slawek_wlkp 21.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Bardzo jestem ciekaw jak P. KrzysztofLis2 bedzie śpiewał za kilka lat jak coś wybuduje (jeśli w ogóle). Jak pobiega po urzędach, załatwi całą papierkologię, czy dalej będzie takim zwolennikiem ŚE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 21.02.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Gościk i slawek_wlkp Łączę się z Wami w smutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Bardzo jestem ciekaw jak P. KrzysztofLis2 bedzie śpiewał za kilka lat jak coś wybuduje (jeśli w ogóle). Jak pobiega po urzędach, załatwi całą papierkologię, czy dalej będzie takim zwolennikiem ŚE ? myślę, że zwolennikiem SE dalej będzie, jak większość z nas, ale trochę zmięknie, idee przesłonięte zostaną przez praktykę bolesnego dnia doczesnego. Oczy mu trochę na boki się rozejdą. Będzie widział to, co teraz może widzi, ale za mgłą. Głowę trochę opuści, nogi mu zmiękną, kark pochyli.......... i powie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.02.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 KrzysztofLis2 - mam takie pytanie do Ciebie:Czy Twoim zdaniem, moralne jest, aby ludzie płacili, albo ktoś opierał się na ŚE posiadajacym wadę prawną, praktycznie uniemożliwiajacą wykonanie ŚE zgodnie z obowiązującymi przepisami?Zanim odpowiesz, sprawdź (dokładnie) jakich WT wymaga ŚE, a jakie są podstawiane, oraz czy te wymagane spełniają warunki metodologii i podstaw do oceny, czy dany dom spelnia warunki określone w WT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Gościk i slawek_wlkp Łączę się z Wami w smutku. Kurdę, PaniG jesteś super. ten avatar to TY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 KrzysztofLis2 - mam takie pytanie do Ciebie: Czy Twoim zdaniem, moralne jest, aby ludzie płacili, albo ktoś opierał się na ŚE posiadajacym wadę prawną, praktycznie uniemożliwiajacą wykonanie ŚE zgodnie z obowiązującymi przepisami? Zanim odpowiesz, sprawdź (dokładnie) jakich WT wymaga ŚE, a jakie są podstawiane, oraz czy te wymagane spełniają warunki metodologii i podstaw do oceny, czy dany dom spelnia warunki określone w WT. lubię takie pytania i mam do Ciebie zaufanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Aby była jasność. Uważam, że idea ŚE jest słuszna, ale to co wprowadzono i sam sposób wprowadzania, niestety daje argumenty przeciwnikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 21.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Gościk i slawek_wlkp Łączę się z Wami w smutku. Kurdę, PaniG jesteś super. ten avatar to TY? No chyba,że nie Królowa Marysieńka. Ps.Na Nasza Klasa mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.02.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 KrzysztofLis2 - mam takie pytanie do Ciebie: Czy Twoim zdaniem, moralne jest, aby ludzie płacili, albo ktoś opierał się na ŚE posiadajacym wadę prawną, praktycznie uniemożliwiajacą wykonanie ŚE zgodnie z obowiązującymi przepisami? Zanim odpowiesz, sprawdź (dokładnie) jakich WT wymaga ŚE, a jakie są podstawiane, oraz czy te wymagane spełniają warunki metodologii i podstaw do oceny, czy dany dom spelnia warunki określone w WT. Dla mnie jest wszystko jasne. Przepisy są tak jednoznaczne, że praktycznie nie można wykonać ŚE niezgodnie z obowiązującymi przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Gościk i slawek_wlkp Łączę się z Wami w smutku. Kurdę, PaniG jesteś super. ten avatar to TY? No chyba,że nie Królowa Marysieńka. Ps.Na Nasza Klasa mnie nie ma. a dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 21.02.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 A chodzi o królową czy o" klasę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 KrzysztofLis2 - mam takie pytanie do Ciebie: Czy Twoim zdaniem, moralne jest, aby ludzie płacili, albo ktoś opierał się na ŚE posiadajacym wadę prawną, praktycznie uniemożliwiajacą wykonanie ŚE zgodnie z obowiązującymi przepisami? Zanim odpowiesz, sprawdź (dokładnie) jakich WT wymaga ŚE, a jakie są podstawiane, oraz czy te wymagane spełniają warunki metodologii i podstaw do oceny, czy dany dom spelnia warunki określone w WT. Dla mnie jest wszystko jasne. Przepisy są tak jednoznaczne, że praktycznie nie można wykonać ŚE niezgodnie z obowiązującymi przepisami. dla mnie również jest wszystko jasne. Wiem jedno , że zostałem wpuszczony w maliny, hm...... zgodnie z przepisami. Życzę Ci odczuć z goła odmiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 A chodzi o królową czy o" klasę"? Klasę to masz. Chodzi o avatar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Życzysz mi abym uważał że nie zostałeś wpuszczony w maliny czy, że zostałeś ale niezgodnie z prawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.02.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Dla mnie jest wszystko jasne. Przepisy są tak jednoznaczne, że praktycznie nie można wykonać ŚE niezgodnie z obowiązującymi przepisami. Moim zdaniem, dzisiaj nie można wykonać poprawnego ŚE, właśnie ze wzgledu na błędne zapisy zarówno w metodologii, jak i noweli- noweli Rozporządzenia z grudnia 2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 21.02.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Gościk Nie cukrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Gościk Nie cukrz. przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.02.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 To WT decydują o tym jaki powinien być budynek. Przepisy są jasne. Natomiast świadectwa odnoszą się do WT tylko o tyle, że w jednym miejscu wpisujesz jakie EP miałby budynek zgodny z aktualnymi WT i to wszystko. Nowelizacja z grudnia pozwala tylko w okresie przejściowym nie zmieniać projektu ale obowiązują już nowe wartości i to te nowe wartości stosujesz w ŚE. Dla mnie jest to jasne i logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Życzysz mi abym uważał że nie zostałeś wpuszczony w maliny czy, że zostałeś ale niezgodnie z prawem? Życzę Ci, abyś uważał, że zostałem wpuszczony w maliny. Zostałem wpuszczony w maliny zgodnie z obowiązującym prawem, które uważam za bublowate. A swoja drogą mógłbyś zadawać pytania nie co mniej pokrętne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 21.02.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 To WT decydują o tym jaki powinien być budynek. Przepisy są jasne. Natomiast świadectwa odnoszą się do WT tylko o tyle, że w jednym miejscu wpisujesz jakie EP miałby budynek zgodny z aktualnymi WT i to wszystko. Nowelizacja z grudnia pozwala tylko w okresie przejściowym nie zmieniać projektu ale obowiązują już nowe wartości i to te nowe wartości stosujesz w ŚE. Dla mnie jest to jasne i logiczne. Jezier, jak Ci to ŚE wyszło, dla Twojego ogrzewania elektrycznego? Czy czasem nie kosmos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts