Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

o so chozi ???

annecy

Recommended Posts

jak to się dzieje,

że na początku budowy wierzyłem we własne siły i logikę, dzięki czemu udało mi się wybudować dom... ? wbrew innym , wbrew światu...

...a im dłużej jestem na forum i czytam te wywody '' na temat " tzw specjalistów, to normalnie zwątpiłem w swoje możliwości ( a cała wykończeniówka przede mną )....

wręcz boję się brać za robotę bo jeszcze coś schrzanię i nie będzie'' bon ton''....

nie pochwalę się na forum bo jeszcze ktoś się przyczepi, ze można było inaczej, lepiej...

normalnie paranoja!

pozdr dla odważnych

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja tam będę się chwalić...jak będzie czym;D

Annecy budujesz dom dla siebie, to Ty masz się czuć w nim dobrze. Informacje z forum mogą się przydać, ale nie muszą być wyrocznią. Z prawd obiektywnych czyli porad fachowców warto korzystać, ale jeżeli chodzi o wykończeniówkę, to już chyba kwestia indywidualna. Każdy ma własną wizję, którą ma prawo realizować. W przeciwnym razie wszyscy stalibyśmy się szczęśliwymi posiadaczami np. różowych kanap i kafli w żółwie, bo akurat są na topie.

też mnie swego czasu na forum wkurzał brak poszanowania innych wartości niż " najlepiej, najdrożej, najmądrzej, najmodniej, najzdrowiej, najcieplej.... " (zakreślić dowolnie) :lol:

zastanawiało mnie - a czy nie może być "inaczej, mniej, normalniej..." bez narażenia się na ostre słowa, śmieszność, odtrącenie?

swego czasu nawet próbowałam conieco o tym wspomnieć ... ale - wywołało chwilowy entuzjazm a potem wszystko wracało do forumowej normy :wink: :lol:

a ja mam: ścianę jednowarstwową z szarego bk , ściany wewnętrzne z pustaka żużlowego, panele zamiast parkietu, kuchnię za 3.000 a nie za 30.000 , oraz niebieską łazienkę bez dekorów .... mam - bo mi się tak podoba, bo mam taki kaprys , bo nie stykło kasy - ale mam też kredyt który jestem w stanie spłacić nie zarżnąwszy się finansowo .... i jeszcze jedno mam - mam szczerze w d.upie jeśli komuś się nie podoba bo dla siebie budowałam a nie dla innych :roll:

howkh

Ja mam wprost przeciwne wrażenie - jeśli budujesz nie daj Bóg w W-wie ( tak jakby se kuźwa wybierała miejsce urodzenia) i płacisz glazurnikowi więcej niż 200 pln za 3 tygodnie pracy, to jesteś frajer.

Jesli wybierasz dobre mateirały- to jesteś kretyn, bo wszystko jedno byle stało. Jesli zatrudniasz dobre wkipy - to jesteś debil, bo płacisz więcej.

To mnie wkurza.

Cieszę się, jesli ktoś pochwali mój wybór- tak , bo nie jestem sama pewna czy dobrze zrobiłam. I dlatego pytam jeśli chcę otrzymać opinię.

Nie martwię się jeśli ktoś skrytykuje mój wybór - bo na szczęscie nie jesteśmy tacy sami - inaczej byłoby strasznie budno..

I tak podejmuję te wybory - bez względu na opinie :):)

Zawsze wychodzę z założenia : jesli pytasz bądź gotowa na odpowiedź. proste.

Ja mam wprost przeciwne wrażenie - jeśli budujesz nie daj Bóg w W-wie ( tak jakby se kuźwa wybierała miejsce urodzenia) i płacisz glazurnikowi więcej niż 200 pln za 3 tygodnie pracy, to jesteś frajer.

Jesli wybierasz dobre mateirały- to jesteś kretyn, bo wszystko jedno byle stało. Jesli zatrudniasz dobre wkipy - to jesteś debil, bo płacisz więcej.

To mnie wkurza.

.

Co kraj to obyczaj - u nas jest akurat odwrotnie :wink: :D

a jeśli chodzi o "wyścig szczurów" ... jest na forum i temu nie da się zaprzeczyć :roll:

Chyba przemieszczamy się w innych strefach :)

we "wnętrzarskich" już się nawet wcale nie przemieszczam, bo się nie kwalifikuję :roll: ... w szczegóły wchodzić nie będę, ale coś mi się nie spodobało więc nie bywam :wink:

lubię wymianę doświadczeń ... a w niej rzeczowe rady nie zawsze związane z aktualną modą :wink: :lol:

Chyba przemieszczamy się w innych strefach :)

we "wnętrzarskich" już się nawet wcale nie przemieszczam, bo się nie kwalifikuję :roll: ... w szczegóły wchodzić nie będę, ale coś mi się nie spodobało więc nie bywam :wink:

lubię wymianę doświadczeń ... a w niej rzeczowe rady nie zawsze związane z aktualną modą :wink: :lol:

Ja jestem tępa :) Nie zwracam uwagi czy jak.. Ponadto nie jestem zorientowana w tyrndach mody, więc pewnie też się nie kwalifikuję. Kupuję to co mi się podoba -a to chyba fopas jest czy jak... :):) :wink:

no właśnie - powinno się budować, robić, kupować , dla siebie i to co mi się podoba, a nie to akurat jest trendy - z takiego założenia wychodzę i tego się trzymałam, trzymam i trzymać będę :wink: :lol: .... acha, nie wspomniałam , że czasem bronię jak lwica swoich wyborów - ale to są moje wybory i nikomu nic do tego :roll:

a w ogóle to mam gały na zapałki ... trza iść spać z córą ospowatą jedną i drugą i łapki im trzymać coby sie nie rozdrapały :roll:

dobranoc :D

dżizas nefer,

Ty masz tyle postów już natrzaskanych , ze musialaś być u wszystkich tu na forum i wszystkie posty zczytałaś ... i na pewno wiesz co a la mode jest... więc proszę Cię... nie zciemniaj!

hehe

Nie zciemniam tylko piszę co myślę. Szczerze - takie opinie również mam w poważaniu :):):)

I nie mów do mnie "dżizas" :) Jeszcze :)

no właśnie - powinno się budować, robić, kupować , dla siebie i to co mi się podoba, a nie to akurat jest trendy - z takiego założenia wychodzę i tego się trzymałam, trzymam i trzymać będę :wink: :lol: .... acha, nie wspomniałam , że czasem bronię jak lwica swoich wyborów - ale to są moje wybory i nikomu nic do tego :roll:

a w ogóle to mam gały na zapałki ... trza iść spać z córą ospowatą jedną i drugą i łapki im trzymać coby sie nie rozdrapały :roll:

dobranoc :D

Buziaki dla Dziewczyn BIednych - już bliżej niż dalej :)