Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzwonek przy drzwiach wejściowych.

Czy masz dzwonek przy drzwiach wejściowych?  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy masz dzwonek przy drzwiach wejściowych?

Recommended Posts

tylko domofon .... po co dzwonek u drzwi skoro gość został już przepuszczony przez furtkę ? ;-)

Dzwonek nie dla gościa, ale dla domownika pętającego się koło domu, który chce zawołać domownika siedzącego na górze, a nie chce włazić do środka :D

aleś wymyśliła .... ;-)

To nie ja, to życie wymyśliło.

W domu rodziców, gdzie na razie mieszkamy sprawdzone wielokrotnie.

Np. chcę zawołać moją Większą Połowę, która siedzi na górze i słucha radia, a więc wołania może nie usłyszeć (a mnie się nie chce przebierać nogami po schodach) używam dzwonka. Jak dostanie dzwonkiem po uszach to zaraz wyskoczy :lol:

Albo: wróciłam późno do domu (drzwi były już zamknięte na klucz), a klucza oczywiście zapomniałam, na domiar tego dzwonek był wtedy zepsuty, więc musiałam wracać do bramy 50 kilka metrów, żeby użyć domofonu, a tu ciemno, zimno, jeść się chce :lol:

Wiem, jestem do obrzydliwości przewidująca :-?

Przynajmniej staram się :lol:

plizzzz ;-) wybacz ....

lubię czytać twoje posty ;-) ale idąc tą drogą, to możnaby np. postawić trzeci kibelek w domu, bo raz czy dwa się zdarzyło, że te dwa jakie mam teraz akurat były zajęte ....

..... ale idąc tą drogą, to możnaby np. postawić trzeci kibelek w domu, bo raz czy dwa się zdarzyło, że te dwa jakie mam teraz akurat były zajęte ....

A wiesz, że ja żałuję, iż nie mam trzeciego kibelka?

W moim nowym domku będą 2 i to będzie full wypas, bo do tej pory na pięciu dorosłych domowników był tylko 1 :evil: i to na domiar złego razem z łazienką :-? bo tak kiedyś budowano :lol:

Lubię sobie ułatwiać życie :D

..... ale idąc tą drogą, to możnaby np. postawić trzeci kibelek w domu, bo raz czy dwa się zdarzyło, że te dwa jakie mam teraz akurat były zajęte ....

A wiesz, że ja żałuję, iż nie mam trzeciego kibelka?

mam trzeci w garażu :lol: świetna sprawa podczas ogrodowych prac a najbardziej przydatny podczas letnich imprez na tarasie :wink:

ja sobie zrobię trzeci w ogródku, taką sławojkę ;-) .... no bo rzeczywiście po co się od grilla oddalać, jesli można na miejscu ? ....

zainstaluję sobie też drugi kominek w sypialni, bo lubię zasypiać przy ogniu, ale nie lubię spać w salonie, poza tym TV w każdym z pięciu pokoi, bo nie wiem gdzie zechcę pooglądac swoje programy, dokupię kilka rur do centr. odkurzacza, bo po co przypinać-odpinać i latać z jedną, i urządzę sobie małą kuchnię na piętrze, bo po co schodzić na dół, żeby zrobić sobie kanapkę ? ....

ja sobie zrobię trzeci w ogródku, taką sławojkę ;-) .... no bo rzeczywiście po co się od grilla oddalać, jesli można na miejscu ? ....

zainstaluję sobie też drugi kominek w sypialni, bo lubię zasypiać przy ogniu, ale nie lubię spać w salonie, poza tym TV w każdym z pięciu pokoi, bo nie wiem gdzie zechcę pooglądac swoje programy, dokupię kilka rur do centr. odkurzacza, bo po co przypinać-odpinać i latać z jedną, i urządzę sobie małą kuchnię na piętrze, bo po co schodzić na dół, żeby zrobić sobie kanapkę ? ....

Nie rozumiem, dlaczego "nabijasz się" z trzeciej toalety?

Kiedyś normą był drewniany wychodek na podwórku.

Potem toaleta w budynku zaopatrzona w spłuczkę z bieżącą wodą.

Z biegiem czasu normą stały się dwie toalety w budynku jednorodzinnym.

Obecnie nikogo nie dziwią (a właściwie dziwić nie powinny) trzy toalety w dużym budynku.

Niestety, dom mam całkiem spory (280m2), a jest zaopatrzony jedynie w dwie łazienki.

Na parterze ogólna (dla domowników i przede wszystkim dla gości).

Na piętrze rodzinna.

Brak trzeciej – małżeńskiej z osobnym wejściem z sypialni. Taka łazienka małżeńska staje się już normą. Oczywiście, w domu o powierzchni 100 – 180 m2 trudno przeznaczyć na ten „zbytek” kilka metrów. Jest to zrozumiałe. W większych domach staje się to realne.

Powiem więcej. Buduje się coraz więcej dużych domów, w których każda sypialnia posiada przejście do swojej, osobnej łazienki.

Pozdrawiam

wowka, odbierasz posty zbyt literalnie ....

poczytaj wszystkie, a zobaczysz, że nie wyśmiewam "trzeciego" kibelka jako tako, wyśmiewam logikę robienia rzeczy "w razie W" ....

po prostu uważam, że czasem zbyt łatwo tracimy zdrowy rozsądek i dosyć łatwo wyrabiamy w sobie opinie o potrzebie posiadania pewnych rzeczy na podstawie przypadkowych zdarzeń .... i tyle,

niektórzy nazywają to pragmatyzmem, ja budowlaną hipochondrią ;-)

nie warto kupowac browaru, żeby napić się piwa....

• 2 months później...