie nie zgodze, CAPAROL to nie jest górna półka..., to srednia cena za super jakośc, np tynk akrylowy kosztuje dla klienta indywidualnego w granicach 5,00 netto/kg, inwestycje maja dodatkowe rabaty... Duzo tanszy niz STO (Ispo) czy Dryvit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 14.11.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Dzien dobby,poniewaz temat o tynkach, to sie zapytam, czy to normalne aby tynk w miejscy styku z oknem sie wykruszal? Jak to zrobic aby wiecej taka sytuacja nie powstala? Mam caparola, silikonowy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 14.11.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Też mam caparola,od marca,jak dotąd wszystko jest okey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.11.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Dzien dobby, poniewaz temat o tynkach, to sie zapytam, czy to normalne aby tynk w miejscy styku z oknem sie wykruszal? Jak to zrobic aby wiecej taka sytuacja nie powstala? Mam caparola, silikonowy. Pozdrawiam. a zastosowano listwe przyokienna z siatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 14.11.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ale jest fajna promocja w EKODECOR w chwili obenej na tynk silikonowy Caparola i cena brutto za kilogram wynosi 6,10 zł Czy mają jakiś sklep w necie, bo szukałem, ale nie mogę ich znaleźć..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 15.11.2012 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 a zastosowano listwe przyokienna z siatka? Nie, nie zastosowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 15.11.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Nie, nie zastosowano. To masz odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.05.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 odświeżę trochę temat bo mam zamiar w końcu wykonać tynk.Na razie mam styropian, siatkę i klej (Alpol) i chciałbym położyć tynk znajomy budowlaniec namawia mnie na tynk silikatowo-silikonowy ( o firmę nie zapytałem) i dlatego stoję przed wyborem. Miałem robić mineralny i jakąś dobrą farbę, ale boję się, że jak coś się lekko uszkodzi to będzie widać naprawę a jak barwiony to tak nie widać. Z kolei znajomy architekt mówi, że Baumit jest ok ktoś inny, że Kreisel będzie też dobry i teraz nie wiem. Mam do wykonania około 150 m2 elewacji w jednym kolorze + ramki i wnęki okien w kolorze białym tak więc nie jest tego aż tak dużo.Pomoże ktoś? Jakieś uwagi odnośnie firmy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.05.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 odświeżę trochę temat bo mam zamiar w końcu wykonać tynk. Na razie mam styropian, siatkę i klej (Alpol) i chciałbym położyć tynk znajomy budowlaniec namawia mnie na tynk silikatowo-silikonowy ( o firmę nie zapytałem) i dlatego stoję przed wyborem. Miałem robić mineralny i jakąś dobrą farbę, ale boję się, że jak coś się lekko uszkodzi to będzie widać naprawę a jak barwiony to tak nie widać. Z kolei znajomy architekt mówi, że Baumit jest ok ktoś inny, że Kreisel będzie też dobry i teraz nie wiem. Mam do wykonania około 150 m2 elewacji w jednym kolorze + ramki i wnęki okien w kolorze białym tak więc nie jest tego aż tak dużo. Pomoże ktoś? Jakieś uwagi odnośnie firmy? pozdrawiam Wyklucz SISI czyli silikatowo-silikonowy - obojetnie jakiej firmy. To żenada ze takie cos wgle jest. Niestety i Caparol juz ma sisi co uwazam za obelgę. Co do prosucenta: Dryvit, STO, Caparol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts