lubel 27.12.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Witam ponownie, moja pralka w szafie wygląda tak : http://img37.imageshack.us/img37/8006/dsc02775xq.th.jpg jak widać mam światło, pralka dodatkowo jest podłączona na osobny bezpiecznik, a na górze bardzo fajna częśc szafy z koszem na bielizne, środkami do prania i innymi różnościomi chemicznymi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 03.01.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/sa/ge/bhiy/PcdfNpLGv3Q49FQVoB.jpg moja pralka w szafie, szafa duza, dwie takie pralki spokojnie sie zmieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mck2 16.01.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mamy pralkę w szafce w kuchni, niestety łazienka wraz z WC 1,24 x1,20 wiec nici z pralki w łazience przedpokój? nigdy nie przyszło mi to na myśl, ale i tam nie miałabym miejsca ;/ meble w kuchni robiliśmy na wymiar, jesteśmy wysocy wiec zmniejszyliśmy szerokość blatu a nieco je podnieśliśmy do góry, do tego pralka zabudowana dzięki czemu nie rzuca się w oczy i nie robi chaosu im mniejsze pomieszczenie, tym mniej dodatkowych elementów pralki nie widać a i jak pracuje nie słychać jej, czasami zapominam o praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 23.01.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 .....niestety łazienka wraz z WC 1,24 x1,20 wiec nici z pralki w łazience przedpokój? nigdy nie przyszło mi to na myśl, ale i tam nie miałabym miejsca ;/ Jeśli cała pralka nie mieści się ani w łazience ani w przedpokoju - można kombinować z opcją pośrednią - czyli pralka na pograniczu. http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/min_pralka2cf31.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/min_pralka10783.jpg Tu brakujące centymetry zawłaszczono z łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 26.01.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Ja również mam pralkę w szafie w przedpokoju. Bo nie chciałam zagracać łazienki, i kuchni. Jeszcze co prawda drzwi do szafy nie ale kiedyś będą orfelis mam pytanie właśnie o szafę , a raczej o drzwi do niej? Możesz jeszcze jakieś foto? Gdzie zrobione ile kosztowały, jak się sprawują? Myślę o czymś takim do przedpokoju - tzn tak otwierane. Sorki że nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 11.03.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Ja również mam pralkę w szafie w przedpokoju. Bo nie chciałam zagracać łazienki, i kuchni. Jeszcze co prawda drzwi do szafy nie ale kiedyś będą orfelis mam pytanie właśnie o szafę , a raczej o drzwi do niej? Możesz jeszcze jakieś foto? Gdzie zrobione ile kosztowały, jak się sprawują? Myślę o czymś takim do przedpokoju - tzn tak otwierane. Sorki że nie na temat ups, nie dostalam powiadomienia wiec odpowiadam dopiero teraz drzwi sa ze zwyklej plyty, czyii w srodku sa puste a na wierzchu dykta, jedna czesc drzwi, ta przy scianie, zamontowana jest na stale do podlogi i do szyny na gorze, na takim bolcu, a druga czesc tylko na gorze tez na bolu, ten bolec wchodzi w taki prostokacik plastikowy a ten prostakat jezdzi w szynie a tu prosze film, ktory wszystko dokladnie wytlumaczy nie mieszkam w Pl, u mnie cena takich drzwi z szynami okolo 50$ drzwi chowane w scianie z szynami kosztuja okolo120$ wiec ceny w PL sa z kosmosu http://www.bobvila.com/HowTo_Library/Installing_Bifold_Doors-Interior_Doors-S2693.html a tu jeszcze jedna instrukcja motarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 11.03.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Miałam ten sam problem (łazienka 4,5 m a chcialam mieć bidet). W związku z czym pralka poszla do przedpokoju : graniczy sciana tylko z łazienką.Zamówilam szafe z Forniru , nie kładam płytek ani nic z tych rzeczy. Zwykła szafa a nad pralką półki na detergenty. System sie sprawdza od półtora roku:) Pozdrawaiam:) U nas podobnie. Za nic nie mogliśmy wymyśleć jak zasłonić pralkę (łazienka 5,5m2) więc pralka wyleciał do pom. gosp. Na pralkę miejsce w łazience było, niestety za nic nie mogliśmy wpaść na pomysł jak schować brudne ciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 20.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 odgrzewam temat. Będę miał pralkę w szafie w kuchni..pralka 45 głębokości, szafa 60tka 70cm szeroka więc po 5cm luzu jest.Jedna rzecz która mnie martwi to fakt, ze owa szafka ma dno..fakt, że z podwójnej płyty 18-tki i w dodatkowymi9 nóżkami od środka, ale czy parlka może tak stać czy trzeba ją jakoś "uziemić" bezpośrednio z płytkami?Zdjęcie szafy:http://img821.imageshack.us/img821/2909/dsc08214w.jpgwnętrzehttp://img716.imageshack.us/img716/7038/dsc08207y.jpgtutaj widoczna jako ostatni a w zabudowie po lewej stronie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablos100 21.02.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 jak pralka będzie wirowała to może trochę dudnić jak dno szafki nie będzie stabilne tzn pralka może uginać dno szafki, ja zrobiłem pralke w szafie bez dna i stoi ona na panelach a te się uginają przy wirowaniu i czasami pralka mocneij hałasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 21.02.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 pralka waży niby 55kg...płyta wzmacniana 2x18mm z dodatkowymi nóżkami powinna utrzymać...jedno co mnie martwi to żeby nie zaczęła tańczyć i całej zabudowy nie rozwaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 27.05.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Producenci pralek zalecają mocowanie nóżek pralki do dna szafki. Bosch i Simens mają nawet taki osprzęt wśród swoich produktów.Czy jest to skuteczne?... i na ile trwałe? - trudni zgadnąć. Ja się waham - stawiać na podłodze czy robić szafę z dnem. No i jak taką pralkę wypoziomować bez dostępu z boku?Czy ktoś to trenował? Będę wdzięczna za wskazówki techniczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 27.05.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Chyba stabilniej na podłodze, tylko wtedy pod pralke jakies wygłuszenie trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 27.05.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 U mnie pralka stoi bezpośrednio na podłodze (płytki), 5cm luzu przy ściankach bocznych. Jeżeli pralka jest dobrze wyregulowana na nóżkach to nie ma prawa "tańczyć " po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 31.05.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Jeżeli pralka jest dobrze wyregulowana na nóżkach to nie ma prawa "tańczyć " po podłodze. No to ponawiam pytanie . Jak "wyregulować na nóżkach" pralkę...umieszczoną w szafce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 01.06.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 No to ponawiam pytanie . Jak "wyregulować na nóżkach" pralkę...umieszczoną w szafce? Sorki ale nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi? Nie możesz jej wysunąć do regulacji nóżek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 02.06.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 pralka ukryta w szafie to świetny pomysł, choć szafa raczej musi być bez dna, a pralka stać bezpośrednio na podłodze. Poniżej link do galerii na innym forum gdzie właśnie pralka został schowane za przesuwnymi drzwiami z matowego szkła - wygląda to bardzo zgrabnie moim zdaniemhttp://deccoria.pl/galeria,id,24016,1,jeszcze-troche-lazienki-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 08.06.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Sorki ale nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi? Nie możesz jej wysunąć do regulacji nóżek? Uproszczę problem 1. Jaki jest skok śrub w nóżkach pralek? 2. Czy wszyscy producenci stosują takie same śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 08.06.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Uproszczę problem 1. Jaki jest skok śrub w nóżkach pralek? 2. Czy wszyscy producenci stosują takie same śruby? w tym temacie to nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 09.07.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Czy tak trudno wsunąć pralkę, zmierzyć wypoziomowanie, wysunąć pralkę, podkręcić nóżki, wsunąć pralkę, zmierzyć wypoziomowanie, wysunąć pralkę, podkręcić nóżki i tak do skutku aby uzyskać poziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 14.07.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Czy tak trudno wsunąć pralkę.... Pudzian, spoko - da radę.... Dla zainteresowanych: Patenty na poziomowanie pralki w zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts