Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzwonek przy drzwiach wejściowych.

Czy masz dzwonek przy drzwiach wejściowych?  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy masz dzwonek przy drzwiach wejściowych?

Recommended Posts

Witajcie

Ja jak zgodna wiekszosc zrobiłem tylko instalacje pod domofon,kiedys tam bedzie :) Poki co dzwonek bezprzewodowy.

Natomiast mam takie pytanie,moj elektryk umiescil sluchawke od domofonu przy drzwiach wejsciowych i teraz sie zastanawiam,bedac w drugim koncu domu,raczej nie wiem czy bede slyszal dzwiek domofonu dochodzacy z wiatrolapu,co sadzicie,jeszcze jest dobry czas zeby to przeniesc???

pozdrawiam

Natomiast mam takie pytanie,moj elektryk umiescil sluchawke od domofonu przy drzwiach wejsciowych i teraz sie zastanawiam,bedac w drugim koncu domu,raczej nie wiem czy bede slyszal dzwiek domofonu dochodzacy z wiatrolapu,co sadzicie,jeszcze jest dobry czas zeby to przeniesc???
Trudno powiedzieć, bo nie wiemy na jakim etapie prac jesteś. Jeżeli jeszcze nie ma tynków, to przenoś. Ja u siebie mam wyprowadzone dwa kabelki na domofom - centralnie w korytażu na dole i centralnie na korytażu na górze. Ale wiele osób jeszcze proponuje gdzieś w pomieszczeniu (bardzo często to kuchnia), które ma okno na furtkę.

• 1 month później...
tylko domofon .... po co dzwonek u drzwi skoro gość został już przepuszczony przez furtkę ? ;-)

Dzwonek nie dla gościa, ale dla domownika pętającego się koło domu, który chce zawołać domownika siedzącego na górze, a nie chce włazić do środka :D

aleś wymyśliła .... ;-)

To nie ja, to życie wymyśliło.

W domu rodziców, gdzie na razie mieszkamy sprawdzone wielokrotnie.

Np. chcę zawołać moją Większą Połowę, która siedzi na górze i słucha radia, a więc wołania może nie usłyszeć (a mnie się nie chce przebierać nogami po schodach) używam dzwonka. Jak dostanie dzwonkiem po uszach to zaraz wyskoczy :lol:

Albo: wróciłam późno do domu (drzwi były już zamknięte na klucz), a klucza oczywiście zapomniałam, na domiar tego dzwonek był wtedy zepsuty, więc musiałam wracać do bramy 50 kilka metrów, żeby użyć domofonu, a tu ciemno, zimno, jeść się chce :lol:

Wiem, jestem do obrzydliwości przewidująca :-?

Przynajmniej staram się :lol: