pablitoo 16.01.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Mam pytanie Czy przegląd przez kominiarza kanałów wentylacyjnych i spalinowych/dymowych w domu jest wymagany co roku ??Robiłem odbiór domu w PINB rok temu, więc siłą rzeczy miałem ekspertyzy kominiarskie - potrzebne do odbioru budynku - a teraz własnie minął mi rok - czy trzeba ponownie takowe wykonywać ?? Oczywiście nie mówię o takim przeglądzie szczególnie kanałów dymowych i spalinowych wykonywanym dla własnego bezpieczeństwa - czy taka coroczna ekspertyza jest jeszcze do czegoś potrzebna ?? Wymagana przepisami czy cuś takiego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1971 16.01.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jak kominiarz odbierał mi wentylacje i komin do pieca gazowego to pytałem sie czy trzeba robic przeglady mówił ze trzeba albo samemu dbac oto.Był to mój znajomy ale jak pójdziesz do obcego to co pól roku bedzie kazał robicc ci przeglady zeby kase za to brac u nas 100zł ta przyjemnośc kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.01.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 owszem Koledzy Szanowni,sprawdzic warto,ale...nie wiem,czy wiecie,ale ,ubezpieczyciel,zada po cichu karteczki corocznej o przegladzie,jak jej nie macie,gdyby katastrofa ogniowa nie daj Boze bylaby,ubezpieczyciel...ma Was w d....e...ost. sie o tym dowiedzialem od kogos z firmy ubezp....oni nic nie powiedza...bo czekaja na jelonkow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1971 16.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 OOOO widzisz tu powiedziałes bardzo istotna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.01.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 a gdzie indziej ,nie mowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 16.01.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 a gdzie indziej ,nie mowie? Ha ha ha ha Mam w domu zainstalowany również system przeciwpożarowy i wykrywania gazu - jako integralna część systemu alarmowego . Ale mimo tego przegląd kominiarski trzeba będzie zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts