darek.biz 16.01.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witam ! Adoptuję strych użytkowy. Ocieplam go wełną 150 i 50. Następnie dałem profile a na nie folię - i tutaj pytanie do forumowiczów - czy to nie błąd czy nie powinienem folii dać na listwy drewniane? Po przyklejeniu folii do profili przykręciłem płyty k/g. Płytę k/g przykręcałem do wszystkich profili do przyściennych też i tu drugie pytanie - czy do profila przysciennego też się płytę przykręca? pytam bo ktoś mi powiedział ze się nie przykręca ponieważ sufit oraz sciana skośna pracują i płyty powinny mieć jakiś luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.01.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Folia jak najbardziej na sam koniec na profile tuż przed płytą.Do profili przyściennych się raczej nie przykręca. Poszukaj sobie po forum - mamy długie wątki o wykonaniu zabudowy poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 17.01.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Ja przykręcałem do profili przyściennych, poprawne szpachlowanie i nic nie pęka. Jak nie poprzykręcasz tylko zostawisz luźno to jest większa szansa na pękanie łączenia płyta/ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts