zielonooka 12.02.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 taaa jak widzę uzurpujeswz sobie prawo nieomylności w sprawie legalletu wiec informuję że dzwoniłem i się dowiedziałem że ; patetnt jest na stronie jak chcialem przyjechać do firmy to zaczęli wykręcać się od spotkania cudzym kosztem ? czyim Twoim ? uspokój się z tym beszczelnym promowaniem najdroższego rozwiązania z płytą grzejną ! rozmawiałem z niemcami i koszt ichnej płyty 17% mniejszy jak tych ... z gdańska z patentem daj se na luz bo robisz im krecią robotę ! "Legalett" i ludzi tam pracujacych znam od paru lat (moze nie osobiscie ale telefonicznie i mailowo-bardzo dobrze) - bo po prostu robie czesto projekty domów z legalettem . Pierwsze słysze zeby komus nie chcieli pokazac patentu czy "wykrecali się" od spotkania w firmie w Gdańsku. No chyba ze zaprezentowałes "kulturę" i sposób bycia taki jak w tym poscie - to przestaję im się dziwić - z takim pieniaczem sama nie chciałabym miec nic wspólnego Jesli niemiecka plyta - bez patentu (bez gwarancji???) - tańsza - to buduj po niemiecku - kto ci broni.??? nikt nikomu pistoletu do łba nie przystawia i nie kaze Legalettu robić. ps. i uprzedzajac zarzuty - ja niczego nie promuje - nawet mam pewne zastrzeŻenia co do tego rozwiazania (ale ogolnie płyty grzewczej nie samego systemu legalett) czy tez obsługi Klienta juz "wybudowanego " (tu zarzuty bezposrednio do gdańskiego Legalettu - ale to nie temat tego watku - moze kiedys sie podziele przy jakieś okazji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.02.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ile legalett się ceni w tej chwili? Pamiętam ceny na poziomie 600zł/m2. Dalej tak to wyglada? Budowa w W-wie to pi razy drzwi 450zł /m2 (jesli jest garaz - nieogrzewany w tych m2) -500 zł/m2 bez podsypki i koparki. (cena netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 12.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 dobra jestem pieniaczem - niech będzie ! teraz konkurs :kto widział zastrzeżenia patentowe firmy z gdańska czego dotyczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 czyli sporo! Legalett jako rozwiązanie mi sie podoba zarówno konstrukcja płyty jak i system grzewczy jest fajny. Ludzie też to sobie chwalą. Jakiś czas temu rozmawiałem z parką architektów (mieli taki piekny domek że aż podeszliśmy do płota pogadać ) i oni też sobie chwalili. Tylko ta cena. Auć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 no sporo :/ - nie mówie ze nie . W budowanym pare lat temu domu - miałam legalett . Nie namieszkałam się bo w wyniku "komplikacji osobistych" dom został sprzedany . Dziś ... hm, chyba bym nie zrobiła Legalettu (za taka cene powinien byc idealny a nie jest ) numerek - naprawde uwżasz ze znana i poważna firma oszukiwała by na patencie kłamiąc swoim klientom ze takowy maja ?chwalac się nim w dodatku na stronie?. Ba! popełniła przestepstwo i podrobiła patent??? Ok - głowy odciąć sobie nie dam ale... dla mnie to jednak zbytni hard core :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
numerek 12.02.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 zielonooka nawet nie masz pojęcia co ludzie potrafią sam jestem właścicielem 3 patentów i dzięki dobrym ludzion odnalazłem kilka firm które mój patent podają jako swój nie wiem nie widziałem -podaję w wątpliwość to co na stronie to tylko obrazek patent to nie tylko nr to także opis opis baaardzo dokładny czego dotyczy i dlaczego jest wyjątkowy i uzasadnienie dlaczego ma być chroniony !kilka dni temu pozwoliłem sobie do nich napisać po tym jak napisałem to co napisałem na forum i jakoś odpowiedzi nie mam jak otrzymam opis patentu wszem i wobec się pokajam i przeproszę ale narazie ... narazie obstaję przy swoim na koniec dygresja szkoda że większość ludzi bezkrytycznie przyjmuje to co widzi (obrazek) mnie życie nauczyło że to co widzimy niekoniecznie takie jest ale to ja jestem jak napisałaś pieniacz bo nie wierzę we wszystko nie wierzę że mając adwokata w osobie PiotraO firma nie wie co się tu wypisuje ......dlaczego nie zajmie stanowiska i nie rozwiąże wątpliwości ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ok - może jestem zbyt naiwna jak na dzisiejsze czasypapierka z patentem w reku nie miałam - uwierzyłam na słowo i na widok tego co na stronie - moze faktycznie nalezy to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 12.02.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam Przyznam, że jestem pod wrażeniem poziomu jaki zaprezentował tu Numerek. Powinienem się obrazić z racji chamskich odzywek i dać sobie spokój z odpisywanie, ale ponieważ Zielonooka skutecznie sprowadziła Go na ziemie (dzięki za wsparcie), to odpiszę. Zadzwoniłem do Pana Wojtka N. z Legalett w Gdańsku. Zapytałem i informuję. Patent opłaca się co roku. W przypadku Legalett z Gdańska robią to Szwedzi. Informacja w Googlach nie jest dla mnie wiarygodna (podobne jak w Wikipedii), bo może dotyczyć np. faktu wygaśnięcia opłaty za dany rok. Drugi patent, ten podany przez Heńka, prawdopodobnie dotyczy L. w stropie (stad inne oznaczenie). Patent jest przyznawany na okres wieloletni w tym przypadku bodajże na 20 lat czyli nadal jest ważny. Potwierdził to oczywiście Pan Wojtek N. - dyrektor d/s technicznych w Legalett. Tak jak napisałem wcześniej wystarczy zadzwonić i zapytać życzliwie w Legalett lub UPRP. nie wierzę że mając adwokata w osobie PiotraO firma nie wie co się tu wypisuje ...... dlaczego nie zajmie stanowiska i nie rozwiąże wątpliwości ??? Bawią mnie takie "epitety", ale dziękuje za adwokata . Pracownicy Legalett nie mają czasu na czytanie forów, a zwłaszcza niesprawdzonych i śmiesznych informacji. A ja zwykle zachęcam do skorzystania z telefonu lub e-mail do Gdańska, by nie pisać tu bajek, bzdur, pośmiewiska z siebie... i nie robić niepotrzebnych sensacji. Pozdrawiam serdecznie PS Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z Legalett. Ja od 5 lat go używam i tym bardzo pozytywnym doświadczeniem, jak ktoś jest zainteresowany, dzielę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.02.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Widzę, że rozpętałem małą burzę . Uważam, że sprawę należy wyjaśnić do końca. Swego czasu badałem sprawę innego "wynalazku" - systemu isomax. Właściciel firmy zastrzegał, że posiada na teren Polski wyłączność na stosowanie tego systemu. Sprawdzałem to, bo chciałem z nim nawiązać współpracę. Przy bliższym przyjrzeniu się sprawie okazało się, że nawet nazwa system "isomax" jest chroniona, ale dotyczy zupełnie innego produktu - płyt warstwowych. Z tej samej nazwy korzystały też dosyć znane kotły gazowe. Od tego czasu także jestem ostrożny i nie wierzę w każdy obrazek pokazany w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.02.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Drugi patent, ten podany przez Heńka, prawdopodobnie dotyczy L. w stropie (stad inne oznaczenie). Dla przypomnienia Legalett na swoich stronach prezentuje taki dokument, który wcześniej pokazywałem. Może trudno cały ten dokument przetrawić, ale opis jest wyraźny : http://republika.pl/hanko2005/foto/patent.JPG Jak widać nie dotyczy on stropu, tylko fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 12.02.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ...jest informacja o patencie nr P-301-895 . _________________ Pozdrawiam Henryk ------------------------ Miałem Henryku na myśli drugi w odniesieniu do tego, co wyżej napisałeś i tu cytuje. Ale to są tylko domysły i jak komuś to koniecznie potrzebne do szczęścia, to niech sprawdzi. Dobrej nocy PS Podobnie jak Ty obrazkom internetowym nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 16.02.2009 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 ile legalett się ceni w tej chwili? Pamiętam ceny na poziomie 600zł/m2. Dalej tak to wyglada? Budowa w W-wie to pi razy drzwi 450zł /m2 (jesli jest garaz - nieogrzewany w tych m2) -500 zł/m2 bez podsypki i koparki. (cena netto) Mi dali wycenę na ok. 660 PLN/m^2 oczywiście ogrzewane. Do tego miałby jeszcze dojść koszt piachu i robót ziemnych. Jak dla mnie cena wyklucza sensowność stosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 16.02.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Pracownicy Legalett nie mają czasu na czytanie forów I wynajęli do tego Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 16.02.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 I wynajęli do tego Ciebie? Już o tym pisałem kilka razy na innym wątku forum, więc tu tylko krótko: nie, nie wynajęli - budując dom pisałem kronikę budowy i polubiłem pisać... i tak już mi zostało. Ale do tych najbardziej aktywnych, "starych wyjadaczy" z tysiącami postów jeszcze mi daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 17.02.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Witam Dla rozwiania ewentualnych wątpliwości dotyczących patentu Legalett: ...skoro tak to zdaje się bardzo dziwnym dlaczego UPRP ma w bazie danych ten numer pod zupełnie innym patentem ? podsyłam link do porawidłowej strony UPRP z patentem dla Legalett http://www.uprp.pl/patentwebaccess/SearchResults.aspx Wybrane bazy: Polskie: ( Wynalazki); Wyszukiwanie proste dla numeru prawa wyłącznego: 173035 Numerkowi pomyliły się numery. Pisał, że jest inne zgłoszenie: o tym numerze traktuje o budowie nowego typu ... podtorza. Istotnie jest takie o nazwie “Sposób korekcji wysokości stałego toru kolejowego”, ale zapomniał dodać, że przytoczony tytuł wynalazku to numer 1730352. Bardzo podobny do Legalett, a jednak inny. Na końcu jest cyfra dwa, a tzn. że to jest inny numer!. Czy Numerkowi wystarczy teraz odwagi, aby nas przeprosić za tą dwuznaczność sugerującą brak patentu Legalett? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts