MISIUŚ 12.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 moje ceny są orientacyjne. tzn inna cena będzie za położenie podłogi powiedzmy 15-20 metrów a inna łazienki gdzie masz dekory ,otwory itd itd.... a co do rynku to może może troszke masz racji ale ja narazie tedo nie odczuwam ,może dlatego że wykonujemy całe remonty od a do z wiec robota jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maikel1001 13.02.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Co do kryzysu nie odczułem nawet podniosłem stawki. Zeszłego roku w październiku przyjmowałem zlecenia na maj/czerwiec tego roku, a teraz mam terminy wolne na wrzesień/październik. Cena za położenie płytek ściana/podłoga (gdy pojedyncza powierzchnia nie przekracza 3m2 typu łazienki itp) od 60 zł w zależności jaki na format z ew. wierceniem otworów. Szlif 65 zł. Gwarancja jakości max. 0.5mm/1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.02.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A zauważyłeś, że minął rok od poprzedniego posta? Rynek trochę się uspokoił, deweloperka przysiadła, budowy indywidualne też jakby trochę. Część ludzi wróciło z emigracji, zima trzyma itd. Chyba trochę większa konkurencja w branży, tzn. więcej chętnych do podziału tego tortu. Zacząłem robić wstępne rozeznanie i jakby glazurnicy chętniej są skłonni trochę zejść ze swojej pierwotnej ceny. Cóż, zawód wymaga dokładności, cierpliwości i trochę doświadczenia. Nie są tu wymagane żadne uprawnienia ani żaden super specjalistyczny sprzęt. Uprawnienia może i nie ale doświadczenie na pewno. A co do sprzętu to się kolega grubo myli. Szanujący sie glazurnik musi posiadać może nie kosmiczny ale na pewno dobrej klasy sprzęt. Ludzie mają coraz to większe wymagania i kupują coraz to droższe materiały o coraz to większych formatach np: twarde gresy. Aby takie coś przeciąć dokładnie a potem np oszlifować narożniki to niestety zwykła gilotynka za kilkaset złotych nie wystarczy. Porządna przecinarka do cięcia na mokro to wydatek min 4000 zł a dla większych formatów cena może byc i 2 razy wyższa. Do tego cała masa innych specjalistycznych narzędzi np do wycinania otworów w gresie jak koronki diamentowe i wiertła, tarcze. Taka koronka dla jednego wymiaru może kosztować nawet kilkaset złotych, Polecam zobaczyć ile kosztują porządne maszyny takich firm jak RUBI , MONTOLIT, KAUFMANN, SIGMA. Co niektórym się wydaje, że glazurnikowi wystarczy wiadro do mieszania kleju, i kilka prostych narzędzi. Do położenia płytek w garażu to może wystarczyć ale na wymyślne łazienki juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek777 25.02.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 W Sieradzu podłogowe 30x30 kłade za 35zł a ścienne 10x10 45zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 27.02.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 W kwestii wycen zarówno orientacyjnych jak i tych niby zobowiązujących, proponuję zapoznać się z tym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moje4katy 04.11.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Jest pełno cenników w internecie np. ten. Przy wykańczaniu naszego domu podane w tabeli ceny sprawdziły się. Oczywiście negocjacje wchodziły w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tabu04 12.01.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Tak domyślam się że to jest Twój cennik w niektórych przypadkach bardzo śmieszny np;układanie płytek 61 brutto a w karo 57 zł/m2 gdzie docinek jest 5 razy więcej ,raczej słaba reklama samego siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orchii 22.03.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 w tym temacie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136106-u%C5%82o%C5%BCenie-glazury/page3podałam jak różne mogą być ceny układania płytek:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts