ewaoli 15.01.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam mam pytanie ubiegam się o pozwolenie na budowę.Dzwoniłam do starostwa z zapytaniem czy coś juz wiadomo i Pani mi odpowiedział że tak ma już moje ,,podjęcie,, do odebrania osobiście.Teraz moje pytanie co to oznacza podjęcie i czy przy odbiorze pozwolenia na budowę (bo to trzeba osobiście) potrzeba okazywać jakiś dokument tożsamości?Pytam o dokumenty bo wszystkie sprawy związane z budową załatwiałam ja a pozwolenie jest na moich rodziców bo ich jest działka i cała reszta.Dlatego nie wiem czy muszą być oni przy odbiorze?Przepraszam jesli ktoś czegoś nie zrozumiał z tego co napisałam. Proszę o jakieś informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 15.01.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 może chodziło o "wszczęcie postępowania administracyjnego"? najlepiej zadzwoń jeszcze i dopytaj czy koniecznie trzeba osobiście czy możesz odebrać w imieniu rodziców, pozwolenie i dokumentację to już raczej trzeba osobiście, chociaż to też zależy od urzędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Byszek 15.01.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam mam pytanie ubiegam się o pozwolenie na budowę.Dzwoniłam do starostwa z zapytaniem czy coś juz wiadomo i Pani mi odpowiedział że tak ma już moje ,,podjęcie,, do odebrania osobiście.Teraz moje pytanie co to oznacza podjęcie i czy przy odbiorze pozwolenia na budowę (bo to trzeba osobiście) potrzeba okazywać jakiś dokument tożsamości?Pytam o dokumenty bo wszystkie sprawy związane z budową załatwiałam ja a pozwolenie jest na moich rodziców bo ich jest działka i cała reszta.Dlatego nie wiem czy muszą być oni przy odbiorze? Przepraszam jesli ktoś czegoś nie zrozumiał z tego co napisałam. Proszę o jakieś informacje! Chodzi o to że mas odebrać PnB Podjęciem nazywa się zwrotne potwierdzenie odbioru czasami. A do odbioru dokumentów prawdopodobnie można mieć pełnomocnictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 15.01.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Fajnie dziękuję za odpowiedzi bardzo bym się cieszyła gdyby chodziło o odbiór PnB bo już z tym walczę rok czasu.Jeszcze raz dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 20.01.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Teraz sama sobie odpowiem na pytanie podjęcie jest to inaczej wydana decyzja na pozwolenie na budowę.A skąd to wiem dzwoniłam do starostwa i mi tak powiedzieli.Hura mam pozwolenie na budowę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts