Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt domku na działkę pracowniczą

Recommended Posts

Witam

Poszukuję projektu domku na działkę pracowniczą.

Powierzchnia zabudowy - do 35m2, wysokość 5m przy dachu stromym, taras 12m2 - takie są wytyczne i chciałabym je najlepiej wykorzystać.

Chciałabym, aby na dole był pokój, kuchnia, łazienka, kominek, a na górze 2 pokoiki + balkon.

Moja działka ma 18m szerokości (północ, południe) i 25m długości (wschód zachód).

Szambo mam zrobione na północnym-wschodzie, a bramę na północnym-zachodzie.

Przeglądałam wiele katalogów z projektami, ale niestety projektów takich domków nie znalazłam.

Błagam o pomoc, może ktoś ma taki projekt, albo gdzieś widział ?

Pozdrawiam i liczę na jakiś odzew !

dzięki za podanie linków;

niestety te projekty nie spełniają dozwolonych rozmiarów domków na działki pracownicze:

I tak w domku z pierwszego linku- powierzchania zabudowy OK, ale wysokość domku za duża o ok. 1m.

Domki z 2 i 3 linku - powierzchnie zabudowy domków zdecydowanie za duże.

35m2 - to dozwolona maksymalna powierzchnia zabudowy, a nie powierzchnia użytkowa !

Może jeszcze ktoś coś znajdzie ... :)

• 2 weeks później...
mam ten sam problem i te same parametry :cry: z linkow powyzej mozna by bylo chyba przystosowac projekty niektorych garaży,są ciekawe....a tak wogóle to do budowy na działce pracowniczej nie potrzeba projektu,ja już myślę żeby porozmawiać z jakimś budowlańcem ,żeby postawił coś na kształt budynku gospodarczego o wymiarach np.6-4(moj ogrod działkowy jest w mieście i obowiązuje mnie 25 m),ale oczywiście pośledzę na forum,może coś ktoś podpowie,bo dzisiaj przejrzałam już nie wiem ile stron w necie i mówiąc szczerze oprócz drogich domków drewnianych nic nie znalazłam,pozdrawiam :lol: