Wito2008 15.01.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Jak majstrowie wykańczają styk ramy okna i ścian. Mam położone tynki które nachodzą na folię która jest na ramie okna. Co dalej? Malować, usunąć tą folię przed malowaniem czy po, położyć silikon na styku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 15.01.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Na silikon nie da się malować (farba nie trzyma), więc jeśli już coś, to akryl. Ale jak wypełnisz to czymś, to za chiny ludowe nie wyjdą Ci potem ładne odcięcia pomalowanej ściany od futryny okna.Najlepiej naciąć teraz folię ochronną przy krawędzi połączenia ściany z futryną, pomalować, a potem zedrzeć folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 15.01.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 nozykiem odetnij folie i daj silikon akrylowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Na silikon nie da się malować (farba nie trzyma), więc jeśli już coś, to akryl. Ale jak wypełnisz to czymś, to za chiny ludowe nie wyjdą Ci potem ładne odcięcia pomalowanej ściany od futryny okna. Najlepiej naciąć teraz folię ochronną przy krawędzi połączenia ściany z futryną, pomalować, a potem zedrzeć folię.Nic dodać nic ujac - tak trza zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 15.01.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 oki dzięki tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 16.01.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Szkoda ze twoi tynkarze zapomnieli o uszczelkach,które stosuje sie w narożnikach.Moi tez chceili sie wykpic,bo stwierdzili,ze daja je tylko przy oknach drewnianych,ale sie uparłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry304 16.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Szkoda ze twoi tynkarze zapomnieli o uszczelkach,które stosuje sie w narożnikach. Co to są za uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 16.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 A takie białe, jedni mówia że silikonowe inni, że gumowe. Rozwiazanie to widziałem u sasiadki i polecał mi je tez mój okniarz.Uszczelka wchodzi w naroznik pomiedzy rama okienna a murem,cos jakby ćwierćwałek.Jak wspomnisz tynkarzom,to powinni wiedzieć o co idzie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts