Kris2222 16.01.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Gdzie zalać czujnik podłogówki , który odczytuje tem podłogi i włącza i wyłącza pompę Problem w tym że instalacje mieszana , podłogówka +grzejniki ,podłogówka gdy sie nagrzeje powiedzmy do 30st to się wyłączy ,pytanie gdzie tą tem. mierzyć, w wiatrołapie sama podłogówka i holu , jadalnia,kuchnia i łazienka dodatkowo grzejniki,kuchnia ,hol,jadalnia ,pok.dzienny to jedna przestrzeń . gdzie zalać czujnik w wylewce , w miejscu zimniejszym, czy cieplejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 17.01.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 nikt nie ma czujnika w wylewce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 17.01.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Przy takiej samej temperaturze podłogi będą występować różne temperatury w pomieszczeniu w zależności od innych czujników. Według mnie do sterowania powinno się użyć czujnika temperstury w pomieszczeniu a nie w wylewce. Poza tym ja steruję temperaturą wody zasilającą podłogówkę. Temperatura w wylewce jest mi do niczego nie potrzebna, bo jest różna na różnych głębokościach i zależy od odległości czujnika od rurek. Ważna jest temperatura powierzchni podłogi a ta będzie zależna od tego z czego jest wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 17.01.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 a kto Ci takich bzdur naopowiadał czujnik przylgowy instaluje się za pompą podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts