mironmk 28.10.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 to jest mój ulubiony wątek ostatnio, proszę go nie przenosić i nie zamykać - może jeszcze coś ktoś dołoży naukowego.brawo mrtn - od razu wydawało mi się, że odpowiedź 20 m2 jest za prosta. Z doświadczenia jako były belfer uniwersytecki wiem, że na najprostsze pytanie nie dostanie się odpowiedźi, ale na bzdurne to i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Drogi Panie Mironie "probujemy" w tym wątku oduczyc się "jedynie słusznej drogi", albo inaczej "tak jest napewno jak ja mówię" reszta się myli i jak widać wątek ma wielu miłośników a szerokie spektrum naukowo badawcze biorących czynny udział w jego tworzeniu nie pozwoli tak go poprostu go zamknąć. Pozdrawiam. P.S. Czy 2x2 do dalej jest około 3,14 czy już to zostało zupełnie obalone, ostatnio nie śledzę fachowej lieratury odkąd żona rozpala w kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 2x2 jest od dawna 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.10.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 A ja jak kiedyś wracałem rano z imprezy,byłem pewien,że złotówka to 60 groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 29.10.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Wczoraj dowiedziałem się w zwiaku z zakupem drewna że metr przestrzenny drewna to 0,65m3 ile w tym prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Profesor 29.10.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 2x2 jest od dawna 4 Nie nadajesz się na ministra finansów Do innych: Proszę nie mylić wełny z wyłną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Wczoraj dowiedziałem się w zwiaku z zakupem drewna że metr przestrzenny drewna to 0,65m3 ile w tym prawdy? jest to prawda, cała prawda i tylko prawda [zwana też jedyną prawdą] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 29.10.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Widzę że będę musiał pomóc w tym poważnym problemie. Oznaczmy przez x powierzchnię w m2 jaką można uzyskać przez rozłożenie 1m3 styropianu o grubości 5cm.Zakładając że ścianę opisać można równaniem z=0 to po przyłożeniu styropianu do niej uzyskamy drugą powierzchnię którą możemy opisać równaniem z=0,05 (dla zapominalskich przypominam że 1cm = 10^-2m). Zatem możemy ułożyć równanie1m= x * Całka oznaczona podwójna (x od 0 do 1, y od 1 do 0) z 0,05 dxdyPrzekształcając powyższe równanie otrzymujemyx= 1/ Całka oznaczona podwójna (x od 0 do 1, y od 1 do 0) z 0,05 dxdypo rozwiązaniu tego równania otrzymujemy:x=-20m2Wydawać by się mogło że nie powinien wyjść wynik ujemny, ale cóż tak wychodzi z równania. Niestety muszę też zauważyć ten sam wynik uzyskamy z 1m3 zarówno dla styropianu nie skurczonego jak i skurczonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtn 29.10.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 zmień granicę całkowania ! przypomina my się od razu kawał o profesorze i hydrauliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Nooo widze że wszyscy zorientowani bardzo....ale niewiedziałem, że m3 to 10000 litrów!!! Zawsze mi się wydawało że m3 to 1000 litrów Nie wiedziałem, że "niewiedziałem" pisze się razem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Maxym is back Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Mrtn, dawaj ten kawał !!! ja nie znam !!?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 29.10.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Mrtn, dawaj ten kawał !!! ja nie znam !!?!! Dawno, dawno temu jeszcze za czasów PRL’u pewnemu profesorowi Kowalskiemu zepsuł się kran. Wezwał więc hydraulika, który za godzinkę roboty zażyczył sobie stówkę. - Ależ to jest tyle ile ja zarabiam w ciągu trzech dni na uczelni – oburzył się profesor. Ale że nie chciał mieć zalanego mieszkania to zapłacił. Pomyślał jednak sobie że w czasach gdzie docenia się bardziej klasę robotniczą niż pracowników naukowych powinien zmienić zawód. I tak też uczynił. Schował wszystkie dyplomy do szafy i zatrudnił się w spółdzielni jako hydraulik. Po paru miesiącach pracy majster zauważył że to bystry facet więc go wysłali na dodatkowe kursy. Jako że materiał był na tych kursach banalny jak dla profesora więc przysypiał on na wykładach. Raz obudził go prowadzący: Kowalski napiszcie na tablicy wzór na pole koła. Pytanie te zaskoczyło trochę profesora, a że nie mógł w tej sennej atmosferze sobie przypomnieć tego wzoru (w końcu nie zajmował się codziennie takimi banałami) na szybko zaczął go wyprowadzać. Wyznaczył równanie okręgu i policzył całkę z tego równania. Wyszło mu –Pi*R^2. Zmarszczył brwi bo przecież pole koła nie może wyjść ujemne. Przejrzał zadanie jeszcze raz i niby wszystko się zgadza. Nagle słyszy szept z pierwszej ławki: - Zamień granice całkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 :D:D:D:D:D SUPER !!! Dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 29.10.2003 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 2x2 jest od dawna 4 A co to znaczy "od dawna" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kais 29.10.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 29.10.2003 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 ...no, jak pamiętam, to będzie już z pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.10.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 2x2 jest od dawna 4 A co to znaczy "od dawna" ? Od czasów, kiedy Pan Bóg stworzył Adama [prototyp], Ewę [ver. 2.1] i, za pomocą przeróżnych sztuczek takie dwa cholerne gnoje... z tego jeden był bardzo cholerny, a drugi mniej. I stropił się Bóg, i pomyślał, że to o 4 za dużo, ale już było za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Nie wątpliwie trudnym jest podanie dokładnej odległości czsowej "od dawna" ale proszę wszystkich zainteresowanych byśmy podtrzymali jednak pewien naukowy poziom tej przemiłej skąd inąd dyskusji i nie obiegali w nie do końca naukowe przykłady teorii wspólczesnych.MIDHPZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 30.10.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Nie wątpliwie trudnym jest podanie dokładnej odległości czsowej "od dawna" ale proszę wszystkich zainteresowanych byśmy podtrzymali jednak pewien naukowy poziom tej przemiłej skąd inąd dyskusji i nie obiegali w nie do końca naukowe przykłady teorii wspólczesnych.MIDHPZ. No tak, skoro autor tego wątku postawił tak iście naukowe zadanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts