kubarescue 16.01.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Na początku witam forumowiczów!! chciałbym skorzystać z waszej pomocy... dostałem mieszkanie którego plan wklejam niżej chciałbym abyście pomogli mi je zagospodarować , przebudować tak aby było jak najbardziej funkcjonalne i przyjazne mieszkańcowi postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania z góry dziękuje za pomoc!!! http://img176.imageshack.us/img176/5125/domwq1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.01.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Na pierwszy rzut oka mało ciekawe rozmieszczenie (te przechodnie pokoje..) Nie napisałeś nic o swoich oczekiwaniach odnośnie tego mieszkania (ilość pokoi,czy koniecznie muszą być jakieś specjalne pomieszczenia typu mini garderoba bądź spiżarka, czy kuchnia musi być tam gdzie w planie czy też w gre wchodzi aneks kuchenny w dużym pokoju co wiąże się z pociągnięciem tam instalacji..) Bez takich podstawowych informacji można proponować zupełnie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubarescue 16.01.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 fakt rozmieszczenie nieciekawe ale to mieszkanie jest prezentem wiec nie wybrzydzam;) pokoje przechodnie mi nie przeszkadzają i raczej zostaną tak jak teraz w jednym salon drugi sypialnia i pracownia nie podoba mi się to ze z klatki wchodzi się odrazu do kuchni chciałbym ja skrócić i zrobić chociażby malutki przedpokoik.. nie potrzebuje garderoby ani spiżarki tak wiec można ja dowolnie wykorzystać.. może np wybić tam ścianę i połączyć ta spiżarkę z kuchnia? nie mam koncepcji jak rozplanować to mieszkanko dlatego szukam pomocy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.01.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 W takim razie korytarzyk to mały problem, wystarczy postawić ścianke równolegle do drzwi wejściowych Ze względu na okno fajnie by było zamienić miejscami łazienkę ze "skrytką" (lepsze to niż okno w spiżarni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 16.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Troche trudno coś powiedzieć bez wymiarów. W pierwszej kolejności powiększyłabym schowek i zrobiła tam łazienkę. Do tego co pozostało z łazienki zrobiłabym mini garderobę z wejściem z korytarza. Dzięki temu pozbywasz się szaf z przedpokoju.Drugie rozwiązanie to: likwidacja schowka i połączenie go z kuchnią. Wtedy masz sporą kuchnię i przedpokój.Drzwi z obecnej kuchni do pokoju przesunełabym na ile sie tylko da do komina i wydzieliła kuchnię. Kuchnia jest dość duża, więc spokojnie może z niej powstac przedpokój i kuchnia.To tak na szybko. Podaj wymiary i jakie masz wymagania - dla ilu osób jest to mieszkanie, jakie funkcje musi spełniać, a na pewno ktoś ci pomoże. Mieszkanie wcale nie jest takie "głupie", ma potencjał, a przy tej wysokości można chyba by pomyśleć np. o antresoli do spania. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdasp 16.01.2009 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Faktycznie mieszkano ma potencjał i jeśli np jest dla 2 osób to można zastanowić ie nad takim rozwiazaniem: przesunąć ścianę łazienki i skrytki bliżej drzwi wejściowych, w miejsce skrytki zrobić łazienkę - będzie super bo będzie okno - przesuwając scianę pomieszczenia 2/1 czyli zmniejszając je i z tego wlasnie pomieszczenia zrobić garderobę albo garderobę i jeśli wejdzie nawet małą spiżarenkę - nie znamy niestety potrzeb własciciela ani wymiarów scian. Zrobić drzwi do łazienki i będzie się do niej wchodzic z przedpokoju. Można pomyśleć o odgrodzeniu kuchni ścianką z drzwiami z dużą ilością szkła zeby doświetlić przedpokój, zamurować drzwi pomiędzy kuchnią a pokojem i zrobić piękny pokój z aneksem kuchennym z 3 oknami i w ten sposób można zrobić drzwi z przedpokoju do częsci kuchennej i do pokoju albo nawet zrezygnowac z drzwi kuchennych ale zrobic sciankę i jedynie drzwi do pokoju - pomysłów może być baaardzo dużo, o ile da radę przeprowadzić nowe instalacje w innych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 17.01.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 To tak na szybko dwie wersje: dwa pokojehttp://img232.imageshack.us/img232/1562/2pokojeyj8.th.jpg trzy pokojehttp://img232.imageshack.us/img232/1892/3pokojeqs1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubarescue 17.01.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 dzięki wszystkim za pomoc co do wcześniejszych pytań to w mieszkanku będzie jedna góra dwie osoby ( ale to wyjdzie w praniu ) najbardziej zależy mi na tym aby było ergonomiczne i przytulne o ile da się połączyć te dwie rzeczy, wingerman jesteś mistrz jeżeli to są projekty robione na szybko to ciekawe co byś wykombinował gdybyś nad czymś posiedział dłużej mieszkanko odrazu wygląda ciekawiej i aż chce sie je robić Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts